Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi
  • Akční

Recenze (1 452)

plakát

Princezna Duše (1991) (TV film) 

Ač pohádka má věru snahu, Já veršované nemám rád. I když z ní bylo neveselo přesto se dala dokoukat. Ne jako prostě tyhle veršovaný mýtické věci nejsou moc pohádky pro děti. Spíš takový příběh z Olympu s Kanyzou a Chýlkovou.

plakát

Oddíl 10 z Navarone (1978) 

Ten začátek je vtipný, už při samotném seskoku je tým na 30% lidí a na zemi už jsou v podstatě bez výbavy a je jich sotva čtvrtina. Tak nevím, podle mě si režie nevšimla, že na jednom záběru je léto na jednom jaro a na dalším skoro zima. Ta akce s "partyzány" a akcí kopání penicilínu to jsem docela čuměl, co to jako má být. Útěk z tábora četníků byl ve stylu předchozího dílu, kdy by se to asi povedlo i s rukama v kapsách. Tam se člověk nestačí divit kde všude skupina je, koho balamutí převleky a kde kdo přijde na jejich operaci. Je to taková správně rozehraná hra na 2h s mostem a přehradou jak má být u válečného filmu. Celkově je to jen chvílemi málo uvěřitelné. Ten most by to podle mě ani nelízlo, ale hezký závěr.

plakát

Panna a netvor (1978) 

Pohádka, která moc pohádku nepřipomíná, je to spíš pěkně děsivá záležitost. Ale tohle československá kinematografie opravdu uměla, tajemný les a zámek. Spoustu podivně vyhlížejících bestií v zámku a stísněnost zimního a podzimního počasí Mně tedy přišla velmi děsivá i ta část s tím přepadením karavany a zápasem o život. Tohle dneska už nikdo nenatočí. Velmi mile mě překvapil výkon Zdenky Studénkové, kterou jsem znal jen z Tebou mě baví svět. A celé je to takové děsivě tajemné. Opravdu povedená pohádka, která není na dobrou noc ani pro dospělé.

plakát

Případ s černým vzadu (1992) (TV film) 

Prodávání chaty kolem Brna je nebezpečnější než jezdit po mapě 120 a nebo vysedávat u Žáby. Vyskočil zase v roli dvojčete. Dobrá dvojka Nový a Vetchý.

plakát

„Rakev ve snu viděti...“ (1968) 

Díl, který těží z velmi úspěšného prvního dílu, který v sobě má díl tajemna a kriminální zápletku. Tohle už je jen slabý odvar, který se snaží první díl předstihnout a přitom mu nesahá ani po kotníky. Pan Pacínek (Šmída) hraje jako o život. A je zde celá řada tajemných scén ze zámku a temných zákoutí hradu, ale bohužel už je to příliš velká ztřeštěnost.

plakát

Pohádka o prolhaném království (1992) (TV film) 

Čistky, že by se za ně nemusel stydět ani nacistické gestapo. Místa, kde se člověk bojí projít i se samopalem. A hlavně všudypřítomný strach z labyrintu (stejně je tam určitě Rýhorn, i když tady v pohádce není). Švehlík je správně pominutý král, který slov převrací jak přesýpací hodiny. Jako pohádka sice notně kulisová, ale taky notně vládnoucí. Skopal je správný padouch. Vládne.

plakát

Děla z Navarone (1961) 

Jako u dalších příběhů inspirovanými knihami MacLeana je to takový dobrodružný příběh s helmou Wehrmachtu. Skupina se plíží krajinou a všude vládne německá armáda, která snad hlídá i poslední stromy v průsmyku u Tajemného hradu v Karpatech. Herci to hrají dobře a akce je to tedy i přes neskutečnou stopáž skoro pořád. Někdy je to trošku moc heroické, že se na sebe dlouho dívají kamenné tváře nezlomných hrdinů, kteří už snad podle zkušeností bojovali za Napoleona. Nicméně je to hezký válečný film a možná by ho mohli dávat častěji a vynechat třeba každý měsíc Četnické humoresky. Občas je to trošku scify po Americku, ale je to hezký film. Škoda, že ta tanková a motorizovaná technika neměla s tou německou (druhoválečnou) moc co dělat.

plakát

Pan Kobkán vdává dceru (1977) (TV film) 

Není to špatný, herci jsou tu dobří, ale je to takové vylítané a ukřičené.

plakát

Cartouche (1962) 

Moc hezký film, veselý, dobrodružný a opravdový. Skvělý Belmondo i Cardinale, takový příběh se dnes už nenatočí. Velkofilm silného zážitku.

plakát

Tři muži se žralokem (1975) (TV film) 

Ožralej Abrhám co by oficír CK armády nemá chybu. :-D A Sovák co by polepšený zloděj Habán vyráží v ekvipu na pěst. :D A scéna v hospodě, kde někdo vyráží jako pan "korventní" :D. To ten smrad zrovna cítíte. :D