Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Fantasy
  • Animovaný

Oblíbené filmy (9)

Pán prstenů: Dvě věže

Pán prstenů: Dvě věže (2002)

Rozhodně se nenajde moc věcí, které by se dalo opravdu vytknout... Začíná vrchol fantasy žánru ve filmu.

Avengers

Avengers (2012)

Velmi dobře vyvážená Marvelovka s vynikajícími vizuálními efekty a humorem. Poté, co jsem shlédnul 3D verzi, jsem nemohl volit jinak než čistých 95%.

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Vykoupení z věznice Shawshank je příručkou pro lidi, co neumí dlouhodobě bojovat.I když se zdá, že boj je dávno u konce a ještě ke všemu vše vypadá na fiasko, nic nekončí. V případě vykoupení vše začíná. Vítězství po tak tvrdém boji je pak o to sladší a film je tím pádem jedním z emočně nejsilnějších vůbec.

Nedotknutelní

Nedotknutelní (2011)

Nedotknutelní jsou, ale dotknou se snad každého racionálního člověka. Kdyby bylo více takových "skutečných událostí", rozhodně by to nebylo na škodu. A právě proto, že film umí jak hezky rozesmát tak dojmout, je tak jedinečný a vynikající.

Hořící keř

Hořící keř (2013)

Hořící keř jakoby dokonale vyvracel názory našich rodičů a prarodičů o tom, jak se "za komunistů hezky žilo". Čtyřhodinový maraton se vyplatí sledovat naráz a rozhodně Vás neuspí. Drama, které v podstatě skončí negativně, nám i tak připomene, že i zdánlivě extrémní čin může mít svůj smysl i po dvaceti letech.

Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic

Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic (2013)

Jeníček si píchá inzulín, Mařenka jakožto klasicky ženská akční postava skoro nikdy nepláče, důkaz, že neexistují jen zlé čarodějnice. Dohromady to rozhodně nedává pohádku pro děti. Ne tedy v tomto případě. Film si zaslouží pochvalu především díky svižnému ději a skvělému 3D.

Hobit: Neočekávaná cesta

Hobit: Neočekávaná cesta (2012)

Hobit: Neočekávaná cesta je nejlepším marketingovým pojetím lákadla na pokračování. Draží oko v poslední vteřině, kdy člověk doufá, že uvidí aspoň zbytek hlavy. Film je však mimo jiné velmi "okecaný". Na druhou stranu nutno říci, že je akce rovnoměrně rozložena a tím pádem byl úspěšně porušen zákon "půl filmu nuda, půl filmu akce".