Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (46)

plakát

Pompeje (2014) 

Mr. Anderson nám servíruje další "zasvěcenou" lekci dějepisu, aneb kterak to kdysi dopadlo s Pomepejema. Můj vcelku oblibený John Snow z Game of Thones dostal hlavní roli jako nasranej keltskej gladiátor a výrazivem radši šetří, beztak nemá moc co hrát a dětství mu značně pokřivil Kiefer FC Sunderland, kterej v roli římskýho senátora vypáda po 17 letech úplně stejně, ale to nevadí, je to kus chlapa taky :). Mnu a pak tu máme příběh s urozenou holčinou, která se zakoukala do Kelta a on do ní a všem koníkům v Římě už hrana zvoní :))) Gladiátorský souboje jsou zabávnější ve Spartakovi než tady, ale ono je to jedno, pač sopka to vzala na sebe a všechny radši uklidila z povrchu zemskýho, takže jediná klika tohohle snímku je, že pokračování může být tak leda dokument fosilíí z pod Vesuvu.

plakát

Is It Just Me? (2010) 

Každého znás jednou za čas postihne nějaká delší doba nicnedělání, nejčastěji způsobena nějakou nemocí, zraněním či momentální apatií k životu. Pak se vám jako mě může stát, že si v té nudě, kdy čas krájíte jakýmkoliv způsobem ,pustíte snímek podobný této zoufalé "asi komedii"... Stručně: Pohledný chlapec A hledá svého vysněného chlapce B, aby došlo k nedoruzumění se spolubydlícím C, mezitim si nanicovatý chlapec A neustále oddychuje, jak je to strašně težký najít pravou lásku a kecy v kleci! Děj se táhne jako smrad a po 20 minutách si začnetě tlouct hlavou o zeď. Je to nekoukatelný pro všechny jakkoliv orientované jedince, hlavního hrdinu máte chuť proplesknout a celkově je to strašná ztráta času, i když je vám jasný, jak to drámo dopadne, v závěru filmu se po necelé hodince a půl budete skoro jistě svíjet v agoníi :/. 1* je za všechny atraktivní neherce :)

plakát

Hobit: Neočekávaná cesta (2012) 

Pohádkovější knižní předloha Hobita se musí projevit i ve filmu, kde Bilbo Pytlík se skupinou trpajzliků a nejlepším filmovým čarodějem všech dob vyráží na šmakuládu, teda na draka Šmaka, dobít zpět to, co jim právem náleží. Někomu to opravdu může přijít lehce zdlouhavé a výpravné, ale mě osobně Jackson bere zpět do říše, kterou jsme si skoro všichni zamilovali, vkusně mi připomíná příběh Pána prstenů a do toho vypráví jakoby navíc další. Už to není takové wau, ale při zavěrečných titulcích nemyslím na nic jiného než na pokračování, který ze současných filmů tenhle pocit dokáže vyvolat? I want more... :)

plakát

Bylo, nebylo (2011) (seriál) 

Kdo chce vidět rozběsnenou luky střílící Sněhurku, vlkodlačí Karlkulku a další lehce pomateně známé i neznámé pohádkové postavy, tak je Once Upon a Time dobrá volba. Příběh hravě přebije trikovou stránku seriálu, kde ze všech dominuje postava Roberta Carlyle coby Rampelníka...oh deaaaaary :))))

plakát

Arrow (2012) (seriál) 

Wuhuhu, kdo zklame Starling City, dostane za uši !!!! Oliver Královna se vrací po 5 letech ze záhadného ostrova do svého rodného města, aby napravil hříchy svého otce a vykoupil tak svoji kdysi zparchantělou duši. Bere si zelenou kombinézu s kapucí, luk a šíp a vyráží na pravidelné křížové výpravy nakopat prdel všem padouchům, kteří se ocitli na papíře tátova deníčku. Se správnou temnotou, mrštností a postavou, jakou by davy lidí cvičící ve fitku chtěly mít, likviduje postupně svoje nepřátelé na pomezí spravedlnosti a zločinu. Pokud promineme rodinné pletky, dostáváme solidní akci, na které se podilí především Stephen Amell, snad mu kondička vydrží po celou dobu seriálu :)

plakát

Sinister (2012) 

Stejně jako se mění výraz Ethana Hawka v průběhu filmu od pohody do totalního strachu a vyčerpání, tak nějak se křivil i můj ksicht při projekci v kině :) Působivá hudba a solidní příběh v rámci hororového žánru staví tento film v hodnocení poměrně vysoko a jedná se celkem o žánrovou lahůdku. Omlouvám se pánovi, co seděl v kině přede mnou, opravdu jsem nečekal, že vykopnu nohy tak prudce do sedačky při té krásné scěně se sekačkou... ,sorry voe :)

plakát

Twilight sága: Rozbřesk - 2. část (2012) 

Edward má Bellu mocinky moc rád, tak už to sakra všichni pochopte!!!!! :))))) Člověk se parkrát zasměje, ale jistý vývoj od naprosto tragickýho prvního dílu, kde jsem chtěl skoro všechny proplesknout tam je. A prostě bejt upír je cool :) Snad se aspoň 10 let nikdo nebude snažit natočit remake...

plakát

Skyfall (2012) 

Co je James Bond? Brand či label? Určitý styl akčního hrdiny se šovinistickym přistupem k ženám? :) Kladení těchto otázek dost zásadně může ovlivnit skvělý film s luxusním rusko-britskym ksichtem Dandou Crejgem, jehož sex-appeal by měl stáčet do lahviček a prodávat! Po takovém lehce bezpohlavním QoS se vrácí dravost a štáva jaká mě dostala už v Casinu Royal. Judi Dench je tu výborná a humorně uchýlnej Javier Bardem je skvělej psychozáporák. A do toho nám pěje Adélka se svým Skyfaaaaaaaaaaaaalllllllllllllllll, zkrátka stylová pecka :)

plakát

Looper: Nájemný zabiják (2012) 

Looper není loser! Životem rozmařilý Joe musí potkat své o 30 let časem zcestovalé starší já, párkrát se emácky pořezat, proběhnout se v polích, vyslechnout uřvané děcko, aby pochopil, že nejlepší bude, když to celý "zabalí" :)

plakát

Sousedská hlídka (2012) 

Sousedská hlídka má do veledíla daleko, obvzlášť v první polovině se to tak nějak prapodivně rozjíždí a spíš než film jako celek sledujeme jednotlivý skeče, trapnosti a marnosti, kdy šediny Bena Stillera prozrazují, že už mu důchod klepe nebezpečně na vrátka a zakládaní spolků mu v tom nepomůže. Vince Vaughn tu má svůj standartní výstup, kterej já docela můžu i když dceři checkuje facebook a to se nedělá!!! Jonah Hill je z týhle nesourodý partičky pro mě nejzábavnější i přesto, že se mermomocí snaží dostat k policejnímu sboru a Richard Ayoade si tu odskočil z Anglie, aby nám dokazal, že je to fakt marťan :)) Někdy po 50 minutách se z toho stane Invaze z Marsu a celý to zrychlí a já už ani nevim proč jsem se docela i nasmál, ale komentář k tomuhle filmu píšu víc než po tejdnu od shlédnutí a mám problém si vybavit něco zasádního, takže vím, že to celý vyšumí a jako velkej hit si to moc lidí už pouštět nebude, nu škoda :)