Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krátkometrážní

Oblíbené seriály (10)

Policejní odznak

Policejní odznak (2002)

Komentář k Shieldu byl vlastně můj úplně první na ČSFD, už je to osm let. Od té doby jsem jej několikrát aktualizoval, přepisoval a myslím, že konečně mám finální podobu. Tentokrát to vezmu velmi stručně - The Shield je nejlepší seriál, jaký jsem kdy viděl. I po šesti letech od finální epizody si to stále myslím. Možná ze mě po tolika letech mluví sentiment, ale dokonce ani kvůli Breaking Bad nebo True Detective svůj názor neměním. Bez ohledu na žánr nebo jakékoliv jiné kritérium, pro mě je nepřekonatelný.

Perníkový táta

Perníkový táta (2008)

Po The Shield nejdelší seriál, který jsem sjel na jeden zátah. Paradoxně mi ho Breaking Bad v mnohém vzdáleně připomíná. Nic konkrétního, jen pocity a atmosféra. Občas se zkrátka brnká na stejnou strunu. Jestli jsem o The Shield prohlásil, že je pro mě, bez ohledu na žánr, stáří, kultovnost a recenze, nejlepším seriálem, který jsem kdy viděl, tak pro Breaking Bad toto přirovnání musí být přirozeně pochvala. A v tom, v čem The Shield nepřipomíná, si jede po svém a to neméně zajímavě. Bude se snad měnit místo v čele mého pomyslného žebříčku? Po závěrečných osmi dílech se ukázalo, že ne. Ukončení je pro mě takové čajíčkové, sentimentální. Určitě ne špatné, ale mohlo to být lepší.

Misfits: Zmetci

Misfits: Zmetci (2009)

Misfits jsou svým balancem mezi absurdním, nechutným humorem a vážnější stránkou prostě jedineční a i přes postupné míchání castingu, které předznamenalo nevyhnutelný konec, jde až do konce o originální superhrdinský (nebo spíš superlooserský) guláš, který vystřelil řadu slibných britských talentů (Sheehan, Rheon, Gilgun) vstříc nadějné (televizní) budoucnosti.

Dexter

Dexter (2006)

Srdcovka, které však pomalu, ale jistě dochází dech. Zatímco první dvě série byly takřka bezchybné, tak postupně se začly objevovat takové ty vatové díly bez děje a scénář už také není tak nápaditý, jako býval...Dexter se nám zkulturňuje a občas se chová jak blb. série:95%, 2.série:98%, 3.série:80%, 4. série:75%, 5.série:75%, 6.série:75%...jestli jsem po 5. řadě říkal, že pokud šestá nezaválí, tak uberu hvězdičku, kecal jsem. Šestka nijak nezavávela a přesto ji ubrat prostě nemůžu. Opět zdůražnuju, že na první dvě série nemá nic, ale zbytek si drží laťku poměrně vysoko, bohužel na Dextera to je trochu málo. Jestli sedmá nezaválí, ubírám hvězdičku! :)