Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krátkometrážní
  • Dokumentární

Recenze (139)

plakát

Matky (2021) 

Cool holky, cool jízda, cool film

plakát

Tiché místo: Část II (2020) 

Jednička byla strašidelná, tichá a tedy i trochu nedomyšlená (jak to ti lidi dělali, aby neprděli a nemluvili ze spaní?), ale totok, no to jsem neviděl. Na mlčení se kašle, monstra jsou slovy jednoho archaického britského politika "weak, weak, weak!" a spíš než horor se tu řešily vztahy mezi rodinou a starým rodinným přítelem. Týpek šlápne do pasti na medvědy a o pár hodin později si vesele běhá, všechny postavy se v jednu chvíli vzdálí od svého úkrytu a nechají tam samotné mimino a další nelogičnosti (už jen, proč si sakra někdo dělá v apokalypse mimino?). Ocenil bych snad jen prvních cca. 20 minut filmu, které se odehrávají během 1. dne. To bylo cool, ale zbytek už tak moc ne.

plakát

Taekoesu Yonggary (1967) 

Průměrný kaiju eiga. Oproti japonským filmům od Toha z 60. let tady postrádám kvalitní prvek humoru (když pominu toho otravnýho kluka s baterkou). Taky je škoda, že se tento film dá vidět mimo Jižní Koreu snad jen v americké verzi. Každopádně furt to je lepší než Pulgasari. Ale snad všechno je lepší než Pulgasari.

plakát

Smolný pich aneb Pitomý porno (2021) 

Moje hodnocení je asi jen prozatimní, neboť jsem ovlivněn štěstím z toho, že jsem se po půlroce pandemického lockdownu dostal do kina. Nacházím v tomto filmu některé nedostatky či tvůrčí záměry, které mi nesedly, a to: nekonečné chození po Bukurešti v 1. části filmu a celá 2. čast, která je tedy alespoň většinou vtipná (ale moralizující, což poslední dobou ve filmech nemám rád). 3. část je skvělá, vystihuje to charaktery, které vypluly (ve všech západních kulturách) během pandemie, a čecháčkovství oné dámy z Česka by se dalo krájet. "English please, we don't speak Czech" "Oh, sorry, jů nou, Karel Gott and Václav Havel...". Velice oceňuji zaznamenání pandemické doby, v budoucnu to snad nostalgičtí diváci a historici ocení.

plakát

Perníková chaloupka (1933) 

Nejhorší film, jaký jsem kdy viděl. Kdybych byl věřící, tak bych se přibližně někdy od začátku filmu modlil, ať už skončí, tento film mi ale dokázal, že bůh neexistuje. 5 hvězdiček dávám schválně.

plakát

My_zvuky (2019) 

Přesně to, co od filmu požaduji. Obraz a zvuk.

plakát

Jaderná havárie: Den první (2008) (TV film) 

To bylo vtipný. My Češi jsme na ty Rakušáky fakt zlí. Nojo, je lepší lidem čadit uhlí pod nosy, než jen vypouštět páru.

plakát

Narodil jsem se, ale... (1932) 

Srozumitelný příběh, u kterého jsem se i občas od srdce zasmál. Fajn oddychovka po Page of madness.

plakát

Suspiria (2018) 

Dobrej, mrazivej a navíc smysluplnej remake. Nesnaží se nic kopírovat z původní předlohy a interpretuje příběh po svém, díky čemuž se nemusí zarytí fanoušci původní verze vztekat, že to někdo pokazil (přiznám se, že se tak taky chovám u svých srdcových filmů a videoher (ach, má drahá Mafie, co ti to ti Amíci provedli?!)). Akorát nechápu proč Tilda Swinton hrála toho dědka. Fakt to nechápu, nenašel jsem žádnej objektivní důvod proč to tak udělali.

plakát

Červená pustina (1964) 

Byl to pěknej film a dobře se na něj dívalo, ale... chápu že nuda je regulérní výrazový prostředek, tady mi však moc nesedla, oproti filmům od Andreje Tarkovského nebo Paola Sorrentina. Proto ubírám jednu hvězdičku. Ubral bych víc, ale z nějakého důvodu mám potřebu se tomu filmu omluvit, že jsem nebyl schopný ho soustředěně sledovat. A to bych mu za to měl ubrat aspoň další dvě hvězdičky.