Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Pohádka

Recenze (392)

plakát

Přemluv bábu (2010) odpad!

Napadá mne srovnání s propagandistickými filmy z 50.let. ale nechci urážet komunistickou propagandu.

plakát

Protektor (2009) 

Hana je mladá nadějná herečka, zatímco Emil je obyčený zaměstnanec Československého rozhlasu. Kolem Hany se točí plno lidí a hlavně mužů a to Emila nenechává chladným. Karta se obrací když na české území vstupují německá vojska. Hanina herecká hvězda je uhašena a ona si musí připnout hvězdu "Davidovu" Ohnivá a živá žena je najednou zavřena doma jako kanárek a nic nemůže a nechce se s tím smířit. Emil, který se mezitím stal hvězdou první velikosti, se tak dostává do role kdy sice může svoji ženu chránit (paralela s říšským ochráncem - protektorem - Heydrichem), ale zároveň tím dostává jakousi zvrhlou možnost Hanu ovládat. ****************************** Tento film je jakýmsi lepidlem na zlomenou hůl nad českou kinematografií. Vyzdvihl bych především důrazně, ale přesto vkusně, se vinoucí linku kola které získává několikero rolí. Z hereckých výkonů nelze vyzdvihnout nikoho nad ostatní protože, ač mladá generace herců, tak jsou tito nečekaně vyzrálí a věrohodní.

plakát

Slasti Otce vlasti (1969) 

Hanzlík s Kolářovou je prostě ideální dvojice pro historickou romantiku.

plakát

Iron Man 2 (2010) 

Oproti prvnímu dílu ohromné zklamání. Downey naprosto nevýrazný, Paltrowka ještě víc, jediný kdo tam za něco stál tak poměrně zdařilý comeback pohasínající hvězdy Mickey Rourke v roli zhrzeného ruského vědce Vanka. Bojím se co bude ve třetím dílu.

plakát

Yes Man (2008) 

Občas hluchá místa, ale jinak velni dobrý film.

plakát

Zloději kol (1948) 

Pohled na muže který je v krajní situaci ochoten slevit ze své morálky jen aby si udržel práci a tím možbost obživy rodiny. Nádherný příklad italského neorealismu.

plakát

3-iron (2004) 

Osamělost tlačí lidi k divným činům. Násilí uzavírá lidská srdce. Porozumnění však lidská srdce otevírá a dává sílu čelit násilí i konat divné věci.

plakát

Doma u Hitlerů (2009) (divadelní záznam) 

Bohužel jsem neviděl divadlo, ale televizní záznam byl excelentní.

plakát

Jménem krále (2009) 

Středověká detektivka s excelujícími Karlem Rodenem a Janem Kanyzou. Občas měl film sice trochu nádech jakoby do "televizní tvorby" a ne kinovky, ale v globálě hodnotím velmi kladně. Komu by se film líbil doporučuji podobnou detektivku "Zločin na Zlenicích hradě(1971)" se kterou toho tento film má společného víc než je zdrávo.