Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (120)

plakát

Pí a jeho život (2012) 

Film, který kromě krásné vizuální stránky (Ang Leeho rukopis), především nutí člověka zamyslet se. Osobně jsem v tom našel myšlenku hodnou k ještě lepšímu zpracování, i když jenom ten náznak a zmatení diváka má taky něco do sebe. Schválně, který příběh jste si vybrali? Ten hezčí s tygrem, nebo ten co je pravděpodobně krutá a už ne tak růžová pravda? O tom to je, ne o tygrovi na lodi a to je to co pro mě udělalo tento film výjimečným.

plakát

Kód Enigmy (2014) 

Krásný příběh s výborně obsazenými i zahranými postavami. Jeden s těch filmů, který vám utkví v paměti a nutí o něm s někým diskutovat. Jestli byl film točený s cílem zabodovat na oscarech nebo glóbech neřeším, dle mého výborná, poctivá filmařina.

plakát

Pád Bílého domu (2013) 

Když v jednom roce vzniknou dva skoro stejné filmy, nejde je neporovnávat. Pro mě Fuqua Emericha převálcoval na plné čáře. Jistě, trochu víc vtipu a míň amerického patosu by tomu prospělo, ale jako akční jednohubka to bylo koukatelné.

plakát

Útok na Bílý dům (2013) 

Možná kdyby tento film natočil Emerich před dvaceti lety, ještě by to stálo za vzhlédnutí, ale tolik klišé, scenáristických nelogických berliček, hloupých a trapných postav, navíc špatně zahraných, to už jsem dávno neviděl. Všechno bych asi přežil, kdyby ve filmu fungovala nějaká nadsázka a člověk se alespoň zasmál, ale tohle bylo pro mě zklamání dekády. Myslím, že když mají rozum, tak Gyllenhaalka a Foxx už s Emerichem žádný film nenatočí. Nepochybuji o tom, že to vydělalo, hlavní tři představitele v čele s Tatumem a Emerich jsou stále velké lákadlo, já ale na rovinu řeknu, že to byla hovadina a můj 4 letý syn by napsal originálnější scénář.

plakát

Temný případ (2014) (seriál) 

Chytrý, Fincherovsky laděný scénář jen dokazuje, že nemusí všechno hned explodovat a hlavní hrdinové nemusí postřílet na sto komparzistů, aby to mělo grády. Pravda, těch postav už tam ke konci bylo trošku moc, ale to je jediná výtka, kterou najdu a zítra bych se na všech osm dílů podíval klidně znovu. Atmosféra, prostředí Louisiany, příběh i herci byli výborní. Navíc bylo vidět, že si hlavní představitelé užívali snad každý záběr a já s nimi!

plakát

Interview (2014) 

Kdo zná Rogena, tak už ví do čeho leze a komu sedí jeho humor lehce přes čáru bude jásat blahem. I tá zápletka je docela originální a jak bývá u Rogena zvykem o ujeté postavy není nouze. Musím, ale říct, že jsem se ve finále nezasmál, jak jsem doufal. Zachránila to pro mě až scéna s tygrem, u té jsem pro změnu od smíchu až plakal a to už se mi dávno nestalo.

plakát

Šéfové na zabití (2011) 

Vedlejší postavy jsou o třídu, možná o dvě jinde, než ty hlavní. Spacey, Farrel, Aniston a hlavne Foxx si to očividně užívali a to je to co film zachraňuje od šedého průměru. Kvůli nim stojí za to se na to podívat, jinak pár povedených fórků, ale žádné veledílo.

plakát

Zmizelá (2014) 

Fincher je pro mě král. Takovouto atmosféru nikdo už udělat nedokáže. (možná kromě Nolana) Jeho filmy jsou pro mě jak dobrá kniha, hltám je a nemůžu se dočkat, co bude na další stránce. Navíc, film, kde rozuzlení dojde v půlce stopáže a stejně nechcete do konečných titulků ani mrkat, aby vám něco neuniklo, to dokáže málokdo. V druhé půlce (která je ještě lepší než ta první) se ukázalo, že Fincherové eso v rukávu není, že dokáže vždy překvapit, ale to co je ve filmové branži daleko důležitější, že dokáže vytvořit takovou atmosféru, že divák je v napětí až do konce i když už zná všechny fakta. Proto je pro mě Fincher král a proto se na jeho filmy dá dívat stále dokola. I když bude točit film o tom, jak schne barva, bude to výborný thriller a vy budete ještě měsíc po filmu neúmyslně přemýšlet nad natíráním.

plakát

Nevědomí (2013) 

Když sci-fi, tak s pořádným příběhem, žádnému jinému žánru snad špatný scénář neublíží tak jak sci-fi. Ani tady to není dokonalé a nějaké to zaškobrtnutí je znát, ale řekl bych, že příběhem se tvůrci trefili do černého a chrlí na nás jeden dobrý nápad za druhým.

plakát

Zatím spolu, zatím živi (2010) 

Pro mě to pohřbila Cameron Diaz. Kdyby do její role obsadili nějakou mladší dračicu s jiskrou a osobností (klidně si mohli vyměnit role s Gal Gadot!) tak by z toho byla letní popcornovka jak vyšitá. Takhle je z toho jen další akční jednohubka se špatně vypadající, uječenou kačenou a naprosto nefungující chemii mezi ústřední dvojici.