Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (559)

plakát

Obecná škola (1991) 

Vlastně už taková česká klasika z pera Zdeňka Svěráka v režii Jana Svěráka. Skvělé herecké obsazení v čele s Janem Třískou, coby neohroženým učitelem Janem Hnizdem.

plakát

Tatínek (2004) 

Příjemný dokument o životě Zdeňka Svěráka, který nás jako hosty provádí svým životem a vypráví mj. i o inspiraci pro svou tvorbu.

plakát

Kolja (1996) 

Na základní škole jsme na Koljovi byli se třídou v kině - v 11 letech člověk takový film nedokáže ocenit. O pár let později už je to něco trochu jiného, člověk má na příběh jiný pohled, má zkušenosti, kvůli kterým si všimne jiných věcí. Zdeněk Svěrák je výborný herec a zde mu skvěle sekunduje malý Kolja neboli Andrej Chalimon, který mu jakožto Františku Loukovi změní život ve chvílích, kdy se mění příběh celé naší malé republiky. Malé, ale působivé a jeden z těch případů, kdy byl Oscar udělen naprosto oprávněně a měl smysl.

plakát

Poslední ze slavných králů (1996) 

V létě 1977 v Irsku čeká dospívající Frankie na výsledky závěrečných zkoušek. Bojí se, že je neudělal a chce si pořádně užít své poslední prázdniny... Malý film s příběhem jako ze života a se skvělým hereckým obsazením. Možná první hlavní role Jareda Leto? Tenhle film mám moc ráda, ani lety neztratil nic ze svého kouzla.

plakát

Avengers: Endgame (2019) 

Vážně megalomanský kousek, tomuhle se říká blockbuster. Konec Avengers tak, jak je známe a ve většině případů i máme rádi. Po pár horších filmech byly oba díly Infinity War příjemné vylepšení. Jsem spokojená, i když nějaká ta slza byla. Škoda, že jsem to nezvládla do kina.

plakát

Avengers: Infinity War (2018) 

Po pár horších a průměrných filmech si to Marvelovky u mě zase vylepšily. A dokonce to dopadlo absolutně netypicky. Fajn, fajn... jdu pustit Endgame.

plakát

Strážci Galaxie Vol. 2 (2017) 

Rodina se rozrůstá a "ta nevyřčená věc" tam je. Aneb pokračování blázniviny s Chrisem Prattem v hlavní roli, které je možná malinko slabší než díl první, ale pořád nadstandardně dobré.

plakát

Iron Man 3 (2013) 

Po trošičku slabší dvojce se Iron Man vrací zpět ve skvělé kondici. Třetí díl je najednou nějak lepší "vyprávěnka" :D Ale uvažovala jsem, jestli bych byla tak spokojená, kdyby Tonyho Starka hrál někdo jiný? Robert Downey Jr. je prostě nejlepší, co nadělám... Poučení z filmu - nedávejte zlým hochům svou adresu.

plakát

Když Harry potkal Sally (1989) 

Není tenhle film už tak trochu klasika? Harry a Sally se potkávají v průběhu několika let a jejich vztah se radikálně mění. Můžou být muži a ženy doopravdy přátelé? Výborná romantická komedie, u které můžete používat mozek.

plakát

Iron Man (2008) 

Skvělý Robert Downey Jr. v hlavní roli komiksového megafilmu, který převážně díky němu a jeho fešné asistentce Gwyneth Palthrow uhání tak, že si ani nevšimnete, že uběhly dvě hodiny. Jeff Bridges by se také dal označit za správného záporáka. Vlastně tenhle film má pár chybiček, ale celkově vzato s nimi v podstatě nemám problém.