Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (341)

plakát

Avengers (2012) 

Druhá komixárna v jednom tejdnu, začínám se cejtit taky jako superhero. Je pravda že to je jedna velká pouťová atrakce a tak přemíru digitálních efektů zachraňuje těžce nahláškovanej Iron man Downey a je jedno kdo další tam hraje či jinak se vyskytuje protože ten strhává všechnu pozornost na sebe.

plakát

Lucy (2014) 

No tyvole až jsem se vyděsil co všechno je Luc schopnej zplodit. Se divim že si sám předem nešleh tý modrý skalice co Scarlettka nosila v pupíku, protože potom by snad trochu víc zapojil mozek při psaní týhle zhovadilosti.

plakát

Strážci Galaxie (2014) 

Komixový adaptace mě nechávají naprosto chladným a za jediný pořádný filmový komixák považuju Iron mana a to jen kvůli Downeymu, ale tohle byla prostě pecka jelikož se přesně trefila do mýho vkusu. Takže skupina totálních idiotů tvořená člověkem, zelenou holkou, horou svalů, mývalem a stromem zachraňuje svět, nebo spíš vesmír. Jelikož je to grupa kterou jen tak po kupě nelze vidět rozhodl jsem se dát jim šanci. A nelitoval jsem. Výhoda je v tom že to není tak vážný jak ostatní filmy o amerických superhrdinech a dělá si to prdel ze sebe sama. Navíc a to moc často nezmiňuju to má perfektní nahláškovanej českej dabing.

plakát

Slečna učitelka (1966) 

Jeanne Moreau se tady tváří jako milá a hodná paní učitelka ale zatím je to převlečená svině, jejíž chování nejsem schopen pochopit, stejně tak předpojatost a povrchnost těch vesnickejch balíků vůči Manuovi do kterýho je učitelka zblázněná. Situace která se mademoiselle vymkla z rukou aniž by si toho byla vědoma a prostě nemohla dopadnout dobře. Francie těžce vládne!

plakát

Zrůdy (1932) 

Škoda jen toho závěru kde by ta závěrečná pomsta mohla být o pár minut delší protože v tom nejlepším přijde střih a pak už jen vidíme to co chceme vidět od začátku čili co "zrůdy" provedli největší zrůdě Cleopatře. Každopádně je to dějinný film se vším všudy, jehož největší devizou je fakt že to bizarní obsazení ztvárnili skutečně handicapovaný lidi. Nejlepší scéna je pak ta v níž si maník bez končetin zručně vytáhne sirku z krabičky a zapálí si cigáro, na to jsem fakt koukal jak blázen!

plakát

Hoši z Brazílie (1978) 

V sedmdesátkách vzniklo v Americe dost kvalitních thrillerů a Hoši z Brazílie nejsou vyjímkou. Zajímavej námět o 94 novejch malejch Hitlerů je hodně epickej a samotnej závěr dost znepokojivej. Gregory Peck jako Mengele je naprosto dokonalej a Laurence Olivier je mu výborným protihráčem.

plakát

Frank (2014) 

Mělo se to jmenovat spíš Fassbender, protože Míša nám tady předvádí svou doposud nejujetější roli a ačkoli má své herecké schopnosti omezené velkou papírovou hlavou postrádající mimiku, tak tady rozehrává menší herecký koncert a je jednoznačně v tomhle jinak moc nezajímavým filmu rozhodně nejlepší.

plakát

Dokonalý smysl (2011) 

Troufám si tvrdit že Perfect Sense je po všech stránkách jeden z nejdokonalejších filmů co jsem kdy viděl. Originální nápad hodit ty dva zamilovaný do víru celosvětový nákazy a nechat je postupně ztratit důležitý smysly až jim nakonec zbude jen jejich láska. Výborný dokumentární vsuvky popisující průběh pandemie s nádherně ladící hudbou příběh posouvali dál. A samotnej závěr jsem málem nezvládl protože Ewanovi a Evě jsem fandil jako nikomu na světě.

plakát

Nic k proclení (2010) 

Jednou si takhle přepínám televizi jelikož nikde nic pořádnýho nedávají, všimnu si pár známejch tváří, tak to prubnu a ona se z toho vyklube tahle parádní komedie. Skvělá slovní přestřelka založená na francouzsko-belgickým patriotismu a to množství vtipů co z toho vzešlo. No já se bavil jak blázen, k tomu nemusím nic víc psát.

plakát

Jak zabít kněze (1988) 

Syrový a nekompromisní film zobrazující skutečnou vraždu kněze polskou tajnou policií. Vynikající herecký výkony Lamberta a Harrise kterej zde dostal skutečně obtížnou postavu, protože nebyl jednoznačně černobílej, ale zvládl ji na výbornou. Velice důležitý film.