Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (1 069)

plakát

Sedánky v bistru u Earla (2024) 

Ano, je to jasně za čarou, co se pastelovosti a nepokryté jímavosti týče, ale za mě milý a příjemný zážitek.

plakát

Přišla za mnou (2023) 

Úplně naivní a průhledné drama/ love story, až tak, že je tím skoro zajímavé. Jen skoro, ale dost na to, aby navzdory své až drze infantilní prostoduchosti neurazilo a na pohodu i dost dobře v zajímavém obsazení posloužilo.

plakát

Ve jménu nebes (2022) (seriál) 

Je pro širší popularitu velká škoda, že tenhle naprosto dotažený a vycizelovaný seriál, který není ani tak detektivkou, kde se řeší brutální vražda ženy a dítěte, ač i jako taková dobře funguje, jako hodně temnou, těžkou sondou za dalším zopakovaním poznání o extremní nebezpečnosti radikálních, ortodoxních, sektářských náboženských ideologií/diktatur. O tom, jak vám ve jménu Nejvyššího a jediného boha vymelou zneužívači božství mozek a udělají z vás poslušnou loutku, recitující nebezpečné bláboly jako zákon. Sám jsem kdysi v Salt Lake City byl a i centrálu Mormonů a jejich chrám jako turista navštívil, ale že je to až takhle nebezpečná haluz jsem netušil. Jinak herecké výkony jak Garfielda tak všech ostatních jsou excelentní, režie a vše ostatní též, bohužel táhlá forma, až artové podání pochyb a tápání a vzpomínek a souvislostí a náročnost náboženského tématu, jdou dost proti širší divácké obci, což je škoda. Ve jménu nebes je totiž vzorově odvedená filmařina na nejvyšší úrovni.

plakát

The Covenant (2023) 

Dlouho jsem si nebyl jistý, na čem jsem a na co se to dívám, ale nakonec se z toho vykluboval dost poctivý a fortelný 'western'. Proč ne.

plakát

Zde jsou lvi (1958) 

Velmi silné, velmi drsné a překvapivě dobré herecky i scénaristicky, navzdory roku vzniku. Asi nejuhulenější film, co jsem viděl, všichni čadí, jak tovární komíny. Ale chápu, že v padesátých letech to bylo normální. Skvělé záběry, skvělá kamera.

plakát

Řekni to psem (2022) 

Bylo to na dvě, ale v druhé polovině se v rámci žánru dalo.

plakát

Policajt v Beverly Hills: Axel F (2024) 

Ještě stále frčí zmrtvýchvstání starých fláků, tak proč to po třiceti letech nezkusit i s legendárním bavičem. A nebylo by to poprvé, kdy se taková reinkarnace po dekádách kupodivu vyvedla a byla velmi příjemnou oldschool jízdou v tom nejlepším slova smyslu. Bohužel, to není tento případ. Zasmál jsem se asi třikrát. Koukat se na to dá, ne, že ne, ale je to zoufale sterilní, až blblé v té ryzí impotenci zkusit alespoň trošku nějaký scénář vymyslet a navíc, nechci dehonestovat postarší akční hrdiny, ale Murphy už není po šedesátce takový rošťácký sympaťák, ačkoliv proti Judge Reinholdovi dopadl ještě báječně, protože ten se nechal evidentně zprznit u plastického chirurga, který dělal na Rourkovi. Budiž pochválen alespoň jeho starší parťák John Ashton, který vypadá jako reálný petasedmdesátník. Omlazení v podobě Gordon-Levitta jakž takž funguje, ale taky žádná sláva. A Bacon si prostě zahrál zase jednoho záporáka. Od pokračováních známých sérií po tolika letech nikdo nečeká nominace na Oscary nebo kdo ví jak promakané scénáře, ale tohle je hodně velká znouzectnost a dokonce ani množství narážek a odkazů na předchozí díly nefunguje a působí až trapně a celkově není film nijak zvlášť ani akční ani vtipný.

plakát

Prázdniny s Broučkem (2024) 

Vlastně celkem příjemná, nekomplikovaná rodinná podívaná, která ani není blbá.