Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Drama
  • Horor

Recenze (96)

plakát

Univerzální voják III: Znovuzrození (2009) 

Tak to jsem opravdu nevěřil, že po naprosto tristní dvojce to může být ještě o něco horší. Resp. souboje se povedly a to je na celým filmu asi to nejlepší a zároveň s pěknou chladnou atmosférou ruského Černobylu asi jediný dobrý. Film je plnej WTF momentů a charakter Luca Deverauxe je někdo úplně jinej, než v předchozích dílech, resp. v tomto filmu Luc žádný charakter nemá, prostě jen přiblble čučí a s kameným ksichtem projde příběhem. Bohužel velmi špatný scénář nedává hlavní postavě k boji žádnou motivaci, ani nemotivuje diváka fandit mu.

plakát

The Gravedancers (2006) 

Tak průměrné hodnocení cca 60% této komedie moc nechápu. :) První problém je scénář. Krom toho, že je neuvěřitelně hloupý, tak ani hereckým star jako Karyo nedává vůbec šanci a většina dialogů je směšná. Problém #2 - rozpočet! Největší položkou na něm byl patrně benzín, který projezdili asi ve 4 scénách. Zbytek sfoukli levně. Asi 4 interiéry, ve kterých se odehrává celý film, zapůjčili členové štábu. Na figuríny všech duchů si zapůjčili Eddieho od Iron Maiden a o počítačové efekty se za zmrzlinu postaral nejspíš režisérův synáček v Microsoft Movie Makeru. Dál SPOILER!!!!. Zlatým hřebem je závěrečná scéna, která je remixem Krotitelů duchů, kdy hrdiny v hammeru honí obří plastická hlava (opět Eddieho) v perfektně naklíčované scéně (ovšem na rok 76) a sportovním dramatem, ve které se Karyo, jako odepsaný, dostává k lebce (opět Eddie), plive jí do ksichtu a trojitým emotivním záběrem jí zahákuje do hrobu, jako Michael Jordan do koše a tím triumfuje a řeší situaci. Tady už jsem se smál nahlas. :)

plakát

Dragon Age: Redemption (2011) (seriál) 

Jsem fanoušek DA i Felici Day, ale toto je fakt peklo!! Papírový malovaný zbroje. Herecké výkony na úrovni telenovelových latinskoamerických herců. Velmi mizerná akce, kterou bojuje střihač a to většinou tak moc, že vůbec není jasné, co se děje. Tomu napomáhá i zcela nesmyslná choreografie soubojů, o logických kiksech ani nemluvě. Vím, že se potřebovali vejít do rozpočtu, se kterým leckdo z nás počítá při večerní návštěvě hostince, ale přehodit přes obraz pár obrazových filtrů snad není tak drahý, aby aspoň trochu zatraktivnili tu vizuální stránku. Chvílema to vypadá jako na louce za Kropáčkovic barákem anebo je příliš amatérské klíčování a ne moc povedený render.

plakát

Bionická žena (2007) (seriál) 

Tak to je podíváná, přátelé. Že to je nuda už tady padlo od spousty lidí, já přejdu rovnou k těm WTF prvkům. Obyčejná mladá slečna příjde při nehodě o obě nohy, ruku a půl hlavy. Když po probuzení zjistí, že nejen že není mrtvá, ale dokonce na sobě nemá ani jizvičku, strašně se rozčílí a všem nadá, jak jí něco tak strašnýho mohli udělat aniž by se jí zeptali. Potom oné tajné vládní organizaci oznámí, že s nima nechce nic mít a s utajovanou technologií a implantáty za 15 milionů dolarů odejde domů. Tajná služba řekne: "Tak jo". Po čase jí to nedá, tak se vrátí a oznámí jim, že když teda má ty nadlidský schopnosti, tak jako bude ten svět zachraňovat, ale všichni budou pískat, tak jak ona zpívá, jinak se urazí a půjde znovu domů. Tajná služba řekne: "Tak jo". No a den na to už jsou v té tajné vladní protiteroristické organizaci jako jedna velká rodina.

plakát

Barbar (2009) 

Jedná se o těžce artový snímek, vhodný nejspíš někam na festival. Být fanouškem/znalcem těchto věcí, hodnotím vysoko, ale to ani trochu nejsem. Přes téměř nulový obsah film stále nutí k přemýšlení co, kde, jak a proč vlastně. A řadový blockbusterový divák, navnazen Mikkelsenovým bad-ass lookem a hraním (!!), pravděpodobně nebude mít šajnu, o co jde. Trailer artovému žánru napovídá jen jemně a mohl by být malinko matoucí. Když to trochu přeženu, tak by se dalo říct, že obsahuje všechny scény, ve kterých se něco děje a film je proti němu bohatší pouze o velmi zdlouhavé, táhlé a dost nudné záběry na krajinu nebo zahleděné výrazy hrdinů. I když samozřejmě vizuálně je to pěkné. I když bych chtěl, jelikož mám severskou tématiku velmi rád, výš hodnotit nemůžu, tenhle film opravdu nudí.

plakát

Znovu 17 (2009) 

Třetí star si film vysloužil strýcem Nedem a taky mám slabost pro Michelle Trachtenberg...

plakát

Ichi, slepá samurajka (2008) 

Řekl bych, že je to spíše drama, akčnímu divákovi by možná některé dramatické scény přišly až moc protáhlé, porce krve ovšem nechybí. Nakamurovi bohužel role příliš nesedla, jinak má snímek moje doporučení, jedná se o kvalitní věc.

plakát

Ultramarines: A Warhammer 40,000 Movie (2010) 

Dá se pochopit, že pokud si někdo myslí, že Warhammer je nějaká PC hra, podle které vyrenderovali film, že bude asi hodnotit střídmě. Ale zároveň jsem přesvědčen, že pokud někdo opravdu ví, co to je Warhammer, ideálně nějakého WH40k četl, tak nemůže hodnotit negativně. Atmosféra je podle mě vystihnuta věrně.

plakát

Krvavý Valentýn (2009) 

Acklesova přítomnost a absence happyendu vysloužily tomuto ne příliš zdařilému kousku třetí *. Scenář slabý, dialogy otřesný...