Reklama

Reklama

Druhá šance

(festivalový název)
  • USA Bleeding Love (více)
Trailer

Obsahy(1)

Krása a něha skrytá v nenápadnosti. Otec a jeho dvacetiletá dcera, dvojice, která od sebe byla odloučena příliš dlouho, se nyní vydává na cestu ze San Diega do Nového Mexika. Po letech k sobě hledají vztah skrze dívčiny problémy se závislostí. S každým překonaným kilometrem zjišťují, že mají společného více než jen slabost pro cukrovinky. V roadmovie Druhá šance ztvárnili hlavní role charismatické dvojice Ewan McGregor a jeho dcera Clara McGregor a vdechli svým postavám neopakovatelné kouzlo autentičnosti. Drama protkané jemným humorem a rodičovskou láskou. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (14)

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Komorní pouštní road-movie stojí na hereckých výkonech obou protagonistů, přičemž McGregorovu filmovou dceru si zahrála jeho skutečná dcera, což snímku dodává pozoruhodnou rovinu navíc. Vztahu jejich postav se film nicméně přinejmenším v první polovině věnuje značně povrchně, takže se v něm jako dominantní prvky jeví spíše sentimentální flashbacky, časté pauzy na čůrání a občasná humorná setkání s vedlejšími figurkami reprezentujícími obvyklá klišé spojená s americkým jihem. Motiv drogových absťáků bude i díky McGregorově přítomnosti povědomý fanouškům Trainspottingu (a na vlak také dojde). Na pořádný řev, výčitky a oboustrannou katarzi si tak musíte počkat, za celé to nevšední putování a emocionální vykoupení v závěru to však stojí. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Můj zážitek byl samozřejmě přiživen osobní účastí delegace v čele s Ewanem (KVIFF 2023), přesto se podle mě jedná o povedené komorní drama o otci s dcerou, kteří si k sobě musí po letech najít cestu. Top scény: společný zpěv Bleeding Love (Ewan fakt umí) a vyšetřování pavoučího kousnutí :). ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Road drama o otcovi a dcére, ktorí si k sebe po odlúčení hľadajú cestu. Tým najzaujímavejším na celom filme bolo pre mňa napokon samotné herecké obsadenie v podobe Ewana a Clary McGregorovcov. Zápletka tiež nebola na zahodenie, ale mal som pocit, že to celý čas pulzuje v rovnakých kruhoch, ktoré sa cyklicky rozvíria a následne ustália. A to je na kvalitný film v tomto čoraz populárnejšom žánre dosť málo. 2* ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Námětem ohraná nízkorozpočtová komorní banalitka, které ale v jednotlivostech nejde moc co vytknout a která je zajímavá tím, že v postavách otce a dcery se v ní před kamerou potkávají Ewan McGregor s jeho reálnou dcerou Clarou McGregor. [Karlovy Vary IFF] ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nevedel som, že Ewan splodil klon Lady Gaga, ale tak genetika sa vie zamiešať všelijako a niekedy vypomôže aj poštár. Obaja ale potvrdili, že ich hranie vzťahu v podstate ani nebolo hraným, takže si len užili krátke natáčanie, jazdu autom a nejaké tie scény - ak však niekto vidí vo filme vtipnosť, má ozaj zvláštny zmysel pre humor alebo už dosť nakonzumovaných festivalových menučiek v tabletovej forme. Závislosť a krehké puto medzi otcom a dcérou veľa situácii na rehot neposkytujú. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (4)

  • Ewan McGregor o filme povedal, že síce nie je autobiografický, no pri hraní s dcérou Clarou sú obaja tým, čím sú v skutočnosti. (Arsenal83)

Související novinky

Vary přivítají Alicii Vikander a Ewana McGregora

Vary přivítají Alicii Vikander a Ewana McGregora

13.06.2023

57. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech už nám klepe na dveře, vše vypukne na přelomu června a července, kdy lázeňské město opět zaplní davy nadšených filmových fanoušků i… (více)

Reklama

Reklama