Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtyři nejlepší kamarádky jsou sebevědomé, chytré, užívají si, probírají spolu chlapy, vztahy a sex. K tomu se ale taky starají o děti, nebo je právě porodily, případně jsou těhotné. Sára (Hana Vagnerová) má hezký zadek, a tak ho začala fotit a žít ve světě sociálních sítí. Hedvika (Petra Hřebíčková) žije tak trochu ve zlaté kleci, její manžel workoholik (Jiří Langmajer) moc doma není, a tak není divu, že ji okouzlí mladý zpěvák David (Vladimír Polívka). Zuzana (Sandra Nováková) je po rozchodu s Kamilem (Václav Neužil) bez peněz, prostě upracovaná a uhoněná matka dvou dětí. Zato Eliška (Gabriela Marcinková) má skvělého kluka (Štěpán Benoni), nesnesitelné rodiče, je těhotná a je jí špatně úplně ze všeho. Ale hlavně mají jedna druhou… (Bontonfilm)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (227)

zsn 

všechny recenze uživatele

Na české poměry excelentní komedie, byť konec byl nedotáhnutý a celé to bylo krátké. Začala jsem se bavit a najednou závěrečné titulky. Why?! I tak ale hodnotím vtipné scénky, a to jsou Češi obyčejně bez humoru. Líbila se mi vložka influencerky, tohle se bude ve filmech objevovat čím dál více, aspoň pak vy mobilní maniaci uvidíte, jak je to očima druhých směšné. Být to americké, tak za 3 hvězdy, jelikož je to naše, tak za 5. ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se, že po delší době shlídnu nový český film. Jenomže já těm novým filmům, který mají v žánru komedie, vůbec nerozumím. Ano párkrát jsem se zasmál, ale snímek je rozkročený i do dramatu a za mě, jako by nevěděl čím má být a tak střídá jednotlivý pózy stejně rychle jako tempo vyprávění až z toho vzniká spletenec čehosi. Je to škoda, protože obsazení bylo kvalitní a když se rozhodnu točit komedii, tak bych měl u toho zůstat, není na tom nic složitýho. Pokud chci točit film s dramatickými prvky, nemůžu to prezentovat, jako komedii. Nevím, sem už asi starej, nerozumím tomu, co tím básník chtěl říci. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

A další česká komedie. Já už toho od těchto filmů mnoho neočekávám, ale i tak jsem měl pocit, že je tu humoru jaksi pomálu. Zato zde vystupovalo až příliš mnoho obvyklých podezřelých. Z poslední doby jsem zvyklý na to, že jsou muži vykreslováni jako tlupa tupých, necitlivých neandrtálců (samozřejmě s výjimkou gayů a ne- bílých), ale z tohoto snímku jsem měl odlišný dojem. Myslím, že kdybych byl ženou (nota bene matkou), asi by mě tenhle pohled na ženy nemálo vytočil. Jasně, jsou i takové, stejně jako existují i výše zmínění neandrtálci, ale přesto... Jak už jsem zmínil, humoru bylo buď málo, nebo mi neseděl, ale asi třikrát jsem se zasmál (doživotní renta mě pobavila velmi), ze zúčastněných hereček mě svým výkonem nejvíc zaujala Sandra Nováková, a když to shrnu, mohlo to dopadnout mnohem hůř. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Slíbil jsem manželce, že jí letos vezmu do letního kina. Jenže nebylo moc času a když už byl, tak to vyšlo právě na film Matky. Do kterýho bych se jinak dobrovolně rozhodně nehrnul. Podle traileru jsem čekal naprostou katastrofu. Nakonec to ale nebyl až takovej průser. Našlo se tu pár vtipných scének a gagů, ale jako celek to celkem hapruje. Určitě si tenhle snímek své příznivce najde. Já to ale rozhodně nebudu. Jednou stačilo. ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Film Matky měl zřejmě působit pozitivně (v souladu s titulní písničkou s textem „i přes všechny zmatky budem hrdý matky“), leč výsledný dojem z něj je spíš opačný – jeho hlavním poselstvím (dost možná nezamýšleným) se totiž zdá být to, že pořízení dítěte vám zničí život a přinese strašnou spoustu těžkostí a jen minimum radosti (tak jako hlavním hrdinkám), takže byste si ideálně žádné pořizovat neměli. Snímek sice konstantně přeskakuje mezi čtveřicí příběhů diametrálně rozdílných žen, které jsou nejlepšími kamarádkami, přestože spolu nemají prakticky nic společného, ale pořádný děj mu stejně chybí. Na začátku jsou sice nastoleny nějaké situace, avšak ty se nadále nijak nerozvíjejí - všechny čtyři hlavní hrdinky se totiž přibližně hodinu pouze repetitivně plácají ve vlastní bezradnosti a až úplně v závěru dojde skokově k sérii několika šťastných okamžiků, které mají naoko ty jejich problémy zaplácnout (avšak ve skutečnosti je nevyřeší). Kvůli neustálému lavírování mezi veselou komedií s depresivními podtóny (nepříliš vtipnou) a posmutnělým dramatem s komediálním nadhledem je nejasné i to, co by měl divák k hlavním hrdinkám vlastně cítit. V některých situacích by se jim měl zřejmě smát, jindy by mu jich mělo být líto (leckdy třeba i ze scény na scénu), leč souznět s nimi stejně moc nedokáže, protože se mnohdy chovají jako nány. Jediné téma, o němž film vypovídá konzistentně, je neschopnost životních partnerů komunikovat mezi sebou, neb právě nedostatek vzájemné komunikace je zdrojem naprosté většiny jejich konfliktů a problémů. ()

Galerie (106)

Zajímavosti (9)

  • Natáčení mělo začít už na jaře roku 2020, ale kvůli pandemii koronaviru se natáčení odložilo na polovinu léta. [Zdroj: ceskenoviny.cz] (SONY_)

Reklama

Reklama