Reklama

Reklama

Surfaři

  • USA Shelter
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Romance o dospívání a hledání vlastního místa.
Zach je mladý a pohledný umělec. Musí ale zanechat školy, aby pomohl sestře s výchovou nemanželského dítěte. Volný čas pak tráví s přítelem Gabem malováním nebo na surfu. Přijíždí Gabův bratr Shaun, který Zacha velmi zaujme. Zach se musí vyrovnávat nejen se svými životními prioritami, ale také se svou sexuální orientací. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (95)

vanadium 

všechny recenze uživatele

Snažil jsem se. Opravdu jsem se snažil napsat konečně nějaký smysluplný komentář k tomuto nádhernému filmu. Shelter mě ale natolik zasáhl svým citlivým, kalifornským sluncem prostoupeným kouzlem, že ani po dvou měsících od jeho prvního zhlédnutí nenacházím slov. Naštěstí to za mě zformulovali uživatelé zona (stručně) a freddy (obsáhle); s jejich komentáři se maximálně ztotožňuju a netřeba k nim asi cokoliv dodávat. ()

Molly 

všechny recenze uživatele

Takhle průměrnou romanťárnu s tuctovými dialogy jsem - navnaděná vašimi nadšenými ohlasy - rozhodně nečekala. Téma sbližování zkušeného muže se zmateným chlapcem je samo o sobě zajímavé, aby však zanechalo hlubší dojem, musel by být scénarista invenčnější a odpustit si některá otravná klišé (možný spoiler: ukončím vztah, následně zjistím, že mi přítel podal přihlášku na školu a já prozřím - záleží mu na mě, je to ten pravý etc. - nudaaa!), od věci by nebylo ani víc rozpracovat jednotlivé charaktery - já bych třeba ráda poznala i odvrácenou tvář hlavních hrdinů, kteří jsou divákům představováni jako dobrota sama - nudaaa podruhé. U mě holt surfaři dobrou vlnu nechytli. Třeba příště. ()

Reklama

Narya89 

všechny recenze uživatele

Filmy, jejíž ústřední dvojicí je gay pár, na mně obvykle působí mnohem silněji než heterosexuální páry, které vidíme úplně všude. Je to asi tím, že gay/lesbický pár musí překonávat mnohem více překážek, pokud chtějí být spolu. Jsou to jak bariéry nastavené společností, která je stále silně heteronormativní a na gaye (na lesby méně) se dívá jako na něco nechutného, nepřirozeného, nebo v nejlepším případě jako na něco, co se může dít pouze za zavřenými dveřmi, tak jsou to i vlastní mentální překážky, které vznikly zvnitřněním norem té samé společnosti, která GLBT komunitu stále úplně neakceptuje. Proto mají takoví lidé ze začátku problém se svým vnitřním coming outem, kdy se musejí naučit akceptovat takoví, jací jsou a v dalším kroku se nebát se vyoutovat i před svým okolím. Takový proces může trvat roky a ne vždy se musí podařit, nicméně vyžaduje obrovskou odvahu. Proto jsou tyto příběhy pro mě vždy zajímavější, neboť zachycují lidskou schopnost odolat tlaku společnosti, jít si za tím, co opravdu chci a odhodlání na této cestě za svým osobním štěstí překonat nejrůznější vnitřní i vnější bariéry. Tento snímek je jedním z nich, protože Zach a Shaun jsou přesně takovou dvojicí. ()

fredisek 

všechny recenze uživatele

Film se tváří jako kdovíjak hlubokomyslné sociální drama...a přitom je to taková limonáda. Černobílé, okatě prvoplánové a chvílemi kýčovité (kdyby Rosamunda Pilcherová tvořila příběhy o gayích, takhle nějak by popsala postelové scény ze Surfařů). Co oceňuji, jsou pěkné prosluněné záběry města, pláží a oceánu. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavé a pozoruhodné gay drama z USA, které mě chytlo u srdce a u kterého mi ten čas utekl tak rychle, že než jsem se rozkoukal, tak bylo po filmu. Tolik mě ten film dostal. Nevím, čím je tak zvláštní, co mě na něm tak zaujalo, že se tu teď rozplývám jako malé děcko nad lízátkem, ale fakt je ten, že tohle není jen tak nějaký obyčejný film. Abych byl upřímný, tak už jsem nečekal, že po vynikajím gay filmu z Německa "Letní bouře" ještě někdy uvidím tak kvalitní film s gay tématikou, ale měsíc se s měsícem sešel a je to tady. Na tomhle filmu je úžasné prostě všechno. Od velice zajímavého děje, přes úžasné exteriéry v podobě pláže, kvalitní herecké výkony, až po surfování, díky kterému jsem pocítil závan léta. Ale zpátky k ději. Někomu se může ten děj zdát neoriginální či možná klišovitý a zřejmě bude mít ten dotyčný pravdu, ale to lze odpustit, pokud na vás film dýchne nějakou atmosféru, přenese na vás něco pozitivního a zapůsobí na vás svým příběhem. Pak lze určitou neoriginalitu odpustit. Tomuto filmu navíc velice pomáhají kvalitní herecké výkony obou hlavních mladých herců, kteří naprosto excelují a kteří věrohodně dokázali ztvárnit nejen ty lehčí scény, ale také milování a vzájemné poznávání. Prostě jsem měl pocit, že se nekoukám na film, ale na realitu. Takže tohle je velice kvalitní a povedený film. Ovšem musím se přiznat, že včera ihned po jeho zhlédnutí jsem uvažoval pouze o čtyřech hvězdičkách. Ale teď, když jsem začal psát komentář, tak jsem si řekl, že tomu filmu vlastně nemám co vytknout, že mě zasáhl a že se mi velice líbil a já vlastně nemám důvod šetřit s hodnocením. A tak uděluji zcela zaslouženě a po právu pět hvězdiček. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama