Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (341)

plakát

Národní třída (2019) 

Nejvíc je mi líto Hynka Čermáka, kteryho mám rád a vím že hrát umí. Což o to, zahrál dobře, ale jeho postava je naprosto nesympatickej kreten kterej mě abnormálně sral celej film. A to je docela průser. Další průser je scénář, co na plat že kamera i režie je super, když scénář je úplně o hovně. Velké zklamání.

plakát

Uprchlíci (1986) 

Svatá trojice Veber-Richard-Depardieu je zárukou kvality a tahle parádní komedie to dokazuje. Pierrovo přepadení banky, nebo scéna s nalitým doktorem jsou top.

plakát

Bláznivý Petříček (1965) 

Godardovi prostě nerozumím. Na jednu stranu chápu že si film najde svoje fanoušky kteří film pochopí ve všech souvislostech, na druhou stranu podle mě je to jen slepenec úvah, monologů, dialogů, myšlenek a barevných záběrů které nemám šanci pochopit. Dal bych dvě hvězdy z úcty k Belmondovi, ale musim přidat třetí za to co předvedl na konci. Jako nabarvit si obličej na modro a omotat si palici dynamitem, tomu říkám chlapácká sebevražda.

plakát

František je děvkař (2008) 

Moje původní hodnocení byla jedna hvězda, po letech se mi první projekce vykouřila z hlavy a ja si film pustil znovu a světe div se musel jsem přidat dvě hvězdičky navíc. Asi jsem po těch letech vyzrál. Je fakt že to ještě neni ten pravý Prušinovský tak jak ho máme rádi, ale už tady drze vystrkuje růžky. Na debut to neni vůbec špatný, ale to nejlepší mělo teprve přijít.

plakát

Léto s gentlemanem (2019) 

Film který se dá v pohodě přežít, ale rozhodně ne užít. Hanzlik si napsal svůj první scénář a Adamec celovečerně debutoval, to jsou asi dva hlavní atributy této geronto-romantiky. Herecky taky bída jedinej normální je samotnej Hanzlik ale mezi tímhle panoptikem seriálových hvezdiček tv nova a prima je i jeho pouhá přítomnost oscarovým výkonem.

plakát

Přes prsty (2019) 

V rámci současné, tuzemské komedie mírně nadprůměrný film, který vytahuje nahoru hlavně výbornej Langoš. Konečně po několika příšernejch rolích v příšernejch filmech dostal pořádnou roli. Myslím si že kdyby se do toho vložil mistr Prušinovský bylo by to geniální.

plakát

Tygr a sníh (2005) 

Začátek nic moc, ale když se děj přesune do Bagdádu a nabere to spád stane se z toho typická Benigniovina, která vás rozesměje a dojme zároveň. Škoda že Roberto po tomhle filmu už nic nenatočil, ta jeho hravost mi ve filmech chybí.

plakát

Cena za štěstí (2019) 

To zas byl jednou průser, takhle blbě dokážou natočit film snad jen češi. Děj úplně o ničem, postavy nesympatický, herecký výkony na bodu mrazu . Zkrátka další naprosto zbytečnej film kterých se u nás ročně natočí mraky. Jedna hvězda za dobrou bitku Jardy Plesla v hospodě.

plakát

Z (1969) 

Strhující, řekl bych skoro až dokumentární rekonstrukce atentátu na řeckého opozičního politika. Vynikající herecké obsazení jemuž bezkonkurenčně vévodí Jean Louis Trintignant jako vyšetřující soudce, který je hlavně v závěru přímo lahůdkový. Plus k tomu všemu podmanivá Theodorakisova hudba. Za mě 100%

plakát

Jako zabít ptáčka (1962) 

Upřímně řečeno čekal jsem daleko víc od starého filmu s Gregory Peckem. Celou dobu se nic moc neděje a když už to pomalu začne gradovat tak je rychle konec.