Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (104)

plakát

Není čas zemřít (2021) 

Scenar, dialogy a tudiz vetsina postav smrdi nudou a smoucelnosti. Film je prapodivna montaz na predchozi dil, drzi se v okovech otrepanejch bondovskejch schemat a v podstate uz vykrada sam sebe. Verim, ze kdyby Fukunaga dostal volnou ruku, videli bychom jinej film. Opet, jak je dnes u podobnejch filmu zvykem, se jedna spis produkt sitej na miru konzumni spolecnosti. Klasikou se ale nestane, pac k tomu jen vysoky trzby a znacka nestaci.

plakát

Nikdo (2021) 

Awesom-O ze South Parku by napsal lepší scénář. Když už to musí bejt debilní, tak at se to nebere VŮBEC vážně, ideálně to má bejt rovnou komedie. Totálně samoúčelný a kýčovitý scény např. s vážnou hudbou jsem si opravdu neuzil. Uplně trapně-ubohej vtípek v závěrečný scéně tomu nasadil korunu a o zkaženej večer bylo postaráno. Good job!

plakát

Dámský gambit (2020) (seriál) 

Kdyby si to zachovovalo nějakou koncepční konzistenci a drželo se to např. v pohádkovějším duchu, tak by to bylo lepší. Takhle to působí jako slátanina, chvíli jako pohádka, jindy je to zas "dospělý". Nnutno dodat, že takovej charakter je těžko uvěřitelnej v realnym světě. Je to prostě cool postava, která nedává smysl a hodila by se spíš právě do pohádkovějšího sylu nebo něco takovýho. Nu ale tvůrci samozDřejmě nědelali autorskou tvorbu, ale popularní produkt, tak aby, pokud možno, oslovili každýho. Serial má svoje kvality, celkem mě třeba bavily charaktery těch bizarních šachistů - kolegů, no poslední díl byl zas vyloženě patos.

plakát

Pán tygrů (2020) (seriál) 

Co maj společnýho latentní heterosexual na perníku, polygamní homosexual s mulletem, jednorukej hermafrodit a beznohej provozní? Kdo z nich si říká Joe Exotic? Vystřelí si někdo omylem během natáčení mozek z hlavy? Jak do toho zapadají tygři se slony, PETA, práskající panenka Chucky, FBI, nebo třeba samozvaná ochránkyně šelem, která zašla tak daleko, že je nakrmila vlasním manželem? Tohle a mnoho, mnoho dalšího se dozvíte v jedinečném příběhu, kterej napsal sám život a kterej se vyborne podarilo zachytit dokumentaristům z Netfixu.

plakát

Tenet (2020) 

Měl by si najít scénaristu, pak by to bylo v pohode. Tohle je za mě hodně nezvládnutý. Po precteni par komentaru od lidico dali 5* porad nechapu, co ze se jim na tom vlastne libilo.

plakát

Wonder Woman 1984 (2020) 

Viděno v rámci posilvestrovký kocoviny a i tak to bylo trápení. Zatímco jedničku jsem dokoukal bez važnější CMP, tady to cukalo silně a můj 30 hodinovou intoxikací těžce vymaštěnej mozek se vůbec na tu demenci nechytal. Vůbec netuším, o co tam šlo, co však vím, že to bylo celý trapný a sterilní, Gal Gadot už tu ani neni cute jako v jedničce a jindy frajer Pascal fatk vypadal, že přebral na Pedru. Prostě klasickej příklad současný popkulturní glajchšaltace, která kalkuluje s první signální diváckou soustavou, jenž se ztotožnuje né s tím co žije, ale co by mohla žít.

plakát

Dálniční hlídka (2019) 

Celý mi to přišlo statický, nekompaktní.., režii chyběl cit a právě dynamičnost. Vedlejší postavy všechny nezajímavý, Costner průměrnej, dialogy občas plytký. Psychologie ústředního dua měla jít daleko víc do hloubky, celá ta jejich minulost nebyla dostatečně a dobře vykreslena. Úroveň některejch scén téměř béčkovýho charakteru, kulisy a atmosféra hospodářský krize moc okatá. Jakoby tvůrci nevěděli, jak to celý pojmout, jak nastavit správnej kurz na cestě k 5*. Působilo to jako snaha a o mix Jessieho Jamese s The Bucket List nebo tak něco. Tolik k výhradám, jinak to šlo.

plakát

Joker (2019) 

Joker mi hned připomněl Taxi Drivera. Nabízí se tady srovnání a z něho vyplývajíc, proč je Scorseseho klasika o třídu lepší film a dávám tady "jen" 4*. Hlavním rozdílem je režije. Za Taxikářem stojí výraznej, inovativní a sebejistej rukopis, Joker je dobře poskládanej, ale režije není ani zdaleka tak charistmatická nebo snad originální. Taxidriver je prostě a jednoduše ikoničtější, prohnilost jeho města je syrovější a atmosféra autentičtější. Dále, Joaquin Phoenix zahrál mazaně o tom žádná, ale co si budem povídat, Joker je vyloženě vděčná popkulturní role no a s De Nirem na vrcholu zase pro mě nesrovnatelný, což je dáno opět i režií, Todd Phillips v sobě prostě nemá takovej cit jako Scorsese, např. ten přepálenej exhibicionismus rachitika jsme si již užili v Baleové Mechanikovi.Overall kvalitní film a asi to nejlepší, co je současná mainstreamová produkce schopna vytvořit. Vyzdvihl bych supr hudbu, hlvně ty Cream potěšili - jako ho vezou na stanici, kamera taky good, celově neni moc co vytknut, zkrátka "well put together".

plakát

Králíček Jojo (2019) 

Já to chápu tak, že tvůrci se snažili zachytit válčenou atmosféru nacistickýho Berlína pohledem malýho dítěte. Samo sebou, že nálada filmu bude oscilovat mezi dramatem a komedii. Dětskou představivost a elán jen tak něco nezastaví. Proto mi nevadilo, že komický úseky střídaly smutný. Pokud vezmeme v potaz právě koncept dětský perspektivy, nelze podle mě vkládat dělící čáru mezi srandovní a dramatický scény, ani je nelze takhle doslovně brát, prože děskej mozek tak úplně nefunguje. Kloubí se zasmušilá realita a dětská imaginace. Navíc se ocitáme ve skutečně absurdním prostředí nacistický propagandy, která cílila především právě na mládež, jenž mimochodem skutečně sehrála klíčovou roli při obraně Berlína. Imaginární Hitler mě nijak nezaujal, ale zároveň mi nevadil, protože seděl do konceptu hlavního charakteru, tj. malýho propagandou semletýho kluka, jenž potřeboval někoho, kdo by mu dodával tolik vyžadovanou kuráž a kdo by ho provázel tou absurdní každodenností. Film stojí na bez vyjímky výbornejch hereckejch výkonech. Hlavní dětskej herec na jedničku a nedoceněnej Sam Rockwell opět vynikající. Dobrej je i soundtrack, kamera, kulisy, vlastně nemám moc co vytknout. Myslím si, že film rozhodně není lehce stravitelnej, o to zajímavější je však výslednej zážitek.