Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (139)

plakát

Chudáčci (2023) odpad!

Netřeba se rozepisovat, vše za mě přesně vystihl JASON_X.  Akorát, že já nedokážu vyškrábnout alespoň jednu hvězdu za vizuál, protože když ozdobíte hovno šlehačkou, tak zákusek nevznikne. Jen zničíte šlehačku. A to tenhle film je...hovno se šlehačkou dárkově zabalený v krabici s mašlí.

plakát

Oktopus (2023) (seriál) 

Snesu bizarní dvojice vyšetřovatelů penzista, co neřídí a nestřílí + mladá kráva frustrovaná tatínkem. Nezávidím fízlům jejich kabriolety, koně, lofty ani kancly ve zvonici svatojakubskýho kostela. Za to, jak do úmoru pomahají a chraní, si trochu tý pohody zaslouží. Vydržím divnej humor, šlapky se samopalama, máničky jak z Mimikry bandu i otázky typu: "kde si byl 12.3.1991 v půl osmý večer?". Problém tohohle seriálu je hlavně v hereckých výkonech. Šoposká(!!), Mourková, Hanzlík, ten debil v archivu a mnozí (skoro všichni) další... dokonce Hádek. Na tohle koukat, to je jak vývrtkou do oka. "Já tady chcípnu", řval jsem v duchu.

plakát

The Last of Us (2023) (seriál) 

Že by "Amerika" po desítky let trvajícím letu do prdele šla konečně na přistání? Nebo nemá debilita dno?

plakát

Zrádci (2020) (seriál) 

Hodně nepovedená věc, která je o to horší, že tu a tam klame záblesky kvality - chvílema někdo dobře hraje, chvílema dává příběh smysl, chvílema zní dialogy věrohodně, chvílema je jim rozumět, obraz se někdy zastaví a hudba občas neřeže do mozku.  To u hloupýho diváka mojeho typu může způsobit, že na to čučí dál v naději, že se to zlomí. Zlomilo - někdy v půlce to totálně padlo na držku.  Celé to vůbec nedrží pohromadě ani obsahově, ani formálně, což způsobuje, že je to pocitově stále horší a horší. Prvních několik minut jsem nevěděl, čím to je, ale pak mě napadlo, že parta,  co to točila, se živí reklamama na robotický vysavače a klipama pro slovenský rapový ultratvrďáky. Že to prostě není pokus o art a experiment, ale fachidiocie. Tenhle pocit se s každým dalším dílem zesiloval - divný interiéry a...uff...lokace, divný úvodní titulky, divný střihy, až jsem se podíval, kdo je Tauš  a ... BINGO! Tak jo, ale kolik lidí se bude rádo dívat na 6 x hodinu a něco reklamních spotů na nic? Ke zvuku nemá cenu se vyjadřovat. Ani k tomu, že Ostrouchov není Neil Young - on hlavně Tauš není Jarmusch, kterej Youngovu kytaru dal jen tam, kam patřila, a obecně umí točit filmy. Nejlepší je na tom ten Dvořák, ale proč tam je?  Závěrečná Rottrová to posílá kamsi do temna osmdesátek za Dietlem.... Slátanina na kvadrát. Ale koukám, že Tauš dělal Sněženky a machry po 25 letech, takže je vlastně všechno tak, jak má být.

plakát

Velká země (1958) 

Po všech strankách výborná věc. Wyler s Peckem opět za pět.

plakát

Muž z Acapulca (1973) 

Vetšina Belmondových filmů - tenhle taky - jsou děsný voloviny. Jenže ten hoch měl možná největší charizma ze všech.

plakát

Na nože: Glass Onion (2022) 

Buď byl první film náhoda, nebo za to můžou prachy. Škoda...

plakát

Obi-Wan Kenobi (2022) (seriál) 

Desetiletou Leiu hraje tříletá holčička. A to je v kostce asi tak vsechno, co se k tomu dá napsat hezkýho.

plakát

Malý velký muž (1970) 

Než jsem si přečetl Bergerovu knihu, tak jsem si myslel, že je to dobrej film. Ale není. Je to zase totéž, jako skoro vždycky (proč, proboha, furt někdo zkouší narvat romány do celovečerního filmu, když to nejde?) - filmaři rozmlátili děj knihy na fašírku, doplnili svoje nesmyslný příběhy a přitroublý frky (pani Pendrake v bordelu, obalovani v dehtu a peri, Jack jako sebevrazedny poustevnik, konec Billa Hickoka, chrestysi pohled, Jack v bahne, nobl kvadru a hned zase v bahne, sceny s Custerem...a spousta dalsich), nějaký zápletky z knihy dali jinam než Berger, čímž jim vzali smysl, Crabba pojali jako kreténa, náčelníka nenechali po indiánsku zemřít.... A Faye Dunnaway...to je asi fakt taková kráva, jak píše Bukowski.

plakát

Vzkaz v láhvi (2016) 

Bože, proč mě takto zkoušíš? Nenech mne, prosím, uvěřiti, že Dánsko je obydleno z půlky devianty a z půlky kretény. Byla mi ta země vždycky dost sympatická. I když...Andersen...Možná už jim tam jebe z toho zvuku, co ho vyluzuje obnovitelná energie. POZOR SPOILER: bílý kabriolet nepatří nikomu ze zaměstnanců nemocnice.