Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Komedie
  • Sci-Fi

Recenze (42)

plakát

12 hrdinů (2018) 

Po amerikánsku vyfachčený akční sci-fi, je jen škoda, že Thor někde ztratil svoje kladivo a kapitán emerika na to hodil bobek...

plakát

Já, Frankenstein (2014) 

Skvělá pohádka s pekelno-nebeskými světelnými efekty, andělé a démoni, co bych ještě nechtěl, když snad tzv. dobro zvítězí na tzv. zlem. Nic pro náročného diváka. Celá bajka se sice hodně odlišuje od očekávání, ale Aaron Ekhard byl celkem slušný princ Bajaja :-) a Bill Nighy byl skvělý drakouš :-)

plakát

Minulost (2013) 

Přiznám se, že jsem dost dobře nepochopil tvůrce v jejich šíleném dramatu, i když jsem si tu spletitou ságu pouštěl po kapkách (asi na šest dílů, a některé jsem si musel i opakovat). Hlavní ženskou postavu zobrazuje Marie, která působí celkově nevyrovnaným, hysterickým, nervově labilním až psychotickým dojmem, co se výchovy dětí týče, chystající se po třetí provdat. Nepochopil jsem její třetí těhotenství, protože podle všeho to s dětmi vůbec neuměla, nesnášela je a při těhotenství hulila, jak komín za průmyslové revioluce. Její stálá pozice, scéna u otevřeného okna s cigaretou v ruce, byla děsná. Svého nového přítele získá tím, že rozvrátí jeho manželství a jeho manželka následkem toho spáchá sebevraždu, požitím pracího prostředku??!!!!??!!! Nezemře ovšem, nýbrž zůstane po dobu osmi měsíců v komatu . V této situaci za Marií přijede její druhý manžel Ahmed, aby formálně dokončili rozvod. Zjistí, že jeho nejstarší a nevlastní dcera nechodí domů a nebaví se z vlastní matkou. V domě dál potká syna milence exmanželky a pak ještě mladší dceru., se kterými má jeho ex neustálé problémy a šílené výstupy. No nakonec Ahmed domluví nevlastní dceři ta se smíří se svou matkou a s tou se rozejde její nový milenec???!!!! Ten skončí s krabicí voňavek na pokoji své ženy, kde se najednou rozpomene, že to je jeho žena a chce jí pomoct. Ahmed odjíždí a ani pes po něm neštěkne:-)

plakát

Men of Rock (2010) (seriál) 

Profesor Iain Stewart nám v dokumentárním pořadu BBC prezentuje příběh o tom, jak na krajině Skotska odhalí světu, jak funguje planeta Země. Skupina prvních geologů ve Skotsku přišla na to, jak určit skutečné stáří Země, jak změřit zemětřesení, pomohla pochopit Super vulkány, objevit a vysvětlit původ dob ledových a jak se po povrchu planety pohybují kontinenty. Tento nový tří dílný seriál nám dokazuje pomocí nejmodernější vědy, rané, vizionářské a revoluční myšlenky, které změnily vědecké chápání světa navždy.

plakát

Phil Spector (2013) (TV film) 

Vynikající sólo pro Al Pacina a Helen Miren, já snad nikdy neviděl Pacina s blond vlasy. A jeho úprava vlasů ala Jimi Hendrix před soudem, byla úplná bomba. Ten film si useknutím děje těsně před vyvrcholením dost devalvoval....

plakát

Konzultant (2013) 

Takové hvězdné obsazení, k tomu Ridley Scott, tolik duchaplnách a přiléhavých monologo-dialogů a výsledek, absolutně nula. Jednu myšlenku to přece jen mělo, spíše pravidlo pro narko-dýýlery - Pozor na odbarvenou bloncku, která ti předvádí sex s čelním sklem tvýho Ferrari. No jak mohli použít žlutý Ferrari, možná by se Enzo obrátil v hrobě. No Ridley by to mohl prodat, jako rozhlasovou hru a na pokračování.

plakát

Hořící keř (2013) (TV film) odpad!

Slabý, nudný a manipulativní film s historickými nepřesnostmi. Co můžeme taky čekat od současného tzv politického filmu na objednávku. Film poukazuje na kulturní úroveň v ČR.

plakát

Sviňák (2013) 

Docela dobře se to mohlo jmenovat Prasák von Schlafenberg :-) rozdíl byl jen v tom, že McAwoy měl krásnou výslovnost, bylo mu super rozumět a předváděl neuvěřitelné samčí výkony :-)) kdežto úchyl mumla von Trumpettenberg, bez titulků a pemprsek, může té své PíáRové mladé kočice, jen pěkně chrochtat do ouška, když náhodou neusne. Jinak film mimo mísu, neřekl bych ani tak, že šlo o Komedii / Krimi / Drama / Thriller, ale spíš o psychologickou tragédii a to nejen tvůrčí. Sex na všechny způsoby, včetně škrcení, kopírka penisů v akci, onanie ve všech možných prostorech. Perfektní zakončení se šálou na krku.

plakát

Zrození kontinentů (2013) (seriál) 

Skvělý BBC dokument, který Vás nejen pobaví, ale zejména pak poučí.

plakát

Vlk z Wall Street (2013) 

Po celou dobu sledování toho filmu nás jednoznačně musí pronásledovat dvě myšlenky, ta první, tak zdařilou komedii jsme už dlouho nevděli, ta druhá, proboha, jak je možné, že někdo takovou s odpuštěním prasárnu, pustí do kin. Nehodlám rozebírat všechny možné sexuální polohy, které jsme viděli v první polovině filmu, nebo, do jakých všech tělesných otvorů se dá aplikovat koks a nebo jemu příbuzná svinstva. Všechno důležité k tomu filmu napsal Verbal :-) jen bych podotknul, že Caprio zahrál opět výtečně, i když ho podezřívám, že bez šňupnutí toho svinstva by tak přesvědčivý nebyl:-) Jedna věta by se ale z toho filmu dala přece jen vytesat do kamene a platí pravděpodobně pro všechny tyto finančí podvodnické skupiny ať už pracují na Wall Street nebo v bance, "My, nic nevytváříme, nic nebudujeme, soustředíme se pouze na to, jak přesunout peníze z kapes klientů do svých kapes". V kontextu dnešní doby a i kdyby byla pravda jen jedno procento z té knihy, docela mě zarazila výše procentuálního ohodnocení filmu.