Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Námořník Ripley a Lula se vášnivě milují. Jenže matka Luly s tím nesouhlasí. Neustále je pronásleduje, až dožene oba milence ke krajnímu řešení... Jejich cesta je tou nejbizarnější road-movie všech dob, plná sexu, násilí a černého humoru. Brilantní kousek od režisérského mistra Davida Lynche! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (2)

Trailer

Recenze (471)

Madison 

všechny recenze uživatele

Od detstva, kedy moje filmové zmysly ovládal Jurský park, som mala Lauru Dern zafixovanú iba v tomto trháku a teraz, keď sa po rokoch dívam na jej dráždivé sexuálne tendencie, mám pocit, akoby ma niekto obaril horúcou vodou. Dá sa povedať, že Lynch je môj obľúbenec, Willem Dafoe si tu zahral nepríčetného diabolského zvrhlíka a scéna ,,Fuck me. Fuck me." ma aj vďaka jeho hrôzostrašnému výzoru úplne katapultovala. Možno je toto jedna z mála lynchovín, kde môžeme polemizovať o stabilnej dejovej linke. Napriek tomu si však nesmieme klamať do očí.............. Lynch je masochistický, perverzný, nechutný sexuálny maniak, no ak niekto považuje Zbesilost v srdci za istý druh umenia, ktorým autor potrebuje vydať na povrch svoje temné predispozície - nemám námietky. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Zběsilost v srdci je svým způsobem takový Indiana Jones po lynchovsku. Režisér vzal vysloveně brakový literární motiv a zpracoval ho jako inteligentní parodii příslušného žánru. Navíc tomu dodal své klasické ingredience, jako je zvrhlost, ujetost a zběsilost jeho postav, takže divák, který zná např. Modrý samet, dostane v podstatě totéž, jenže mnohem silněji jako ránu pěstí mezi oči. Je to vlastně jemná parodie, kdy režisér své postavy záměrně přehnal do karikatury. Film je zajímavý už tím, jak šílenou hudbu mixuje do romantických nebo naopak temně thrillerových situací. Používá svoje oblíbené herce, jako je např. Laura Dern, kteří dobře ví, jaký je Lynch pošuk, a dokážou mu vyjít vstříc. Zároveň tady ještě Lynch neujíždí do vyloženě halucinogenních poloh a film je dobře konzumovatelný širším okruhem publika. Celkový dojem: 80 %. ()

Reklama

lesumir 

všechny recenze uživatele

David Lynch je opravdu blázen. Ono bláznovství samo o sobě nemá daleko ke genialitě, proto všichni žasneme nad jeho tvorbou. Stačí, aby vysadil prášky a vznikne nadupaný film, který nikdo nechápeme, ale jsme spokojeni. Tady tomu tak zcela není, příběh se pochopit rozhodně dá, ale typickou Lynchovskou stopou zůstávají odlišnosti a podivnosti, bez kterých by to prostě nebylo ono. Cage hraje jak může a ta role mu prostě sluší, je prostě jiný. Laura Dern se osvědčila u Modrého Sametu, tak ji režisér povolal i tady a opět docela dobrá volba. Zvláštní Williem Dafoe připomínající Stevea Buscemiho byl slizký, jak to jen šlo. K obsazení mám pouze jednu výhradu, a to Isabellu Rossellini, která s emi tam vůbec nehodila. Sečteno podtrženo, Wild at Heart je další Lynchovskou lahůdkou, u které myslel na diváka a nenechal ho utopit v příběhu. Dobře a jednoduše napsáno, ještě lépe odehráno. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Lynchovy trademarky do filmu znatelně prosakují, ale jejich využití je menší, než by se po sugestivním úvodu očekávalo. Příběh se přes smyslné zakomponování násílí a sexu line po dobrodružné cestě road movie, přes pološílené postavy až k milému, ale poněkud obyčejnému konci. Nevím, zda za tím spatřovat Lynchovu podvratnou práci s diváckými očekáváními, ale vzdává se tak filmové pointy a dobře načnuté práce s bizarní rovinou filmu. Zběsilost v srdci dobře pracuje s konotačními významy scén - dějová linie je prokládána zprvu nepochopitelnými vsuvkami (škrtnutí sirkou, oheň, scéna na záchodě), které si však později navzájem dodávají smysl. Jakkoliv je sledování Zběsilosti v srdci záživné, postrádám výraznější tah na branku, čímž nemyslím ani tak závěr samotný, jako to, že film nikam pořádně nesměřuje. 7/10 ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Nejspíš poslední normální film páně Lynche, který začne tím, že maniakalní Nicolas rozšmelcuje chlapovi mozek v lebce za provokaci s š*káním matky své milé. Jako by tom psal scénář Tarantino a bylo to o bratránkovi Woodyho z Takových normálních zabijáků .Tohle je nejlepší neřešit, jen tak se kochat. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (30)

  • Tvůrce předlohy Barry Gifford později spolupracoval i na dalším Lynchově filmu Lost Highway (1997). (agass)
  • Natáčení probíhalo v Los Angeles, v poušti Palmdale, New Orleans a El Pasu. (Shadowland)
  • Diane Ladd byla nominována v kategorii "Nejlepší ženský vedlejší herecký výkon" na Oskara 1990 i Zlatý globus 1990. Ani jednou však nominaci neproměnila. (Terva)

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

TOP hosté 49. MFF Karlovy Vary

TOP hosté 49. MFF Karlovy Vary

25.06.2014

Možná si ještě pamatujete, jaké kontroverze mezi českými novináři loni vzduzovaly politické názory Olivera Stona. Letošní ročník nejznámějšího českého filmového festivalu by mohl být podobně… (více)

Reklama

Reklama