Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krimi
  • Drama
  • Komedie
  • Pohádka
  • Animovaný

Recenze (333)

plakát

Broadchurch - The End Is Where It Begins (2015) (série) 

Ve druhé sérii je detektivní pátrání prokládáno soudním procesem s vrahem z první série. Soud je sice zajímavý jako dohra první série, ovšem vzhledem k předchozí mizerné policejní práci spěje od začátku k očekávatelnému rozsudku. Navíc oproti předchozí sérii znatelně přibylo nemravnosti a zvrácenosti.

plakát

Broadchurch - A Town Wrapped in Secrets (2013) (série) 

Skvělá detektivní série, která poněkud netradičně věnuje značnou pozornost pocitům příbuzných oběti. Velmi mě potěšilo, že se obešla bez zobrazení nemravnosti. Vraha jsme s manželkou podezřívali od 5. dílu a před 8. dílem jsme si již byli jistí. P. S. Doufám, že to tu čte Scotland Yard.

plakát

Vánoční koleda (2019) (seriál) 

Oceňuji, že se tvůrci pokusili zasadit působení duchů do reality duchovního světa. Firma „Naděje a touha, Očistec, Anglie“ mě opravdu bavila. Méně se mi už líbila celková atmosféra tohoto zpracování, v němž postavy mluví a jednají jako v 21. století. Upřímnější by bylo použít současné reálie, než si hrát na polovinu 19. století. Nejhorší je však závěr. Moderní Scrooge se na rozdíl od svého klasického protějšku neobrátí, vlastní spásou pohrdá a o odpuštění neprosí. Vskutku ďábelské…

plakát

Vánoční koleda (1999) (TV film) 

Toto filmové zpracování je natolik věrné knižní předloze, že si divák může vychutnat Dickensovo slovní hříčky. Na druhou stranu Patrick Stewart má pro roli Scrooge příliš dobrácký kukuč a duch minulých vánoc vypadá strašně divně. Nadto působení duchů není stejně jako v knižní předloze nijak zasazeno do reality duchovního světa nebo vysvětleno. Jako zákusek po konzumaci anglického vánočního pudinku však tento film slouží dokonale.

plakát

Errementari (2017) 

Hrátky s čertem po baskicku. Najdeme zde vysloužilého vojáka v osobě kováře, čerta nižší kategorie, čerta vyšší kategorie a kněze místo poustevníka. Ženský prvek obstarává dívka Usue. Anděl žel chybí. V příběhu je správně zobrazena ďáblova prolhanost, nenávist mezi ďábly i strach ďábla z posvěcených předmětů, naopak karikatura latinské mše svaté a závěrečný žvást o Halloweenu jsou lejno, jak praví Písmo. Přesněji 3,5/5.

plakát

MINDHUNTER: Lovci myšlenek - Epizoda 1 (2017) (epizoda) 

Rozumím hlavnímu hrdinovi. Snaží se pochopit současné zločince, aby dokázal řešit současné zločiny. Zkouší klasické přístupy, zkouší psychologii… Proč však má být jeho tápání prokládáno kopulacemi, to nenahlížím.

plakát

Kristina Vavřincova (1995) 

Omezením děje na první díl trilogie se z příběhu stala nudná červená knihovna, v níž hlavní protagonisté strávili polovinu času v posteli. Nosný byl pouze závěrečný rozhovor starých manželů.

plakát

Vraždy na Shetlandech - Smrt advokáta (2021) (epizoda) 

Šestá série volně navazuje na čtvrtou sérii, v níž se vyšetřovaly vraždy dvou místních dívek, a taktně mlčí o rozpačité páté sérii, která si ukousla příliš velké sousto v podobě obchodu s lidmi. Tentokrát je obětí advokát, který pomohl vražedkyni ze čtvrté série dosáhnout propuštění z vězení.

plakát

Endeavour - Konečná (2021) (epizoda) 

Osmá série patří v rámci seriálu k nadprůměrnými a její třetí epizodu bych se nebál zařadit mezi ty nejlepší díly vůbec. Solidní kriminální zápletky jsou jemně okořeněny vztahy mezi hlavními postavami a motivací pachatelů bývá již tisíce let známá touha po pomstě.