Reklama

Reklama

Děj se odehrává v roce 1999 v Los Angles. Hlavní hrdina, veterán z Vietnamu, v současné době policejní důstojník si vykládá právo po svém a často se octne na hranici mezi dobrem a zlem. Jednoho dne je však chycen při něčem, co by ho mohlo stát místo. (code2)

Videa (3)

Trailer

Recenze (83)

Zeebonk 

všechny recenze uživatele

Rozpad osobnosti prohnilého fízla, který redukoval řady mexických přistěhovalců a zvracel tacos, ale společnost mu to odmítla nadále tolerovat. Woody hraje jako ďábel, známé ksichty ve vedlejších rolích ho jako správné pekelné kurevnice nenechávají ve štychu a masa špatně hodnotících by měla zakusit ostnatého dilda ve svém análu, protože plivání do ksichtu dobrému vkusu už bylo dost. Sonda do života krachujícího pana úplatného nešla natočit lépe a vy se za ty rouhačské dvě hvězdy zreinkarnujete do opalovacího krému v negrovské čtvrti. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, jestli mám kritizovat kameru, scénář, režii a já nevím co ještě a nebo se soustředit na moje čerstvé pocity z právě viděného? Jasně, že to druhé ! Zcela jednoznačně přesvědčivý a dokonalý výkon Woodyho v roli kontroverzního poldy Daveho mě na konci definitivně emotivně rozcupoval na malé kousky a o tom to celé je! On totiž ten chlap, který působí jako těžkej frajer, má něco, čemu se říká srdce. A to ho bolí a hodně ho bolí! Byly tam místa, kde jsem měla snad větší depku než on, například při závěrečné konfrontaci s jeho dcerami a následně už to nebudu ani rozebírat. Vůbec to není klasická krimoška, ale drama, kterému jsem do písmene věřila. A mimo jiné mně bylo potěšením vidět tu kočkoidní Robin Wright v trochu jiné roli, než jakou má v House of Cards. ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Nebylo to nic přelomového, to určitě ne, ale aby se hodnocení pohybovalo průměrně pod třemi hvězdičkami? To zase ne. Celý film docela slušně utekl a divák se mohl kochat zajímavým (ač přece jen generickým) příběhem jednoho průměrného člověka, se kterým si osud nehezky pohrál. Žádný klenot, ale průser taky ne. 75% ()

Pedestrian odpad!

všechny recenze uživatele

Ono to asi opravdu má vypadat jako seriálový Shield. Podobné záběrování - tj. pohyblivá kamera, věci „překážející" v záběru, střídavé sledování postav buď ze značného odstupu (přes ulici, skrz okno) nebo naopak z detailů jejich tváří. Ale zatímco Shield se díky tomuto režijnímu vedení stával „intimním" pohledem do života špinavých poldů a jejich rodin a zároveň nás vrhnul přímo do centra akce a klidně nás nechal hezky zblízka ochutnat chodník, Rampart se o to jen snaží a všechny postavy přitom sledujeme z dvoukilometrové vzdálenosti a nikdy nám do nich tvůrce nedá ve skutečnosti nahlédnout. A natočené je to naprosto strašně. Nekoukatelné. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Musím hodnotenie trochu prestreliť, pretože také nepochopenie, aké tu vládne, si táto vynikajúca dráma nezaslúži. Samozrejme, nie je to akčné ani krimi. Je to štúdia rozkladu už aj tak nalomenej osobnosti. Ellroy pre menej mainstreamového diváka. Woodymu je to napísané na telo, je v úlohe brutálneho policajta, čo miluje svoje dcéry, dokonalý, nenominovať ho na Oscara bol ťažký omyl. Dobre napísané, dobre zrežírované, dobre vystavané. Niektoré vedľajšie herecké výkony skvelé (Foster, Weaverka, najstaršia dcéra). ()

Galerie (9)

Zajímavosti (5)

  • Příběh se odehrává v roce 1999, ale na začátku filmu lze zahlédnout Cadillac CTS z roku 2005 (Terva)
  • V momentě, kdy jde Brown (Woody Harrelson) dolů po schodech do místního klubu, je možné slyšet píseň "Esther's: z repertoáru Amon Tobin. Píseň vyšla v roce 2007, příběh se v3ak odehrává v roce 1999. (Terva)
  • Film je natočený podľa skutočných udalostí, ktoré sa odohrali v deväťdesiatych rokoch a pojednáva hlavne o gangu CRASH. (Slunkoo)

Související novinky

Harrelson + McConaughey = nej seriál všech dob?

Harrelson + McConaughey = nej seriál všech dob?

12.04.2012

Tak tohle jsou bombastické plány. Woody Harrelson a Matthew McConaughey plánují natočit osmidílnou televizní minisérii True Detective, kterou bude celou (!!!) režírovat Cary Fukunaga (o kterém víme,… (více)

Oscarová kriminálka na obzoru

Oscarová kriminálka na obzoru

16.09.2010

...aneb „L. A – Pořád přísně tajné“. Scénárista a režisér Oren Moverman (foto) debutoval loni nenápadným, ale spoustou cen a nominací ověnčeným dramatem The Messenger. Vítězný tým se nemění, a tak… (více)

Reklama

Reklama