Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Krimi

Recenze (12)

plakát

Juno (2007) 

Soundtrack *****

plakát

Dokonalý trik (2006) 

Bacha, trochu spoiler... Z tohoto filmu dělá něco extra příběh. Ani jeden z hlavních hrdinů není ani dobrý ani špatný. Dva lidé, dva odlišné životní příběhy se střetávají a chtělo by se je srovnávat. Oni sami mají celou dobu jasno o sobě i o tom druhém. Ale postupem času zjišťují, že nic není černobílé. Bohužel trochu pozdě. I kdyby zbytek filmu byl odpad, herecké výkony a příběh to dostávají do neuvěřitelných výšin.

plakát

Bídníci (2012) 

Mám rád muzikály, ale tenhle není jeden z těch dech beroucích. Je plný kvalitních hereckých výkonů. Hudba ale, řekl bych, trochu pokulhává.

plakát

Vyměřený čas (2011) 

Dobrý námět trochu vyhozený z okna. Takový námět slibuje fakt hloubku. A realita? Nic moc, je z toho prostě rádoby akční film bez jakékoliv přidané hodnoty. Dal bych třeba 75%, ale fakt, jak moc zpackali kvalitní námět to strhne spíš na 50%.

plakát

Carrie (2013) 

Ano, ano, Carrie by měla být ošklivá jebákatá slečna. Z kraje filmu jsem si taky říkal, že je vlastně docela hezká na Carrie a navíc veškeré výchovné problémy ukazuje jen velkou lekavostí. ALE - tuto myšlenku jsem po krátké době opustil a vůbec jsem si toho vlastně nevšímal. Takže +, protože jako celek to prostě šlape. Knížku to prostě neporazí, ale já neumím říct něco, co bych jim chtěl vytknout. Příjemné pokoukání (pokud se něčemu s tímto dějem dá říct příjemné ;-)

plakát

Kolja (1996) 

Dokonalost! Scénář krásný, ale ta kamera? Kamera je prostě dokonalá!

plakát

Memento (2000) 

Nolan mě prostě baví. Tento vlastně velice jednoduchý příběh si vás chytí vyloženě díky genialitě zpracování, kdy na začátku znáte konec a na konci se dozvíte začátek. Asi to chce vidět dvakrát (pokud tedy nejste výjimečně pozorní). Za dobré slovo stojí i celkem dobré herecké výkony. Dlouho se jednalo o můj TOP oblíbený film. 5* bez keců.

plakát

Statečné srdce (1995) 

Tento film je pro mě opět jeden z nejlepších. Děj je takový, jaký si žánr zaslouží. Nejde o nic neočekávatelného. ALE: Ta dokonalost je v režii, hudbě a hercích . Záběr na rádoby se vzdávajícího Williema je dokonalá ukázka - Gibson zahraje očima asi tak, jak nikdo jiný neumí. Je vidět, že jako režisér měl prostě dokonalou představu a uměl jí zahrát. NÁDHERA. No a skotská hudba a vrcholky hor jsou příjemnou třešničkou na tomto filmovém dortíku.

plakát

Zelená míle (1999) 

Jako milovník knih Stephena Kinga musím uznat, že film tentokrát kazí knihu opravdu málo. Ale přece se něco najde. Takže kdo knihu četl, klidně ať si film odpustí. Ale nevěřím, že by někdo odolal. Strhující děj vás chytne a nepustí. Protože jsem film viděl dříve než jsem četl knihu, můžu dát 5*. Kdyby pořadí bylo opačné, asi bych od filmu čekal víc.

plakát

Mazaný Filip (2003) 

Vůbec nechápu všeobecné nepochopení. Jedná se o jeden z nejlepších českých filmů. Je to plné výborného suchého humoru. Ano, je možné že ten humor prostě není pro všechny. Já to musel vidět znovu a až s odstupem času jsem si našel cestu. Ale nelituji. Pouštěl jsem si to kolem dokola a pořád se smál. Scénář mě vyloženě baví a ty drobné fórky, které člověk postřehne třeba až na poosmé prostě posadí třešničku na šlehačku! 5* (dal bych i 6*)