Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Animovaný
  • Drama

Oblíbené seriály (10)

Spartakus

Spartakus (2010)

5 hvězd za Blood and Sand, excelentních 13 epizod, u kterých jsem často jen zíral s otevřenými ústy nad šokujícími zvraty či scénami... pak vždycky přišla další epizoda a zase posunula laťku o něco výš. Postavy ztvárněné Andy Whitfieldem a Johnem Hannou jsou jedny z nejlepších, co jsem kdy měl možnost v seriálu spatřit (RIP Andy). Vengeance už je o poznání horší, jednak jsem nikdy nepřišel na chuť Liamu McIntyreovi, jednak Glaber nesahá Batiatovi ani po sandale... War of the Damned je o něco lepší, než předchozí řada, ale jen díky posledním několika dílům, kdy konečně začnou hlavní postavy nevyhnutelně umírat (poor Gannicus). Každopádně jako celek skvělý počin a podívaná.

Bratrstvo neohrožených

Bratrstvo neohrožených (2001)

Desetidílná minisérie sledující osudy mužů z roty E patří k tomu nejlepšímu, co kdy bylo natočeno nejen z hlediska válečného žánru.

Star Trek: Nová generace

Star Trek: Nová generace (1987)

Nejlepší scifi seriál s výborným castem v čele s charismatickým Patrickem Stewartem. Díly jako All Good Things, Tapestry, či The Inner Light patří k tomu nejlepšímu, co může seriál nabídnout, obsahují hodně zajímavý pointy a donutí člověka se zamyslet, což je u dnešních seriálů spíše rarita. Důkaz toho, že dobrý scifi nemusí mít bůhví jaký efekty.

The Orville

The Orville (2017)

Hodnocení první řady z 9.12.2017: Je to v podstatě takové neoficiální, ale povedené pokračování Star Treku okořeněné typickým MacFarlaneovým humorem. Posádka je vcelku sympatická, za nejlepší/nejzajímavější postavy považuju Alaru, Bortuse a Isaaca. Z epizod první série se mi pak nejvíc líbily If the Stars Should Appear, Krill, Firestorm a New Dimensions. Doufám, že tahle show vydrží minimálně tak dlouho, jako Family Guy:) Celkové hodnocení po třetí řadě: První a druhá sezóna jsou pro mě solidní čtyřhvězdičkové scifi comedy jízdy, sice tu a tam něco skřípe, nějaká ta epizoda je slabší, ale celkové vyznění je pořád více než dobré. Bohužel série s pořadovým číslem tři se dle mého absolutně nepovedla musím celkové Orville hodnocení snížit na 3 hvězdy a 66%.

Letecké katastrofy

Letecké katastrofy (2003)

Rozhodně není moc dobrý vidět všechny díly tohohle seriálu (některý vícekrát) a pak někam letět:) Člověk se pak nevyhne představám co všechno se může podělat a jak málo stačí k tomu, aby šel ten nejbezpečnější dopravní prostředek nevyhnutelně k zemi... Každopádně skvělý hraný rekonstrukce událostí a vyšetřování, některý díly hodně emotivní, za všechny bych určitě zmínil "Impossible landing", "Falling from the Sky", "Pilot Betrayed", "Out of Control", "Hidden Danger", "Nowhere to Land", "Fight for Your Life"

Přátelé

Přátelé (1994)

Většina komediálních seriálů trpí problémem, že tvůrcům dojde po pár řadách dech a vtip se tak nějak vytratí... to ale není případ Přátel a jejich 10 sezón nabitých perfektním humorem. Nejlepší sitcom.

Červený trpaslík

Červený trpaslík (1988)

5 hvězdičkový hodnocení za těch několik prvních brilantních řad... ke konci už to hodně ztrácí dech a hlavně humor (hlavně pak "poslední" série s oživenou posádkou), nicméně velkej kult