Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (104)

plakát

Atlanta (2016) (seriál) 

Rekl bych ze overrated. Slibnej začátek, pak lepší díly střídaj slabší. Občas je to divně slepený a chybí ucelená dějová linie. Druhá série je takřka rozkouskovaná na jednotlivý díly a děj se často zaměřuje na konrétní charakter, kterej se ocitá v bizarní stituaci na bizarním místě. Zatímco první serie se soustředí na hood vs svět bílejch, v druhý je děj mnohdy situovanej mimo sousedství, do konrétních "bělošskejch teritorií". Serial teda hlavně ukazuje to, jak se dneska cejtí černoch z ghetta v majoritní bělošský společnosti, která mu primárně nerozumí a diskriminujeho. Sekundárně se řeší např. krize černošský identity. Ačkoli je ústředním duem vycházející rapová hvěza a její manažer, muzika je zde na vedlejší koleji a je spíše prostředkem, skrze kterej se protagonisti dostávaj do široký (bílý) společnosti. Takřka každej běloch je v seriálu vykreslenej jako trouba, což mi přislo trošku sorry ass, jinak je celkem vyváženej a neidealizuje čenochy apod. Seriál je vtipnej, ocenil bych zejména scénaristickou vynalézavost, občas je však celkovou kvalitou nebo obsahem nekonzistentní, některý trapný scény např. s Migos si mohl odpustit. 3,5*. Jeste bych dodal, že tvure serialu je Donald Glover aka rapper Childish Gambino.

plakát

Od soumraku do úsvitu (1996) 

Bývalý služebník boží, schovávajíc se pod pultem v baru Titty Twister před všemi těmi stvůrami pekelnými, uvědomil si boží nepodmíněnost a znovu tak nalezl svou víru. Vyrobil si kříž z baseballky a brokovnice, vylezl ze svého úkrytu kázajíc přitom rčení 'ti kdož kráčejí v temnotách, musejí uzřít světlo' a ve jménu Ježíše Krista ustřelil prdel prvnímu z těch zkurvysynů. .....To je pořádnej biják! A zraje jako víno!

plakát

Le Mans '66 (2019) 

Nu trošku ta polívka vystydla a leč byla hesky naservírována, vlažná byla i chuťově. Napětí dosahovalo tak těch 3000 otáček ze 7000. Ta jezdecká ezoterika taky moc nebrala. Walker Texas Damon aight, Bale mi nesděl. Jednoduše špatně napsaná postava, přitom Bale umí tyhle výstřední charaktery výborně.Ae jinak je to pohoda, pobaví se každý - bohatí i chudina, samotář i rodina, městský lid i dědina.

plakát

Zběsilost v srdci (1990) 

Panoptikum, kterýmu vévodí Bobby Peru (Dafoe ofc.), jenž to taky vytáhl na 4*.

plakát

Joker (2019) 

Joker mi hned připomněl Taxi Drivera. Nabízí se tady srovnání a z něho vyplývajíc, proč je Scorseseho klasika o třídu lepší film a dávám tady "jen" 4*. Hlavním rozdílem je režije. Za Taxikářem stojí výraznej, inovativní a sebejistej rukopis, Joker je dobře poskládanej, ale režije není ani zdaleka tak charistmatická nebo snad originální. Taxidriver je prostě a jednoduše ikoničtější, prohnilost jeho města je syrovější a atmosféra autentičtější. Dále, Joaquin Phoenix zahrál mazaně o tom žádná, ale co si budem povídat, Joker je vyloženě vděčná popkulturní role no a s De Nirem na vrcholu zase pro mě nesrovnatelný, což je dáno opět i režií, Todd Phillips v sobě prostě nemá takovej cit jako Scorsese, např. ten přepálenej exhibicionismus rachitika jsme si již užili v Baleové Mechanikovi.Overall kvalitní film a asi to nejlepší, co je současná mainstreamová produkce schopna vytvořit. Vyzdvihl bych supr hudbu, hlvně ty Cream potěšili - jako ho vezou na stanici, kamera taky good, celově neni moc co vytknut, zkrátka "well put together".

plakát

Vážený občan (2016) 

Dost originální námět. Stejně tak prostředí argentisnkýho buranskýho venkova do kterýho se jakožto svýho rodiště vrací z Evropy po 40 letech charismatickej hlavní herec coby superhvězda v hávu světoznámýho literáta. Kovanej intelektuál, v očích společnosti cynik, uniká ze svojí bubliny, od všetečnýho statusu celebrity a hledá ve svym rodišti autentický prožitky a druhotně inspiraci. I přes svůj jaksi neoficiální tajnej přijezd je v ty prdeli mezi těmi všemi čučkaři nenapadnej jako hovno v rejži. Nu a sranda může začít. Film celkem dost kazí podprůměrný řemeslo, od kamery, přes hudbu až po střih. Film je i tak dost zábavnej, originální, vtipnej a dobře hrající protagonista kontinuálně chrlí velice zajímavý myšlenky či narativy. Jsem to ale ješita (inside džojk).

plakát

Suspiria (1977) 

První Argento a smíšený pocity. Skvělá hudba a kulisy utvářej supr mysteriozní atmosféru, avšak výsledek kazí nějaký otřepaný scény, tlačení na pilu a bizarně ztvárněná pointa. 70%

plakát

Mrtví neumírají (2019) 

Sterilní, rigidní, nefunkční, nekompaktní, nepevný, netěsný, ne...... povětšinou nevtipnej až otravnej film mistra Jarmusche. Holt Jimmy se asi už vyčerpal. Horší 2*

plakát

Čarodějky z Eastwicku (1987) 

Zaujaly mě hlavně shakespearovký či wildeovský dialogy, který si hodně hrajou s metaforama a s lekostí a vtipností balancujou na hraně filozofování. Ta literární předloha bude asi dost dobrá, páč tady je určitě jen výcuc. Originální zpracování, sympatická dámská trojčka a Jack the Great. Režie dle mého skromného názoru místama hapruje, proto jen slabší 4*.

plakát

BoJack Horseman (2014) (seriál) 

Nevim. Ten koncept, kdy se každej dialog či scéna pokouší o vtip nebo komickou situaci mi nesedí, resp. ani nemůže podle mě fungovat, aniž by se nevyhnul v podstatě samoúčelnosti některejch vtipů apod. Srandovními mi občas přijdou ty paradoxní situace, kdy se projevuje animálnost podstav. Jinak ten bezbřehej nihilismus a cynismus uz sem viděl nekde milionkrát, takze nuda. Celkově je to pro mě na hranici koukatelnosti, tezko kolikrat udrzim pozornost. Skoda zese soliterní, kreativní a inteligentní momenty ztrácej v tom všem ničem, holt to asi není můj šálek. 50%