Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Sci-Fi

Poslední recenze (102)

plakát

Neviditelný (2020) 

Zajímavý námět přetavený do dvě hodiny dlouhé epizody Scooby-Doo. Ačkoliv mám Elisabeth Moss rád a uznávám ji jako schopnou herečku, vzhledem k zápletce filmu bohužel totální miscast.

plakát

Selena: Cesta ke slávě (2020) (seriál) 

Po velkém těšení přišlo stejně velké zklamání. Celý příběh je pořádně prosypaný cukrem. Začněme však u pozitiv. Nevíce se mi líbilo zaměření na ABho, bratra Seleny. Neskutečně nadaný frajer, stojící za veškerou původní hudbou, kterou Selena y Los Dinos vyprodukovali. Rozhodně si zaslouží velké uznání. Zbytek už bohužel moc za řeč nestojí. Pokud se však někdo chce o Seleně dozvědět něco víc, rozhodně by měl sáhnout po knize To Selena, With Love od Chrise, jejího manžela a životní lásky. V té vám jsou předkládány informace prakticky z první ruky, nikoliv příběhové konstrukce vycucané z prstů scénáristy. Co se týče vyobrazení samotné Seleny, Serratos se nemůže rovnat přitažlivosti Seleny ani zdaleka. Herecky to taky není žádná paráda, neschopnost ústy trefovat playback mě vyloženě bila do očí. Pokud byste chtěli vidět Selenu v akci, udělejte si necelou hodinku čas a dejte si její poslední velké vystoupení v Astrodomu, kam se v seriálu patrně dostaneme až na konci druhé (nedejbože třetí!) série. Směle do toho, není nač čekat.

plakát

Bohemian Rhapsody (2018) 

Hned narovinu musím říct, že Bohemian Rhapsody je celkem slušným hudebním filmem. Jenže! Je plný scénáristických berliček a ohýbá fakta tak, jak se to zrovna hodilo k vybudování dramatické křivky. Takže filmový Freddie ví o své nemoci zhruba o dva roky dříve, než mu byla reálně diagnostikována. Proč? Aby se to vešlo do filmu, přeci! Je tu spousta menších vtípků a narážek pro fanoušky, ale bavit se bude nejspíš celá rodina. V samotném filmu zazní, že Queen nechce tvořit hudbu podle zajetých pravidel. Jenže film samotný jede přesně podle mustru biografických filmů. Vzestup, potom pád, po kterém následuje finální nájezd na status legendy. Těžko pak říct, co si o tom myslet. Já bych si strašně přál syrovej a tvrdej biopic, ve kterém se nikdo nebojí špitnout "fuck", aby to někoho náhodou nepohoršilo. Na konci jsem akorát nabyl dojmu, že by si taková látka, a hlavně Freddie, zasloužila mnohem lepší zacházení.

Poslední hodnocení (947)

Viejos (2022)

06.04.2024

You'll Never Find Me (2023)

04.04.2024

Druhá šance (2023)

04.04.2024

Gueules noires (2023)

04.04.2024

Postal (2007)

30.03.2024

Jak jsem balil učitelku (1998)

28.03.2024

Barbie (2023)

27.03.2024

Nedotknutelní (2011)

19.03.2024

Hideo Kojima: Connecting Worlds (2023)

18.03.2024

Reklama

Poslední deníček (5)

Velká ztráta

Po všech těch rádobyvtipných příspěvcích do deníčku nyní přejdu na velmi seriózní notu.

V pondělí jsem si totiž na Facebooku přečetl zprávu, která mi i v těchhle vedrech rapidně srazila náladu někam pod bod mrazu. Zjistil jsem totiž, že nás ve svých 32 letech navždy opustila Jana Grygarová (alias Apačka), zakladatelka časopisu Full Moon, moderátorka nočního programu Moonshine na Radiu 1 a celkově významná osobnost na české hudební scéně. A také má nejoblíbenější uživatelka této databáze. I když se považuji za velkého flegmatika, tohle mě neuvěřitelně srazilo k zemi. Celý týden jsem se to pokoušel nějak vstřebat, ale to prostě nejde.

Apačka mi dokázala na tváři svými komentáři vyčarovat spoustu úsměvů, nyní jsou to jen slzy.

Sbohem a díky za všechno.

Velká ztráta