Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi

Recenze (330)

plakát

Duch zabijáka (2019) (seriál) 

Tak to bylo docela drsné i na evropské poměry natož pro konzervativní Korejce. Tady si tvůrci nebrali servítky se žádnou postavou a k tomu dali záporákovi do ruky samá esa, takže prohrát hru, kterou začal bylo prakticky nemožné. Hlavní hrdinové vás budou, když to řeknu slušně otravovat a jejich neustálé kňourání vás začne už v polovině seriálu nudit. Jedná se o zcela podprůměrnou záležitost a po delší době o výrazný přešlap, který jsem ve svém výběru seriálu udělal. No, aspoň jsem zjistil, že dle tohoto seriálu jsou Korejky děsně poddajné a jdou s každým chlapem, který si o to řekne. Takže pánové, až dostanete košem nebo zažijete rozchod jeďte do Koreje a projděte se městem či vesnici a vyberte si kterou chcete a nebojte, dá vám každá na kterou ukážete...

plakát

Gaksital (2012) (seriál) 

Násilí, mučení, trochu toho melodramatu a pak hrdinská akce a zase mučení a tak pořad dokola. Jo, tohle je ve zkratce seriál Gaksital. Snad do 22 dílu mi to nijak zvlášť nevadilo, ale pak jsem byl z neustále opakující smyčky poněkud otrávený. Joo Won hraje svou postavu vážně skvěle a velmi uvěřitelně přičemž jeho afektované projevy vzteku měli aspoň na začátku seriálu říz. Seriál je docela předvídatelný, ale to mi ani tak nevadilo spíš to bylo hrozně natáhnuté a přesto, že měli tvůrci 28 dílů tak se kromě postavy Lee Kang-Toa a Kimuri Shunjiho žádná další téměř nerozvíjela. Dorama postupem slábla a to je velká škoda.

plakát

Budu ti oporou (2019) (seriál) 

Vskutku nenáročný seriál, který je až neskutečně předvídatelný, což mi kupodivu ani na vteřinu nevadilo. Kdybych měl seriál rozdělit a ohodnotit, tak první třetina byla skvělá, druhá výrazně slabší a třetí třetina zase šla nahoru. Je to zajímavý seriál pro relax. Bavily mě i kočičí pazvuky, které tvůrci míchali s hlavní hrdinkou což bylo neskutečně roztomilé.

plakát

Segajisaek pantaji - saengdongseong yeonae (2017) (seriál) 

Je fajn vidět, že někde ve světě v dalekém zemi na východě žije muž, jenž překoná schopnostmi i skvělého Clarka Kenta. Příběh korejského ubožáka mutujícího v dokonalého člověka ve mě po celé sledování vyvolávalo lehký úsměv což bylo fajn. Nejvíce jsem si užil scény, kde to své bývalce nechával hlavní hrdina pořádně sežrat.

plakát

Joogoonui taeyang (2013) (seriál) 

Pragmatický, vypočítavý a sobecky hajzl So Ji Sub jede bomby a drtí všechno co mu přijde do cesty. Nejlepší herecké výkony co jsem za poslední dobu viděl a to nejen bravurně ztvárněný ředitel Joo Joong-Won v podaní So Ji-Suba, ale i k sežrání roztomilá Kong Hyo-Jin či můj oblíbený herec Seo In-Guk. Scénáristky sestry Hongovi v dobách své největší slávy (tzn. před úpadkem, který u nich nastává od roku 2017) vytáhli další seriál s povedenými charaktery postav, kde Kong Hyo-Jin atakuje v dávce roztomilosti královnu Shin Min-A coby Gumiho. Seriál bez intrikujících záporáků a otravně dotěrnými příbuznými s klidně plujícím příběhem je vítané osvěžení, které jsem si užil. Druhá polovina seriálu byla sice o něco slabší a nebyla tak poutavá jako ta první, ale i přesto upřímně tleskám tvůrcům za tuto doramu.

plakát

Jin 2 (2011) (seriál) 

Bohužel kvalitu první sérii si dorama neudržela což je velká škoda. Ze schopného a vyrovnaného lékaře udělaly tvůrci přehnaně ubrečenou citlivku, který úspěšně splachuje všechny racionální myšlenky a rozhodnutí skrze vývodní koleno do záchoda. Naštěstí se oproti všem očekáváním Japoncům podařil konec, který je moc hezký. Skvělá hudba z první série zůstala, takže aspoň tohle. Druhá série je slabší, ale stále dobrá.

plakát

Kilmi, hilmi (2015) (seriál) 

Kill me, Heal Me ukazuje, že psychologické drama s prvky komedie není zase tak špatná kombinace, když se to správně uchopí. Herci předvedly slušný nadstandard a opravdu jde vidět, že do toho daly vše, přinejmenším Ji Sung teda určitě. Za hudbu a místy ujetý humor určitě bod nahoru. Tohle je přesně situace, kdy bych hodnotil 4,5 hvězdy, ale tuhle možnost nemám a proto se spíš přikláním ke čtyřem hvězdám. Kdyby ohlásily spin-off s Perry Parkem, tak by to bylo skvělé.

plakát

Moosa Baekdongsoo (2011) (seriál) 

Historické seriály nemají u mě moc velký úspěch, ale Bang Dong Soo patří mezi ty na které budu vzpomínat v dobrém. Skvělý příběh i postavy se v síti politických intrik neskutečně vyvíjí a jsou každou epizodou zajímavější. Dobrá akční choreografie či hudba v osudových soubojích hlavních postav je tak výrazná, že vás hravě vtáhne do děje. Přátelství Yeo Woona s Baek Dong Sooem či Kim Kwang-Taek s charismatickým Chunem byly zpracovány doslova famózně. Po shlédnutí nevidím větší chyby nebo nedostatky, takže není moc za co srážet hodnocení.