Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (125)

plakát

Šerif za mrežami (1965) 

Nejlepší film z vězeňského prostředí, jaký jsem kdy viděl. Žádné krvavé zápletky ani schematický boj dobra se zlem, maximálně autentické herecké výkony (je zážitek vidět mladého Štěpánka, Ornesta nebo Kňažka nepznamenané pozdější rutinou) a nádherná černobílá kamera, která nepřetržitě kouzlí nenápadné, ale dokonalé kompozice. Opravdový utajený klenot slovenské kinematografie!

plakát

Hodný, zlý a ošklivý (1966) 

Vrchol režisérovy tvorby. O třídu výš než Tenkrát na západě. Film, který pod pláštěm westernu odhaluje pravou tvář Ameriky a místy se jí i pěkně jízlivě vysmívá.

plakát

Řek Zorba (1964) 

Kakojanisův filmový přepis Kazantzakisova románu nestárne! Vrcholné dílo světové kinematografie.

plakát

Surfaři (2007) 

Velmi citlivě, nevtíravě natočný film, který je vhodný nejen pro kluky na kluky, ale pro každého vnímavého diváka.

plakát

Zatmění (1962) 

Výtečný film už kvůli skvělému Delonovi, který tady přesvědčivě dokázal, že má navíc než na věčné role policajtů a gangsterů.

plakát

Nikdo se nebude smát (1965) 

Je s podivem, s jakým vtipem a filmařskou bravurou dokázal začínající Hynek Bočan převést na filmové plátno Kunderovu povídku, o skvělém Kačerovi v hlavní roli nemluvě! O to víc mrzí, k jakým konecům to režisér Bočan dopracoval dnes, kdy véze na konjukturální vlně a propůjčuje se ke schematizovanému zobrazování minulosti (viz nevýslovně trapná Zdivočelá země), nebo sterilnímu lakování přítomnosti (Nemocnice po 20 letech)...

plakát

Milk (2008) 

Povzbuzující pohled na americkou gay komunitu a vůbec na svět, kde pojem solidarity, boje proti nesvobodě a tuposti není předem diskreditován fanatickými vyznavači jediné pravé cesty...

plakát

Němá barikáda (1949) 

Jeden z nejlepších domácích filmů s tematikou pražského povstání května 1945. Jeho náboj ani po letech nevyprchal.

plakát

Ráno v Benátkách (2002) 

Špičkové dílo současné kinematografie, obraz francouzského venkova bez falše a příkras, zato s humorem a fantazií, o zachycení neturistické krásy Benátek. nemluvě.