Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Komedie
  • Sci-Fi

Recenze (10)

plakát

Zrodila se hvězda (2018) 

Bez drog, chlastu, prostě nějaké té závislosti nikdy nic pořádného nevznikne, nicméně je to tak trochu problém. Jackson Maine (Bradley Cooper), rockový zpěvák, má problém. Snídá Jacka, obědvá tablety a semtam se mu stane, že to přežene a spadne ze židle. Jednoho dne, kdy chlastá před prací, v práci, dostane chuť na chlast po práci. Známe to všichni. Nechá se svým řidičem vyhodit u jednoho podniku, kde ženy nejsou ženami. Dává si drink a na pódium vstupuje amatérská zpěvačka, která ho nějakým způsobem uchvátí natolik, natolik. Čtvrtá adaptace stejnojmenného filmu a režisérský debut Bradley Coopera. Ťuťu-ňuňu romantické drama se skvělou hudbou jako řemen. Překvapivě herecky výborná Lady Gagaová a troufnu si říci nejlepší role Bradleyho Coopera. Už dlouho mi nebylo nic tak sympatického, čistého a hezky natočeného. Nejde naštěstí o laciný dojáček pro cinky-linky pseudoprincezny á la Jenifer "big ass" Lopézová se stane paní super dámou vlivného senátora za tři, dva, jedna... Tohle je jiný kafe, tečka.

plakát

Tiché místo (2018) 

Skvělá první polovina filmu. Podobně laděná jako moje oblíbené drama Cesta. V druhé polovině filmu se postavy začínají chovat jako naprostí kreténi a nebyl jsem schopen už odpouštět nelogičnosti (kde brali elektřinu, proč nebydleli u řeky, proč mají tak debilní děti, proč manžel oplodní manželku do takto nehostinné doby, proč se otec nechá zabít tak debilním způsobem...). Ke konci už mi to připomínalo spíše hvězdnou pěchotu. Nechápu, kde vezme paňmáma (po vyhroceném porodu, po smrti manžela, nejasná budoucností) elán k napumpování brokovnice a po vzoru Hvězdné pěchoty...blabla. Kdyby se konec nesl v duchu začátku filmu, bylo by to čupr drama. Kdyby se začátek filmu nesl v duchu konce filmu, je to prima krvák. Takhle je to jak klobása se šlehačkou. Samotný je to mňamka. Pokud si to ale dáte dohromady, zeserete se.

plakát

Ona (2013) 

Jak já toho Fényxa mám docela rád v jiných filmech a vyloženě si nevzpomenu, kdy by mě sral, tak tady, vážení, tady mě teda sral velmi. Hned na začátku, když promluvil poprvé, jsem si říkal..."Co to, kurva, meleš?" Není to ani drama, ani sci-fi a už vůbec ne romantický. Co to ale jistojistě je, tak nudná, nadmíru ukecaná a zdlouhavá blablabla... Ahoj Siri, jmenuji se Teddy, opravář komínů, už mě nebaví čumět na pornhub, pojď si povídat.

plakát

Poslední traper (2004) 

Na tohle dílo jsem narazil hned poté, co jsem shlédl dokument Šťastní to lidé: rok v tajze a musím říct, že to asi byla nepatrně chyba, protože dokument mě dostal a tento snímek pak na mě působil dost vyumělkovaně. Po takovým díle máte pocit, že tam musíte jet a že by bylo určitě super v té čarokrásné a nehostinné krajině žít. Musím vás ale všechny vyvést z omylu. Jsem přesvědčen, že by vás rozkousala první veverka, která by sletěla ze stromu a ani byste si neškrtli. Takže langsam, zpátky k počítačům, otevřít lahvana, zahulákat si na starou a pěkně v klidesu komentovat píčoviny na iDnesu.

plakát

Toni Erdmann (2016) 

Jednoho deštivýho dne jsem se rozhodl prožít ten den jinak, než jak jsem zvyklej.. Jsem totiž prodavač, prodavač s vokurkama a denně je prodávám, ty vokurky. Šel jsem do kina na biják. Řeknu vám, to publikum na "tydlencty" filmy je úplně jiný, než publikum, na který jsem zvyklej třeba když jdu do Volympije na nějaký "tamty střílečky". Byl to tam samej yntelekteanál. Nebudu vodbočovat. Ve filmu mě především sral ten prvoplánovej sentiment. Někdy mi bylo dokonce na blití. Asi 5x jsem se zasmál a jako nejlepčí chcénu považuju tu první. Konec se vlekl a bylo to dlouhý. Z kina jsem se vracel s pocitem deprese. To je samý prodávání vokurek, hoňka za pěnězama a vosobní život v prdeli. Lidi kolem vás umíraj a lajf vám protéká mezi prstama. Tak na todle vám z dvaceti metrů seru! Jo a polil jsem si kolou gatě.

plakát

Železný Schwarzenegger (1977) 

Po shlédnutí tohoto dokumentu pochopíte, proč to Conan s politicky nekorektním jménem dotáhl až na guvernéra jednoho US státu s medvědem ve znaku. Tenhle Černonegr má zkrátka pod čepicí. Já sice v mrtvým prdu nezvednu ani svoji vanu, ale vím, že v té době byli možná lepší kulturisti, nicméně neměli to, čeho má náš Arnie na rozdávání, charisma.

plakát

Gran Torino (2008) 

Clint je pro mě ztělesněním chlapství v každém směru. Clint snad musí být vzorem všech kluků týnejdžrů nebo jsem si to aspoň myslel. Z omylu Vás vyvedou dnešní hloupí Býbrové s chytrým smártfounem bez ženské, auta, práce, budoucnosti, péra. Ostatní budou u tohoto filmu chrochtat blahem. Koho by to neštvalo. Z ulice, kde bydlíte, máte tam svůj dům (americká vlajka included) a vychovali jste zde své děti, se stává ťamanská čtvrť se spoustou imigrantských kukaček, proti kterým jste bojovali ve válce za lepší zítřky. Navíc z vašich potomků vyrostli vychcaní zmrdi, kteří zplodili jen další vychcané zmrdy. Film o následcích globalizace, dobru a zlu, rasizmu, morálce... Po chvilce budete tušit jak to celé dopadne, nebude Vám dokonce vadit ani Clintovo morální poselství, protože mu to prostě věříte.

plakát

Volný pád (1993) 

Jedete z práce, venku je vedro jako v tropech, máte svých problémů až nad hlavu, stojíte v koloně a všichni troubí tak, jakoby se tím snad mohlo něco vyřešit. Je to všední den, zažili jsme to snad už tisíckrát. Každý z nás tyhle situace řeší jinak. Kolikrát stačí málo a někdy děkujeme, že nemáme po ruce bezbolestnou, kterou bychom to vyřešili. Většina z nás je schopna se po chvilce uklidnit, systém nás tak vychoval. Co když to ale zajde za hranici, už se uklidnit nedokážete a děj nabírá rychlý spád. Systém čas od času vyprodukuje jedince, který ten svět vidí jinak, za určitých okolností mu ve skrytu duše fandíte. Protože víte, že systém je zkažený, bohužel taky víte, že jste jeho součástí a při jakémkoliv vybočení Vás systém rozšlápne jak psí hovno.

plakát

Taxikář (1976) 

Existuje určitá paralela mezi tímto filmem a filmem Volný pád s Mišou Daglesů. Ulice, potažmo svět je jedna velká stoka a osamocený Travis, válečný veterán, vlastně vůbec nechápe za co nasazaval ve válce kejhák. Šance, že stoku vyčistí pohádkové bytosti jako je New Yorská policie nebo sám Bůh je malá a tak pod heslem, co si neuděláš sám.... nakoupí čistící prostředky, které v reklamě neuvidíte a začne smejčit. Trochu ho u toho, za Herrmannova hudebního doprovodu, motivuje mladice Džudy "blowjob" Fosterová. Můj top film s De Nirem.

plakát

Gummo (1997) odpad!

Dva géniové čichající ředidlo, dvě homoklády, které si dávají jen tak z legrácky do rypáku, albínská entita, kluk s hlavou králíka, švábi, bordel a špína, rvačka partičky intelektuálů s židlí. Mám pokračovat? Je to opravdový kinematogafický skvost, který doporučuji všem, kteří to mají do lékárny daleko pro Fenolax. Po shlédnutí totiž bezprostředně následuje hnědý déšť. Pán režizér Harmony (to je ten hajzlpapír, tohle kurva není náhoda) napsal kromě tohoto veledíla taky starší kousek Kids (rovněž velice intelektuální film rozebírající eskapády a vztahy, nemocných duchem i tělem, polomongolů).