Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Krimi

Recenze (85)

plakát

Původní (2013) (seriál) 

Žádní středoškoláci a prastarý upír, který ale opravdu potřebuje psychologa. Seriál má tempo a tváře, na které se dá koukat... Za půlkou série za pět bodů, doufám, že později nebudu muset ubírat.

plakát

Doktorka Quinnová (1993) (seriál) 

Pan Keach nám dal dva skvělé seriály - Mladé jezdce, odehrávající se před válkou a Doktorku Quinnovou, odehrávající se po válce. Tyto seriály ve mě podnítily zájem o divoký západ a historii indiánů. Co na tom, že všechny historické události té doby se staly v Colorado Springs, některé byly o pár let posunuty a všichni velikáni té doby se přátelili s paní doktorkou. Líbilo se mi obsazení Johnyho Cashe a jeho lásky June, objevilo se tam i pár jiných zpěváku country. Všechny historické události jsou líčeny s citem a z pohledu obyčejných lidí. Dozvíte se spoustu věcí o minulosti a osobách s ní spjatých - Bella Starr, Sherridan, Custer, Washita, Black Kettle, U. Grant, gen. Parker, Pine Ridge, Thompson, Darwin, Ku Klux Klan atd. Seriál mám ještě raději po studiu Severoamerické historie - teprve teď oceňuji tu promyšlenost a detaily, které mi dřive unikaly.

plakát

Pán času (2005) (seriál) 

Fantastic, Molto bene, Allons-y, Geronimoooo... Tak tento seriál je naprostá bomba a možná proto jsem se léta zdráhala napsat komentář. V Anglii vám dnešní čtyřicátníci potvrdí, jak se každý týden setkávali u televize a rodiče je pak strašením Dáleky zaháněli do postele. Nové série úspěšně navazují na starého Doktora a notně zvyšují tempo a efekty. Doktor, to není jen Tennant. Každý herec přinese něco svého a vy vždy uvěříte v Doktora nového. Těším se na dalšího, který je ohlášen, těším se na jeho nové vlastnosti a zlozvyky, nový jazyk a třeba i schopnosti. Uvidíme, jak to udělají s omezením počtu 13 regenerací :). Jediný mínus snad vyjadřuji Martě a Amy - obě nesnesitelné a obě už naštěstí pryč. Moc se mi líbí The impossible girl, takže Claro, doufám, že se Ti podaří udělat to výborné suflé :)

plakát

Velký sen (2011) 

Film mě neoslovil proto, že vyučuji angličtinu a chodím na fotbal. Oceňuji předevšim jeho lehkost a nevtíravý humor. Fotbal je hra gentlemanů a tento film konečně neukazoval cestu za vítězstvím, ale spíše radost ze hry samotné, přátelství a fair play. Často jsem se přistihla, že se na film usmívám. A to další plus navíc je za skvělého Daniela Bruhla.

plakát

Star Trek: Do temnoty (2013) 

Star Trek: Do temnoty má vše, co by jste od filmu této série mohli čekat. Jako bonus je tu pak skvělý výkon v podobě britských herců Simona Pegga s jeho úžasným skotským přízvukem, Benedicta Cumberbatche jako temného záporáka a příjemné Alice Eve.

plakát

Volným pádem (2021) 

Těžko hodnotit, protože vím, že Štěpán s Emilem mají náhled na svět minimálně komplikovaný a nemusí to tedy sednout úplně všem. Pokud bych však měla hodnotit dle emocí, které ve mě tento film zanechal, skončila bych nejméně na osmi hvězdách. Tak nám tam aspoň zbývá ta naděje, že dobrému člověku se dostane co mu náleží.

plakát

Smíření (2020) (divadelní záznam) 

„Taková byla prostě doba“, aneb co jsme si, to jsme si? Na toto jsem se hodně (dlouho) těšila. Poslední část trilogie a pravděpodobně ta nejsilnější. Smutným faktem je, že se zde vychází ze skutečných událostí. Jsou válečné zločiny horší, než ty poválečné, nebo je to naopak? Bohužel/bohudík nemohu jmenovat vůdčí hereckou osobnost, excelují zde všichni, v čele s odporným Kalužou, výrazným Cisovským, či skvělou chórovou částí (v níž jsem si i zavzpomínala na branná cvičení). Nejpůsobivější je však příběh sudetské rodiny, která se obává masakru. Štěpán Kozub zde opět předvádí svůj (nad)standard. A především výkon Pavly Dostálové v jejím závěrečném monologu mě opravdu dohnal k slzám. Vybavení kuchyně mi pro změnu připomíná prázdniny u babičky na statku. Jediným důvodem pro snížené hodnocení je to, že mám divadelní představení raději v divadle. Je to tam vždy komornější a silnější… zvlášť v Aréně.

plakát

Král (2019) 

Shakespearův Hal / král Henry V. ve stravitelnější podobě. Doporučuji těm, kteří jsou líní zhlédnout hry Henry IV pt. 1 , Henry IV pt. 2 a Henry V. Pomalé tempo a komorní až minimalistické prostředí nevadí. Toto se opravdu povedlo.

plakát

Obchod s nevinností (2015) 

Trochu mi to přijde jako kombinace Na doraz a 48 hodin. Jde ovšem poznat, že se stále jedná o televizní film. Dabingu vyčtu Kate, kdy u padesátileté herečky slyšíte hlas dospívající dívky. V hodnocení se odrazilo, že mám ráda tento typ filmů, kdy podceňovaný zachraňuje milovaného. Film má bohužel nevyrvnané herecké výkony, zloduši jsou vykresleni příliš negativně, napínavé scény jsou málo napínavé a konec je příliš uspěchyný. Navíc jsem se nikdy nedozvěděla, kdo je ta policejní krysa, nebyl žádný velkolepý závěr...

plakát

Vinnetou (2016) (seriál) 

Toto je naprostá paráda... Přesto si dovolím jednu výtku - v dalších dílech hlasuji pro tričko pro Vinnetoua. Díl druhý - opět taková příjemná pohádka z divokého západu. Jen tu klaustrofobní atmosféru v jeskyních si mohli odpustit, zase budu mít noční můry... Díl třetí už lépe ukazuje neradostný boj indiánů o přežití a spojuje všechny ty Trail of tears, Washity, Sand Creeky, či Wounded Knee v jedné epizodě. Tento díl se už blíží klasickým indiánským filmům. A také vám přišel ten Komanč tak děsně vtipný? A v Praze máme nejlepší kovboje :).