Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (7)

plakát

Transformers: Zánik (2014) odpad!

Omlouvám se předem všem, kterým se ten film alespoň trochu líbil. Ale právě jsem promr... 2 a 3/4 hodiny americkým kýčem, kde se vyřádil Michael Bay ohňostrojem výbuchů a 2 hodinama počítačový animace, která v některejch úsecích vypadala dost uměle. Je to v podstatě šíleně dlouhá reklama na studia zaobírající se počítačovou grafikou, doplněná často nesmyslným střihem a zbytečnýma záběrama, nemluvě o strašnejch hláškách. Dle mého názoru je to asi nejhorší filmový zážitek roku 2014.

plakát

Noční jízda (2013) 

Jedno auto, jeden herec, jedna cesta a kupa "obyčejných" problémů, který se řeší po telefonu. Bude se na to vůbec někdo dívat? To si pište, že jo. Tom Hardy předvádí tak neskutečně realistický výkon, že už to ani nejde považovat za hraní ale za žití. Chladnokrevnost jeho telefonátů s ostatními je až neskutečná a divákovi se chce vykřiknout za něj "Dejte mi všichni pokoj!". Skvělá je i práce kamery. Všechny ty scény s odrazy v okýnkách, hra světel dálnice a ostatních aut dotváří celou atmosféru. Zápletka bez nějakejch zbytečnejch spiknutí a uměle vytvořenejch dramat. Tohle je zkrátka umění.

plakát

Temný případ (2014) (seriál) 

Tohle je seriál? Ne tohle jsou herecký orgie. Před zkouknutím tohodle kousku jsem si myslel, že Woody je ten co hraje ty "šílenější", ale Matthew se toho ujmul opravdu skvostně. Výkon obou hlavních herců katapultuje tento seriál do velkých výšin a vše ostatní tomu dělá tu třešničku na dortu, která to už jen dotváří do dokonalosti. Velice zajímavej příběh s výbornou nelineární výpravou. Prostředí působí opravdu temně a soundtrack je tak originální a hravej až se chce brečet. Jednoznačně výborná podívaná a slibovaná další série s jiným případem a hlavně jinými herci to bude mít setsakra těžký.

plakát

Policejní divize Rampart (2011) 

Myslím si, že se jedná o docela dost nedocněnej kousek. Kus života křivýho poldy, kterej spadl do hnoje tak, že mu nečouhá ani to jeho věčně zapálený cigáro, musí být zkrátka natočený surově bez jakejchkoliv pozlátek, který by shodily film na průměrnej konzumní odpad. Woody ani nevím jestli hrál, protože to co vidíme na plátně je neskutěčně reálný. Nevybavuju si nikoho, kdo by se na to hodil víc. Nemůžu opomenout ani Bena Fostera. Tahle dvojka už hodně předvedla v Messengerovi a doufám, že to není naposled, kdy je vidíme hrát spolu.

plakát

Barbar Conan (2011) 

O 2 roky starší adaptace Howardova Solomona Kana dle mého názoru dopadla lépe. A věřte není to kvůli hereckému výkonu Marka Vašuta :). Ale nemyslím si, že by tento nový Conan dopadl nějak strašně a dle mého momentálních 47% není až tak adekvátní. Momoa se na postavu Conana hodí jak vzezřením, tak i povahově.. Jak dobře dokáže Momoa hrát barbary jsme se mohli přesvědčit i v seriálu Hra o trůny. A celkově i atmosféra filmu dost odpovídala původním knihám. Byly tam i určité prvky z Howardových povídek např. akce na lodi připomínala povídku Královna Černého pobřeží. Nejsem takový Conanolog jako verbal, ale musím s ním souhlasit, že Cimmerii jsem si představoval trošku jinak, daleko víc drsněji a zasněženěji. Jsem zvědav na nového Conana opět se Schwarzeneggerem. Podle prvních informací to vypadá na adaptaci Hodiny draka, což, pokud by se to vzalo šikovně, by mohla být slušná podívaná.

plakát

Černý jestřáb sestřelen (2001) 

Scottova interpretace Bowdenovy knížky dopadla navýsost skvěle. Ikdyž v dost věcech se docela liší, není to na škodu. Pro film byly některé části předělány tak, aby to na plátně bylo logické a nepřesáhlo už tak docela slušnou délku. Přidání většího prostoru postavě Eversmanna (Josh Hartnett) oproti knížce dala filmu jakýsi opěrný bod, takže se divák lépe zorientoval ve velké spoustě postav. Celková atmosféra je srovnatelná s knihou, tedy opravdu nářezová. Velkou zásluhu na tom má Zimmerova hudba, které se jako obvykle nedá nic vytknout. Jednoznačně skvělý válečný film zaobírající se "novodobější" válečnou historií a ne omíláním témata 2. světové války.

plakát

Zmizení (2013) 

Po dlouhé době mě místy opravdu mrazilo. Skvělá atmosféra a ještě lepší herecké výkony. Jackman ukázal, že krom drsňáka s drápama umí zahrát i něco z jiného soudku a zasluhoval by víc takovýchto rolí. Co se týče Gyllenhaala, ten opět odvádí skvělou práci. V jeho podání je postava policisty dodělaná do detailů, jako třeba mrkací tiky. Konec trochu sráží celkový dojem, ale když se podívám na herecký výkony, celkovou atmosféru, která člověka vtáhla, nedá se jinak než 5 hvězd.