Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (551)

plakát

Nic nás nerozdělí (2012) 

Strach z hollywoodského dojáku není na místě. I cynika tu zasáhne alespoň trocha empatie. Hlavně proto, že hrdinové trpí jak zvířata, a obzvlášť Naomi Watts dostane větší čočku než James Caviezel v Umučení Krista. S tím rozdílem, že v tomto případě naturalismus slouží příběhu.

plakát

Baader Meinhof Komplex (2008) 

Ideální film, pokud se zrovna nemáte chuť duševně obohocavat, ale spíše se (nestranně) něco dozvědět. Prakticky dokument...

plakát

Sedm psychopatů (2012) 

"Gandhi was wrong!" aneb povedený mix hravosti a brutálního humoru, který doporučuji (ze zkušenosti) v kině s láhví vínka. K plné spokojenosti chybělo snad jen zasazení do pevnějšího rámce a větší angažovanost hlavního hrdiny (po většinu času se bohužel jen diví).

plakát

Temný rytíř povstal (2012) 

Výborný film, který pořád o dvě třídy předčí ostatní komiksové fláky. Zároveň ale i nejslabší článek trilogie, který trpí asi neodvratitelnou nemocí třetich dílů. Chce být větší, zalidněnější...prostě epičtější. A výsledek nemůže být jiný než mišmaš. Tři hlavní postavy jsou tu do počtu (Levitt, Hathaway, Cotillard) a jediného pořádného záporáka, nezlikviduje Batman, ale špatný scénář.

plakát

Zátah: Vykoupení (2011) 

Jedna plná dodávka proti jednomu plnému činžáku. Sugestivní akční jízda trpící jedinou bolístkou - příliš četnými a ještě více zdlouhavými bojovými intermezzi. Mimo ně ale čeká bohatá porce hutné (někdy až hororové) atmosféry, zajímavé postavy a celkově originálně zpracovaný koncept.

plakát

Jump street 21 (2012) 

Remakovat klasiku je nesmysl. Nejvyšší meta, které můžete dosáhnout je, že spoustu lidí oproti očekávání nenase*ete. Tatum a Hill si s touhle logikou pohráli a zjistili, že remekem s*ačky není co zkazit. Díky takto nabyté nezodpovědnosti vůči předloze vznikl svěží flák, který by už snad nemohl být víc ujetou a zábavnou jízdou.

plakát

Mezi vlky (2011) 

Excelentní survival, který je všechno jen ne tuctový. Škoda, že nebyl k dispozici větší rozpočet. Vlci jsou jak vycpaní a z Aljašky toho není moc vidět. Ale všude jinde to vynahrazuje režisérský génius, skvělá hudbá a hrozivé vlčí vytí. O perfektním konci ani nemluvě.

plakát

Prci, prci, prcičky: Školní sraz (2012) 

Velice příjemný návrat ke kořenům s nenucenou nostaligíí a v rámci žánru inteligentním humorem. S takovou si, drazí prcičkáři, dávejte klidně školní sraz každý rok.

plakát

Nedotknutelní (2011) 

Pokud hledáte skrz na skrz pozitivní záležitost, okořeňenou sem tam lehce nekorektním, ale vždy vkusným humorem, Intouchables jsou trefou do černého (a ochrnutého). Velmi příjemná alternativa k hollywoodským rachtajdám.

plakát

Metoda (2005) 

Skvělá hříčka, která vás donutí rotočit mozek do vyšších obrátek a na konci přidá i velmi sympatickou pointu.