Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Harry a Sally se seznámili při cestě autem do New Yorku, když ukončili svá studia na univerzitě. Oba od počátku spojuje cosi nevyřčeného, přesto mezi nimi v tuto chvíli nevzniká žádný vztah. Po nějaké době se znovu a znovu potkávají a mají pocit, že se stále více znají. Poněkud ztřeštěnému Harrymu se prostořeká a temperamentní Sally stále více líbí, zatímco ona k podobnému názoru přichází postupně. Jejich osudy mezi tím „na čas“ překříží důležitější setkání… S lehkostí namíchaný divácký příběh, s vtipem, nadsázkou, lehkým nádechem hořkosti a dobře odpozorovaných životních situaci natočil v roce 1989 režisér Rob Reiner. Postavu Harryho s neobyčejnou přirozeností a šarmem hraje Billy Crystal, představitelkou Sally se stala Meg Ryanová. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (357)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Přestože si člověk říká u každé romantiky, že je otázkou času kdy se do sebe ti dva zamilují, tady to nebude vůbec tak jednoznačné. Meg Ryan je totiž hrozná netykavka. Billy Crystal se hrozně moc zapotí s jejím dobýváním, které vlastně po většinu času ani dobývání není. Rob Reiner umí tyto dialogově přemýšlivé filmy prodat jako málokdo. Zkrátka jsou filmy, které vám o životě řeknou trošku víc. 75% ()

Lucjen 

všechny recenze uživatele

Harry a Sally - Crystal a Ryan vyzerajú ako pár naozaj skvele. Postup deja po piatich rokoch je precízny a úryvky s manželmi a ich príbehom su milé. Všetko je veľmi dobre urobené, nič sladké, nič chladné. Telefonáty ma dostali, naozaj som sa pobavila. Ale neviem prečo, nemôžem dať 5*. Nedokážem to vysvetliť, možno preto že Billy Crystal vyzeral trochu... neviem, nesympaticky? Ale to už je osobný názor a tak sú to dobré 4*. Jedna z najlepších romantických a naozaj odpovedajúcich žánru "komédii" // Pozreté po druhý raz ...videla som ten istý film? Zrejme som sa zmenila ja. Úžasné a má zaslúžených 5*. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Ač moc nejsem na romantické filmy a dívám se na ně hlavně v nutné sebeobraně, aby doma nebylo peklo (většinou u nich stejně chrápu), tak tento kousek jsem měl svého času docela rád. Viděl jsem ho už několikrát, většinou v mládí, protože jsem se při něm platonicky „zamiloval“ do Meg Ryan, který byla za mlada sakra kus pěkné ženské. Billy Crystal je taky v pohodě herec a tato romantická podívaná se jim z jejich strany (hlavně co se hereckých výkonů týká) docela povedla. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Krásny a vzrušujúco vyrozprávaný príbeh, ktorý vo svojej podstate je veľmi zábavný. Ma viacero úsmevných momentov a aj viacero zábavných hlášok. Ústredný pár Ryan- Crystal bol bravúrny, navzájom sa neskutočne doplnali a hodili sa k sebe a to Crystala nemám v obľube, ale herecky bol ukážkový. Film hrá na city, sú tu rozchody, túžba, priateľstvo a hlavne láska, ktorá kvitne za každých okolností a v tomto filme to nieje inač. Troška komplikovanejší príbeh lásky, kde musia byť nepríjemné rozchody, aby potom prišiel (ne)predvídateľný happy end. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Romantický film s mladou Meg Ryan, který je kvalitou srovnatelný i s takovou Láskou přes internet nebo třeba Samotářem v Seattlu, ale přesto je v něčem dost jiný a neotřelý. Vtipným ale zároveň docela realistickým způsobem totiž zachycuje rozdíly mezi muži a ženami a problémy vzniklé na základě jejich odlišného vnímání vztahů. Zároveň je to takový průřez vývoje dospělého člověka, který v životě hledá trvalý partnerský vztah a lásku. Na filmu je zajímavé, jakým způsobem vznikal - údajně to vzniklo na základě dialogu mezi režisérem a scénáristkou, přičemž každý z nich do toho dal něco ze svých životních zkušeností a názorů z pohledu muže/ženy. Pak k tomu tvůrčímu procesu samozřejmě přispěli i sami herci. A výsledek je takový, že to skutečně hýří nápady, vhledy a (dů)vtipnými situacemi. Už od pohledu je to trochu jiný film, místy živelný a syrově upřímný, ale zároveň lehce a nenuceně podaný. Nakonec to musím shrnout jako moc příjemný romantický zážitek s přidanou hodnotou, který stojí za vidění. ~(4,3)~ ()

Galerie (64)

Zajímavosti (43)

  • Harry čte knihu Stephena Kinga Misery, což je další Reinerův film. (HellFire)

Související novinky

Zemřela Carrie Fisher, hvězda Star Wars

Zemřela Carrie Fisher, hvězda Star Wars

28.12.2016

Řada lidí dnes vyšla z promítání Rogue One a zjistila, že rodina z předaleké galaxie přišla o jednoho ze svých stěžejních členů. V 60 letech nás totiž opustila Carrie Fisher, představitelka princezny… (více)

Kuchařka na plátně

Kuchařka na plátně

04.05.2006

Jedna z mála žen za kamerou, které se povedlo získat si respekt v Hollywoodu, natočí životopisný film o famózní kuchařce Julii Powellové podle její autobiografie. Režisérka a scénáristka Nora Ephron,… (více)

Reklama

Reklama