Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Dobrodružný
  • Akční
  • Pohádka

Recenze (8)

plakát

IQ Taxi (2019) (pořad) 

Viděl jsem několik dílů a teď to shrnu - primitivní otázky, nad kterými soutěžící přemýšlejí neuvěřitelně dlouhou dobu. Když už se zdá, že správnou odpověď neuhodnou, a přemýšlejí nad úplně nesouvisejícími slovy, náhle na správnou odpověď přijdou (že by pokus o dramatičtější atmosféru?). Dost mě taky bavil začátek každé soutěže, kdy s cestujícími stojí venku kameraman a oni se po nastoupení hrozně divili tomu, že jsou v televizním taxíku. Navíc to ani moc zahrát neumějí...

plakát

Masaryk (2016) 

Film byl podle mého názoru opravdu perfektně zpracován a dost se mi líbil. Konečně jsem se na začátek druhé světové války mohl podívat z jiného úhlu pohledu - z pohledu Jana Masaryka, kterého opravdu dobře zahrál Karel Roden.

plakát

Bezva finta (1985) 

Skvělá komedie, u které jsem se smál hned od začátku. Nevíc mě pobavilo, když klaun žádal vrchního policistu, aby mu mohl říkat tati :D Film byl celkově super a tak dávám 4*

plakát

Milionový závod (2001) 

Když se parta náhodných lidí, kteří vyhráli v casinu malou minci sejde u ředitele casina a ten jim představí svůj plán, vůbec by mě nenapadlo, že se až po zbytek filmu budu bavit na max. Spojení tolika vtipných scén, u kterých jsem si občas říkal: "Jak to jen někoho mohlo vůbec napadnout??" (v dobrém slova smyslu) do jednoho filmu nebylo pro tvůrce zřejmě nejjednodušší, když do toho přidáme několik podrazů a náhod, tak to diváka buď hodně zaujme nebo to bude velký propadák. Ale jak je vidět na první pohled, tentokrát se tvůrci rozhodně nespletli, a proto si u mě zaslouží plný počet hvězd.

plakát

Fantastická zvířata a kde je najít (2016) 

Jsem velkým fanouškem Harryho Pottera. Už od začátku mi bylo jasné, že zvířata budou tak trochu odlišná. Ovšem byla podle mého odlišná až moc a i filmové zpracování se nepodibalo. Jediné, co HP a FB spojuje jsou krátké zmínky o Bradavicích a Albusu Brumbálovi. Nyní se ale vrátím zpět k filmu. Občasná akce a nějaká vtipná hláška nebo scéna se ve filmu najde, a film jako takový se mi líbil. Takže mi nezbývá nic jiného, než dát 4*

plakát

Trhák (1980) 

Tento film je v mém žebříčku na jedním z prvních míst. Nezapomenutélný film, kdy pan Jíša napíše svůj scénář, podle kterého se nakonec film točí je prostě úžasný. Do filmu patří nezapomenutelné písně, které většinou zpívala jedna z hlavních rolí Hana Zagorová (nejvíc ze všech se mi líbila píseň "Nech brouka žít," kterou dokonale zazpívala po boku Juraje Kukury). Film se mi líbí o to víc, že byl točen nedaleko mého bydliště.

plakát

Záskok (1997) (divadelní záznam) 

Jako každá jiná hra z pera Járy Cimrmana nezklamala ani tato. Už samotná zápletka, kdy zaskakuje herec, který se vždy chytí podle textu je prostě úsměvná. Když ovšem dojde na samotnou hru a herec se začne v textu ztrácet a volně přecházet na jiné hry, tak jsem se mohl potrhat smíchy. Nejlepší byl pán na vozíčku, který herce vždy dokázal vrátit do původního textu... tedy až do doby, kdy se na konci představení už neudržel. Za tuhle divadelní klasiku nemohu dát jiné hodnocení, než 5 hvězd. Proč? Prorože si to Jára Cimrman opravdu zaslouží!

plakát

Zítra vstanu a opařím se čajem (1977) 

Film jsem si vyložil jako varování pro budoucí generace, kteří budou běžně cestovat časem, aby se nijak nepokoušeli manipulovat s historií, protože ne vždy to je zrovna rozumný nápad. Dnes na toto téma sice existuje spoustu dalších skvělých filmů, ale tento je zvláštní tím, že byl natočen u nás už v roce 1977.