Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Harry a Sally se seznámili při cestě autem do New Yorku, když ukončili svá studia na univerzitě. Oba od počátku spojuje cosi nevyřčeného, přesto mezi nimi v tuto chvíli nevzniká žádný vztah. Po nějaké době se znovu a znovu potkávají a mají pocit, že se stále více znají. Poněkud ztřeštěnému Harrymu se prostořeká a temperamentní Sally stále více líbí, zatímco ona k podobnému názoru přichází postupně. Jejich osudy mezi tím „na čas“ překříží důležitější setkání… S lehkostí namíchaný divácký příběh, s vtipem, nadsázkou, lehkým nádechem hořkosti a dobře odpozorovaných životních situaci natočil v roce 1989 režisér Rob Reiner. Postavu Harryho s neobyčejnou přirozeností a šarmem hraje Billy Crystal, představitelkou Sally se stala Meg Ryanová. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (353)

Marsik 

všechny recenze uživatele

Opět jedna z těch lepších romatických komedií, která i přes to, že je už 22 let stará, dokáže i nyní velmi dobře pobavit. Billy Crystal v té první části filmu (kdy jeli autem do New Yorku) byl vynikající. Role ignorantního frajírka mu parádně sedla. Bruno Kirby mě velmi mile překvapil, jenom škoda, že už 5 let není mezi námi. Meg Ryan vypadala dobře a už tenkrát dokazovala, že je paní herečka. Objevilo se zde několik zajímavých a legračních úvah o vztazích mezi muži a ženami - hlavně Billy Crystal to kolikrát trefně a pravdivě zhodnotil. Suma sumárum... nečekal jsem takto kvalitní komedii, takže s čistým svědomím dávám 80%. (with J.) ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Jedna z mála kvalitních romantických komedií. Vtipná, svižná, nikterak sentimentální a především výtečně zrežirovaná. Dialogy jsou mistrně obratné a mnoho scén je nezapomenutelných (orgasmus v jídelně apod.) Crystal byl u mě vždy spíše trapně komediální blbeček, ovšem tato role mu sedla naprosto geniálně. Meg Ryan byla až na umělý pláč rovněž velice solidní. Konec byl tak nějak opět ukázka toho, jak to v životě nechodí, ale to se vzhledem k vývoji celého snímku dalo očekávat. Solidní odpočinková podívaná, která však nic objevného nepřináší, tudíž nevidím důvod proč dávat plný počet. ()

Reklama

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden ze 100 filmů, které musíte vidět, než umřete. Jeden z 500 největších filmů všech dob časopisu Empire. Jeden ze 100 nejlepších romantických filmů - 100 Greatest Romance Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. A jedna z mála komedií, u kterých jsem se opravdu řezal smíchy. Myslím, že film geniálně popisuje názory mužů na ženy a naopak - a o tom přátelství muže Harryho a ženy Sally to platí taky. :) Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=V8DgDmUHVto ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Romantický film s mladou Meg Ryan, který je kvalitou srovnatelný i s takovou Láskou přes internet nebo třeba Samotářem v Seattlu, ale přesto je v něčem dost jiný a neotřelý. Vtipným ale zároveň docela realistickým způsobem totiž zachycuje rozdíly mezi muži a ženami a problémy vzniklé na základě jejich odlišného vnímání vztahů. Zároveň je to takový průřez vývoje dospělého člověka, který v životě hledá trvalý partnerský vztah a lásku. Na filmu je zajímavé, jakým způsobem vznikal - údajně to vzniklo na základě dialogu mezi režisérem a scénáristkou, přičemž každý z nich do toho dal něco ze svých životních zkušeností a názorů z pohledu muže/ženy. Pak k tomu tvůrčímu procesu samozřejmě přispěli i sami herci. A výsledek je takový, že to skutečně hýří nápady, vhledy a (dů)vtipnými situacemi. Už od pohledu je to trochu jiný film, místy živelný a syrově upřímný, ale zároveň lehce a nenuceně podaný. Nakonec to musím shrnout jako moc příjemný romantický zážitek s přidanou hodnotou, který stojí za vidění. ~(4,3)~ ()

Tommy987 

všechny recenze uživatele

Klasika žánru romantickej komédie, ktorej sa vyrovná máločo, Nora Ephron (nerežíruje, ale napísala scenár) asi vo svojej najlepšej forme, Meg Ryan vo svojej druhej najlepšej (alebo skôr najroztomilejšej) forme hneď po Láske cez internet a hláškujúci Billy Crystal tiež ujde :-). Už samotný film by bol asi na plný počet, ale keď si k tomu pripočítam tú už skultovnenú scénu s predstieraným orgazmom, 10/10 je úplne jasných :-))) ()

Galerie (64)

Zajímavosti (38)

  • Na začátku před zastávkou v restauraci rozebírají Harry (Billy Crystal) a Sally (Meg Ryan) slavnou scénu z filmu Casablanca (1942). (Toneil)
  • V červnu 2008 zvolen Americkým fimovým institutem jako 6. z 10. nejlepších romantických filmů. (HellFire)
  • Aby filmaři zabránili fanouškům dostat se k hercům, vyvěsili ceduli hlásající: ,,Tento film se bude jmenovat Když Harry potkal Sally. Nehraje v něm nikdo slavný a vy v něm taky hrát nebudete. Děkujeme. Na shledanou v kině." (Sinecod)

Související novinky

Zemřela Carrie Fisher, hvězda Star Wars

Zemřela Carrie Fisher, hvězda Star Wars

28.12.2016

Řada lidí dnes vyšla z promítání Rogue One a zjistila, že rodina z předaleké galaxie přišla o jednoho ze svých stěžejních členů. V 60 letech nás totiž opustila Carrie Fisher, představitelka princezny… (více)

Kuchařka na plátně

Kuchařka na plátně

04.05.2006

Jedna z mála žen za kamerou, které se povedlo získat si respekt v Hollywoodu, natočí životopisný film o famózní kuchařce Julii Powellové podle její autobiografie. Režisérka a scénáristka Nora Ephron,… (více)

Reklama

Reklama