Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (116)

plakát

Agenti S.H.I.E.L.D. (2013) (seriál) 

4. série neuvěřitelně zvedla dojem z tohoto seriálu, nakonec se dostal v mém žebříčku i před prkennou tvorbu (alespoň poslední dobou tomu tak je) stanice CW, která po prvních dvou sériích Arrowa šla do kytek.

plakát

Amazing Spider-Man (2012) 

Navzdory tomu, že jsem reboot Spidermana odsuzoval, protože u mě bude vždycky Spideym Toby Maguire, jsem byl velmi mile překvapen. Bohužel mi nebyla moc sympatická představitelka Gwen, ale i tak se jednalo o pestrou podívanou. Té pestrosti však bylo možná až příliš - scénář nám předhazuje spoustu problémů, ale některé nakonec zůstanou tak nějak... nedotáhnuté, opomenuté a nevyřešené. A tak doufejme, že dvojka přinese alespoň nějaké odpovědi. Jinak ale poutavá a napínavá výprava, bezva kamera, dynamické a plynulé akční scény a musím přiznat, že i záporák se povedl. Jen ten hrozně evil plán tu už byl mnohokrát, a čekal bych něco originálnějšího. Dávám čtyři hvězdy, protože pro mě je Úžasný Spiderman s Raimiho jedničkou ve všech ohledech srovnatelný.

plakát

American Crime Story (2016) (seriál) 

Pro člověka, který není s procesem obeznámen, můžou být první epizody né až tak zajímavé, především protože role postav v případu se vyjasní až později. Ale i naprostý laik se musí nechat popadnout jakmile začne boj v soudní sídni. Zvratů je v každém díle spousta a zároveň vše vypadá naprosto přirozeně. Herci jsou skvělí, i když David Schwimmer na mě zapůsobil asi nejvíc. Všichni milovnící skutečných příběhů, tohle si nesmíte nechat ujít!

plakát

Americký sniper (2014) 

Nevěřil jsem, že by Bradley Cooper dokázal ztvárnit tuhle roli, a už vůbec ne takhle skvěle. Nějak jsem si ho nedokázal představit jako drsného vojáka, ale překvapil a ukázal, že jeho charizma funguje snad úplně všude. Je snad nemožné, aby zahrál postavu, která by si hned nezískala vaše sympatie a tak ani Chris Kyle nebyl výjimkou. Film se nesnaží válku nějak zlehčovat a ztráty ukazuje nemilosrdně na obou stranách. Celá podívaná by sice mohla trvat kratší dobu, i tak ale stojí za to se na ní kouknout. Clint Eastwood prostě stále válí!

plakát

Ant-Man a Wasp (2018) 

Problémy se špatnými zaporáky se tu vyřešili zkrátka tak, že se s žádným nikdo nepatlal. Pokud teda nepočítáme Gogginse, který spíše než jako obávaný nepřítel působil jako další z mnoha komických elementů. A upřímně? Ani trochu mi to nevadí. Než ztrácet čas vytvářením rádoby seriózních situací s velmi vážným a především zapomenutelným padouchem, tak je lepší natočit film, který si diváci skutečně užijí. Já se smál celou dobu a to je pro mě hlavní. Ne že by to nešlo udělat líp a tyto prvky vyvážit - Spiderman: Homecoming - budiž příkladem - ale ve výsledku se to dá snadno odpustit. Proto to na plný počet nebude, avšak jinak je kvalita velmi srovnatelná s předchozím dílem, a i bez Anti-Ant-Man patosu se povedlo zahrát stejně solidní muziku.

plakát

Arrow (2012) (seriál) 

Tenhle seriál mě naprosto pohltil, protože téměř každý díl skvěle odsýpá a udržuje si svoje tempo. Romantické a vztahové vsuvky nevidím jako problém, naopak -bez nich by to byl další epizodní seriál typu CSI... . Mám rád komiksové příběhy a nemyslím si, že zrovna teď se rozhodli čerpat z Batmana, vždyť ta postavička je starší než většina z vás, navíc od stejného nakladatelství :-) A řekl bych, že se předlohy docela drží. Ale zpátky k seriálu. Moc se mi líbí obsazení hlavní role, ale i ostatních postav. Dialogy jsou většinou rozumné a bojové scény skvěle provedené. A třešničkou na dortu jsou záblesky z ostrova, kde se postupně dozvídáte jak a proč se Oliver stal tím, kým se stal. A když není díl úplně zajímavý, a že jich tam pár je, tak dění z ostrova vás vždycky znova nabudí a epizodu dokoukáte. Podle mě povedený současný seriál, který má šťávu. 90 % EDIT 2018: Originální dojmy berte jako komentář k 1. a 2. sérii, protože ty stojí za podívanou - opravdu se podívejte klidně jen na ně, jelikož 2. nekončí ani moc velkým cliffhangerem a tak budete moct v klidu spát. Stalé lepší než vidět to co následuje, z toho totiž budete mít nočí můry. Ano, 3. série je ještě koukatelná, ale průser kterým je série čtvrtá lze jen těžko slovy popsat. Bohužel ani novější díly nebyly schopné napravit škodu, kterou způsobilo vytvoření universa, a tak mě velmi mrzí promarněný potenciál, který seriál měl.

plakát

Arrow - Odkaz (2016) (epizoda) 

První díl páté řady nastiňuje návrat k počátkům seriálu, což je to, co jsme všichni chtěli. Takže za mě tento díl zasluhuje plný počet.

plakát

Arrow - Ostrov Lian Yu (2017) (epizoda) 

Velmi kvalitní finále, které přivedlo zpět do akce tahouna prvních dvou sérií - Deathstroka. Akce byla možná i díky tomu na úrovni a vztahový vývoj mezi postavami byl v tomto díle svižnější, než v celé sérii. Nekompromisní cliffhanger dodal epizodě pomyslnou třešničku na dortu a scénáristům prostor eliminovat hned několik elementů, jejichž absence by mohla kvalitu seriálu opět navýšit.

plakát

Assassin’s Creed (2016) 

Nechápu, jak všichni zahraniční recenzenti tvrdili, že je to boring af a v minulosti se odehrává jen menšina filmu. Já byl teda vcelku spokojen a tenhle pocit spokojenosti ještě umocnili nízká očekávání, která jsem měl právě díky vesměs negativním ohlasům. Nuda to nebyla, ani v jedné dějové lince se nezdržovalo a přišlo mi, že současnost ku minulosti byla zhruba tak 1:1, což mi přišlo úplně optimální. Navíc si nedokážu představit, že by většina filmu měla být ve španělštine, kterou se pro dojem autentičnosti mluvilo ve vzpomínkách Aguilara. I když vleklost se pro mě osobně nepotvrdila, o stupidní premise recenze nelhaly. Už jen samo "vymýcení agrese" zní divně, natož pak v podání Marion Cotillard. A co je horší, Fassbender je schopen naladit se na její notu bez větších námitek. Když k tomu všemu přidáte nepochopitelný Martha moment a neuspokojivý závěr bez větších dějových zvratů, tak zbyde dobře vypadající akčňák, který neurazí. Hodnocení je pro mě ale jedno z těch těžších, protože *** je málo a **** zase moc.

plakát

Avengers: Infinity War (2018) 

Po dlouhém čekání vše zkulminovalo do tohoto obřího crossoveru a musím říct, že jsem nadšen. 10 let pečlivého plánování se vyplatilo a výsledný film ve 2,5 hodině zvládne dát prostor snad všem postavám a jejich interakce, které byly ještě před lety jen mokrým snem všech Marvel fanoušků, jsou přesně tak boží, jak jsme si vysnili. Narozdíl od mnoha předchozích filmů z univerza má Infinity War neuvěřitelný dopad jak na samotný superhrdinský svět, tak na diváka, protože prvních pár minut jasně vykreslí, že Thanos hraje podle nekompromisních pravidel a žádný z oblíbených hrdinů není v bezpečí. Zajímavé je, že jeho motivace - stejně jako u jednoho špionážního filmíku - je svým způsobem pochopitelná a tak si k němu divák najde cestu velmi snadno. Boj s ním zabere v podstatě většinu filmu, o akci není nouze. CGI v některých momentech pokulhává, ale jinak si v tomto ohledu film drží vysokou laťku, jak už je standardem. Hrozně rád bych zabrousil do toho, čím mě film uchvátil dál, ale opravdu se snažím vyhnout spoilerům, a tudíž to zakončím tak, že až třetí Avengers zkouknete, pochopíte sami. Dost pochybuji o tom, že se někdy nějakému studiu povede to, co zvládl Marvel - jeho trpělivost je totiž obdivuhodná. Menší zajímavost na závěr - čistou náhodou je tento komentář 100. v pořadí, tak to hezky koresponduje s 10 lety MCU :D