Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Námořník Ripley a Lula se vášnivě milují. Jenže matka Luly s tím nesouhlasí. Neustále je pronásleduje, až dožene oba milence ke krajnímu řešení... Jejich cesta je tou nejbizarnější road-movie všech dob, plná sexu, násilí a černého humoru. Brilantní kousek od režisérského mistra Davida Lynche! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (2)

Trailer

Recenze (469)

tron 

všechny recenze uživatele

Ďalší zhulene uletený a príjemne (?) nenormálny Lynch. Extravagantný, delikátny, jemne kontroverzne šokujúci, omamný, hypnoticky ladený na neskorú letnú večernú hodinu, sexuálne svojský, pomaľovaný červeným rúžom a oblečený v hadom saku, zabývaný neuveriteľnými vedľajšími postavičkami (Crispin Glover a jeho šváby, štekajúci Harry Dean Stanton), flashbackmi presýtené, obdarované Ozom a Willemom Dafoeom. Lyncha skutočne nemožno viniť z absencie fantázie a osobitosti. Netrúfam si ale ŽIADNY z jeho projektov masovo odporúčať. Teda samozrejme až na Príbeh Alvina Straighta. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

David Lynch někdy umí překvapit i normálním filmem. Odmyslíme-li tedy tu čarodějnici na koštěti:) Willem Dafoe je neskutečně mimo až sem valil oči, škoda že nedostal ještě více prostoru, protože vytvořil parádní postavičku. Režisér se tentokráte zbláznil do šminek (červený lak na nehty a červená rtěnka) a taky si nedal pokoj s motivem ohně. Ale hodnocení? 70% PS: Metal forever a Elvis taky ujde. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $9,5miliónaTržby USA $14,560,247Tržby Celosvetovo $24,400,000║ David Lynch je teda riadny zvrhlík, miestami tu dokáže vytvoriť výborné dusné scény ale ako celok to príde až príliš ukájajúce samé na sebe, na tej zvrhlosti, úchylnosti, ktorá nemá niekedy až také správne miesto v danom príbehu, hlavne nech tu toho je veľa aby bolo na čo pozerať /40%/ ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Tvorba Davida Lynche se mi teprve začíná otevírat a Zběsilost v srdci je jedním z prvních filmů, které jsem od něj zhlédla. Nedokážu jej popsat jinak, než jednoduše jako "Lynchovinu." K Nicolasu Cageovi mám specifický vztah a stále si jeho herectví nedokážu zařadit. Má charisma, má svoji tvář, má své filmy, ale nějak se pořád nedokážu rozhodnout v tom, jak vlastně (ne)hraje. Je tak výborný, nebo je špatný a v hraní přehání? Tento dojem jsem pocítila i při kreaci Laury Dern. Stále ji vidím jako "tu ženu z Jurského parku" a její transformace do sexy a sexem posedlé ženské s blonďatým hárem, červeně zmalovanými ústy a vykuřující jednu cigaretu za druhou, je velmi... odlišná. Diane Ladd jako hystericky šílená Lulina matinka předvedla silně zneklidňující kreaci, kterou byste u nikoho rozhodně zažít nechtěli. A Willem Defoe je zase ukázkový slizoun. Svým typicky ďábelským "Defoeovským" úsměvem nyní odhalil naprosto odpuzující chrup a předvedl nevybíravé způsoby chování vůči Lulu. Willeme, to se přece nedělá, takto děsit mladé dívky:) Závěrečné Cageovo pěvecké vystoupení na kapotě auta a události, které mu předcházely, jakoby si Lynch parodicky vypůjčil z romantického filmu. Velmi milé:) Postavy Nicolase a Laury mi často připomínaly Mickeyho a Mallory z originální bláznivosti Olivera Stonea, Takoví normální zabijáci. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Zběsilost v srdci je svým způsobem takový Indiana Jones po lynchovsku. Režisér vzal vysloveně brakový literární motiv a zpracoval ho jako inteligentní parodii příslušného žánru. Navíc tomu dodal své klasické ingredience, jako je zvrhlost, ujetost a zběsilost jeho postav, takže divák, který zná např. Modrý samet, dostane v podstatě totéž, jenže mnohem silněji jako ránu pěstí mezi oči. Je to vlastně jemná parodie, kdy režisér své postavy záměrně přehnal do karikatury. Film je zajímavý už tím, jak šílenou hudbu mixuje do romantických nebo naopak temně thrillerových situací. Používá svoje oblíbené herce, jako je např. Laura Dern, kteří dobře ví, jaký je Lynch pošuk, a dokážou mu vyjít vstříc. Zároveň tady ještě Lynch neujíždí do vyloženě halucinogenních poloh a film je dobře konzumovatelný širším okruhem publika. Celkový dojem: 80 %. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (30)

  • Režisér David Ondříček v jednom rozhovoru prohlásil, že svého času považoval Zběsilost v srdci za nejlepší film všech dob. (Edgerton)
  • Film se natáčel ze všech Lynchových filmů nejkratší dobu. Konkrétně od 9. srpna 1989 do konce října 1989. (Shadowland)

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

TOP hosté 49. MFF Karlovy Vary

TOP hosté 49. MFF Karlovy Vary

25.06.2014

Možná si ještě pamatujete, jaké kontroverze mezi českými novináři loni vzduzovaly politické názory Olivera Stona. Letošní ročník nejznámějšího českého filmového festivalu by mohl být podobně… (více)

Reklama

Reklama