Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (551)

plakát

Strážci - Watchmen (2009) 

Klobouk dolů před Snyderem. Necouvnul opravdu před ničím a troufám si tvrdit, že lépe už to zadaptovat asi ani nešlo.

plakát

Valkýra (2008) 

Zatím největší filmový zážitek roku (těsně poráží Buttona a s přehledem Milionáře). Vynikající drama, kterému sluší mundur druhé světové války a nad zmiňované snímky ho povyšuje hlavně geniální režie Bryana Singera. Jedna ikonická scéna střída druhou (namátkou bombardování v Stauffenbergově domě s následným nájezdem na gramofonovou desku, heilování "bez ruky", spiklenecká schůzka v kostele "bez střechy") a když během samotného puče začne filmu docházet dech, nastoupí závěr tak silný, že o pěti hvězdičkách nemůže být pochyb.

plakát

Nové sčítání hlasů (2008) (TV film) 

Chce si tu ještě někdo stěžovat na politickou špínu během zvolení Václava Klause? :-D

plakát

Gran Torino (2008) 

Half a million dollar baby.

plakát

RocknRolla (2008) 

Co na tom, že se Ritchie musí v nouzi opakovat? Nikdo jiný tenhle žánr stejně neumí tak jako on,takže je to svým způsobem originál. Výborný příběh a jedna z nejlepších akčních honiček, co jsem kdy viděl (Mr. One Two proti dvoum ruským gorilám). Prostě čistých 5 hvězd.

plakát

Podivuhodný případ Benjamina Buttona (2008) 

David Fincher by dokázal vizuálně úchvatně zfilmovat i telefonní seznam. Když dostane do rukou příběh muže, který mládne v průběhu 20.století, je to vážně 159 minut čisté obrazové krásy. I příběh je to velmi sugestivní, ale nemůžu si pomoct...obsah za formou LEHCE zaostává.

plakát

Vicky Cristina Barcelona (2008) 

Jestli máte rádi závěry, pointy, morality a poselství, tak na VCB určitě nechoďte. Ne že by se tu nic nedělo. Příběh utíká svižně kupředu, podporován nezvyklým vyprávěčem, který vám didakticky popisuje všechno, co sami vidíte na plátně (zní to možná šíleně, ale funguje to)...ale nakonec se tu nevyřeší zhola nic. Je to jen skvělý letní příběh, který se nám nesnaží nic sdělit. A přesně proto má ode mě 5 hvězdiček.

plakát

Juno (2007) 

Tenhle film se chvílemi tváří, že začne moralizovat, ale nakonec to nikdy neudělá. Chvíli vám servíruje černé a bíle postavy, ale nakonec jsou všechny šedé. Chvíli se tváří jako ten největší cynik, ale na úplný konec přijde se závěrečným duetem "I don't see what anyone can see in anyone else...but you" a koktejl nálad se smíchá do čiré pozitivní příchuti.

plakát

Tropická bouře (2008) 

Nejzábavnější facka do tváře Hollywoodu od dob Hráče. Co na tom, že filmu při bloudění džunglí dochází dech, když pak nastoupí Tom Cruise a svým dechberoucím výkonem vrátí kvalitu filmu na jasných pět hvězdiček.

plakát

Česká soda (1993) (seriál) 

- My pereme na 40! - My pereme na 1940!