Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krimi
  • Drama
  • Komedie
  • Pohádka
  • Animovaný

Recenze (333)

plakát

Vraždy na Shetlandech - Epizoda 3 (2023) (epizoda) 

Obával jsem se, že mi bude chybět inspektor Jimmy Perez, nicméně Tosh je za něj důstojnou náhradou. Ostatně Vraždy na Shetlandech nikdy nestály na postavě detektiva, nýbrž těžily ze scenérií odlehlých nehostinných ostrovů a z místní komunity, v níž není nouze o podivíny. Oba tyto prvky zatím skvěle fungují i v osmé sérii.

plakát

Vraždy na Shetlandech - Epizoda 4 (2023) (epizoda) 

Velmi konverzační díl, jehož soustředěné sledování mě stálo nemalé úsilí. Inspektorka z Londýna je mi čím dál méně sympatická. Její postava je nadbytečná, ale kvůli záležitosti s Calem se nejspíš objeví i v příštím díle, přestože Tosh ji už poslala domů.

plakát

Vraždy na Shetlandech - Epizoda 6 (2023) (epizoda) 

Výborné rozuzlení. Rodinné tajemství se mi podařilo vydedukovat ještě před začátkem dílu, ovšem totožnost vraha mi zůstala do poslední chvíle neznámá.

plakát

Vraždy na Shetlandech - Epizoda 6 (2022) (epizoda) 

Těšil jsem na rozuzlení napínavé série mé oblíbené detektivky ze Shetland, ovšem předložené řešení vyvolává více otázek, než dává odpovědí. Vůbec mě nepřesvědčilo.

plakát

Endeavour - Konečná (2021) (epizoda) 

Osmá série patří v rámci seriálu k nadprůměrnými a její třetí epizodu bych se nebál zařadit mezi ty nejlepší díly vůbec. Solidní kriminální zápletky jsou jemně okořeněny vztahy mezi hlavními postavami a motivací pachatelů bývá již tisíce let známá touha po pomstě.

plakát

Vraždy na Shetlandech - Smrt advokáta (2021) (epizoda) 

Šestá série volně navazuje na čtvrtou sérii, v níž se vyšetřovaly vraždy dvou místních dívek, a taktně mlčí o rozpačité páté sérii, která si ukousla příliš velké sousto v podobě obchodu s lidmi. Tentokrát je obětí advokát, který pomohl vražedkyni ze čtvrté série dosáhnout propuštění z vězení.

plakát

Endeavour - Věštkyně (2020) (epizoda) 

„Některé subjekty projevily nadprůměrnou schopnost tvary správně rozpoznat.“ – „A předpokládám, že jiné subjekty projevily podprůměrnou schopnost. Vzhledem k definici průměru.“

plakát

Endeavour - Naděje (2019) (epizoda) 

Po nepříliš povedené 5. série jsem se dalšího vývoje seriálu obával, ovšem prvním dílem 6. série se Endeavour vrací ke svým kvalitním kořenům. Jak je vidět, jde to i bez souložnic a protiextremistické agitky.

plakát

Endeavour - Zdání klame (2019) (epizoda) 

Nemastné neslané a zároveň překombinované. Skoro jako díl Vražd v Midsomeru. SPOILER: Zapletení Morse s pachatelkou se už v seriálu objevilo, pokud si dobře pamatuji.