Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (104)

plakát

Není čas zemřít (2021) 

Scenar, dialogy a tudiz vetsina postav smrdi nudou a smoucelnosti. Film je prapodivna montaz na predchozi dil, drzi se v okovech otrepanejch bondovskejch schemat a v podstate uz vykrada sam sebe. Verim, ze kdyby Fukunaga dostal volnou ruku, videli bychom jinej film. Opet, jak je dnes u podobnejch filmu zvykem, se jedna spis produkt sitej na miru konzumni spolecnosti. Klasikou se ale nestane, pac k tomu jen vysoky trzby a znacka nestaci.

plakát

Nikdo (2021) 

Awesom-O ze South Parku by napsal lepší scénář. Když už to musí bejt debilní, tak at se to nebere VŮBEC vážně, ideálně to má bejt rovnou komedie. Totálně samoúčelný a kýčovitý scény např. s vážnou hudbou jsem si opravdu neuzil. Uplně trapně-ubohej vtípek v závěrečný scéně tomu nasadil korunu a o zkaženej večer bylo postaráno. Good job!

plakát

Tenet (2020) 

Měl by si najít scénaristu, pak by to bylo v pohode. Tohle je za mě hodně nezvládnutý. Po precteni par komentaru od lidico dali 5* porad nechapu, co ze se jim na tom vlastne libilo.

plakát

Wonder Woman 1984 (2020) 

Viděno v rámci posilvestrovký kocoviny a i tak to bylo trápení. Zatímco jedničku jsem dokoukal bez važnější CMP, tady to cukalo silně a můj 30 hodinovou intoxikací těžce vymaštěnej mozek se vůbec na tu demenci nechytal. Vůbec netuším, o co tam šlo, co však vím, že to bylo celý trapný a sterilní, Gal Gadot už tu ani neni cute jako v jedničce a jindy frajer Pascal fatk vypadal, že přebral na Pedru. Prostě klasickej příklad současný popkulturní glajchšaltace, která kalkuluje s první signální diváckou soustavou, jenž se ztotožnuje né s tím co žije, ale co by mohla žít.

plakát

Vzestup Jordana Petersona (2019) 

Dokumnet je takovej nemastnej neslanej a pokud neznáte Petersona, tak se obávám, že po zhlédnutí tohodle portrétu o moc moudejší nebudete. Mohl bych však sloužit jako taková ochutnávka a pokud se zajímáte o dění ve světě, tak byste tohodle člověka měli znát. Je to totiž asi nejcitovanější a nejvlivnější intelektuál dnešní doby. Známej se stal hlavně díky svým "kontroverzním" postojům v oblasti politiky identit či feminismu, nemalou pozornost však přitahuje svými analýzami náboženství a v podstatě všech ideologií moderní doby, nebo třeba svou prací o determinantech psychiky vychazející z bilologický psychologie (viz např. jeho 'hypotéza' o hierarchii založená na zkoumání fyziologie lobstrů). Ač s ním v něčem třeba nesouhlasím, přijde mi jako neskutečně zajímává a hlavně ryzí osobnost, která je podle mě v dnešní době, kde vyhrává progresivní levice a politika korektnosti, naprosto důležitá. Ten hejt na něj moc nechápu, resp. chápu, že člověk, kterýho ještě nikdo v argumentačním střetu (viz youtube) neporazil, štve všelijaký názorvý odpůrce, ja jsem ho však nikdy neslyšel říct něco vyloženě kontroverzního, navíc on nezastupuje žádnou ideologii a chová se slušně, co s takovým člověkem žejo. Hezkej příklad je tady komentující podemnou, kterej napsal a4 nicneříkajícíh blábolů a to, jak ho démonizujou leftisti a že mu byl například zakázan výstup na Univerzitě v Cambridgi hezky vykrasluje realitu dneška tj. odmítání názorový plurality a ostrakizování bezvěrců. Proti tomu Peterson bojuje.

plakát

Dámský gambit (2020) (seriál) 

Kdyby si to zachovovalo nějakou koncepční konzistenci a drželo se to např. v pohádkovějším duchu, tak by to bylo lepší. Takhle to působí jako slátanina, chvíli jako pohádka, jindy je to zas "dospělý". Nnutno dodat, že takovej charakter je těžko uvěřitelnej v realnym světě. Je to prostě cool postava, která nedává smysl a hodila by se spíš právě do pohádkovějšího sylu nebo něco takovýho. Nu ale tvůrci samozDřejmě nědelali autorskou tvorbu, ale popularní produkt, tak aby, pokud možno, oslovili každýho. Serial má svoje kvality, celkem mě třeba bavily charaktery těch bizarních šachistů - kolegů, no poslední díl byl zas vyloženě patos.

plakát

Kancl (2005) (seriál) 

První (krátká) serie trochu slabší a od druhý už je to fakt sranda. Tenhle kultovní seriál, kterej je fakt milej a vtipnej, by se dnes kvůli politický korektnosti dal natočit jen stěží. Původní anglickou verzi jsem neviděl (odhaduju, že tahle je lepší), ale při sledování jsem si několikrát vzpomněl na IT CROWD, to jen tak pro představu. Epizody maj sice jen 20 minut, ale o to větší žrout času tahle show je, protože dycky si už pouštíte poslední díl...

plakát

Pozůstalí (2014) (seriál) 

Not bad. Scénář od Lindelofa, kterej dělal Lost, nám napoví, co můžeme očekávat. Seriál má potenciál, je určitě originální, avšak místama je děj hrozně random a ne vždy v tom dobrym slova smyslu. Filmařina mě tu obecně nijak extra nezaujala, nic světabornýho se nekoná. Co se týče herců, tak zaujala hlavně výborná Carrie Coon. Taky Liv Tayler, která vypadá furt stejně dobře a Margaret Qualley, jejíž kukuč mi hned někoho připomínal, po rokliknutí profilu jsem nebyl překvapen. Bohužel je tu taky spoustu vedlejších postav/herců, který mi zajímaví nepřišli a v seriálu jsou jim věnovaný celý epizody. Na 4* mě to celkově nebavilo. 70%.