Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Dokumentární

Recenze (21)

plakát

Oppenheimer (2023) 

Už dlouho se mi nestalo aby ve filmu bylo něco nebo několik věcí které mě z amatérského pohledu zajímají. Tady se zjevně povedlo natočit film který nemusel nic přikrášlovat a hlavního protagonistu představili takového jaký byl, s klady i zápory. Nenašel jsem v tom filmu vlastně nic co bych mu vytkl a to je dnes poměrně vzácné. Historický film hodnotíme ze svého pohledu, vždy ho budeme konfrontovat s informacemi které máme teď. Hra s emocemi je dobrá pokud se to nepřehání, zde to bylo tak akorát aby člověk zůstal v obraze a stále vnímal že jde o drama kolem vývoje a setrojení atomové bomby.

plakát

Barbie (2023) odpad!

Možná jsem ovlivněný tím co považuji za slušný herecký výkon a slušný film. Nebudu hodnotit herecké výkony, to by nemělo smysl. Film sám o osobě je naprosto příšerný, je to typická americká slátanina od které očekávají že jí budeme velbit. Překvapilo mě že je v žebříčku prodeje tak vysoko. Nevím co si o tom myslet, zda se to lidem skutečně líbilo nebo prostě byli zvědaví a nechtělo se jim po 20 minutách odcházet.  Amerika v posledních dekádách nedokáže produkovat film který by  spadal mezi díla Martin Scorsese nebo Woody Allena. Umí vytvořit bezcené dílo a za pomoci vynikajícího marketingu ho prodat tak aby dopadl jako tento snímek. Barbie je prostoduchá záležitost, která nám nemá co nabídnout. Ztráta času i peněz.

plakát

John Wick: Kapitola 4 (2023) 

Jednoznačně nejhorší díl, fakt jsem měl dojem že to je další Total Recall, podle počtu zabitých. Za mě osobně ztráta času, je to tak předvídatelné a bez překvapení že už na začátku si mužete tipnout jak to dopadne. Nečekal jsem žádný zázrak je to přeci jen 4. Akční film který akčností v podstatě zničil příběh i díl samotný. Jestli to bylo cílem, pak je to úspěch. Ale nechci nikoho odrazovat, tohle je pouze můj dojem a mé vidění tohoto filmu. Třeba v tom někdo jiný uvidí víc a lepší příběh.

plakát

Avatar: The Way of Water (2022) 

Ty čtyři hvězdy jsem dal za efekty a zpracování protože to ještě od prvního dílu o něco vylepšili. Bohužel se to nedá napsat o příběhu, ten byl tak předvídatelný že to klidně mohli nazvat "Návrat" přišlo mi že tím že se stali rodinou ten přiběh jen osladili. Ten tředí díl nejpíš bude v podobném duchu, velká rodinná pohoda narušená vetřelci z hvězd.

plakát

Není čas zemřít (2021) 

Není čas zemřít, umřel s tímto dílem definitivně. Jestli to rok a půl čekalo na premiéru, říkal jsem si to bude za to čekání stát. Jediný moment který vypíchl tu počáteční nudu, že se žena lekla Ramiho v masce jak stojí za oknem. Rami odvedl skvělou práci jako padouch, Bond zůstal Bondem a nový 007 jestli to opravdu bude brát takhle, bude to nuda a především nuda. Ten zbytek nestojí ani za zmínku. celkový dojem? Tři hvězdy a to jen protože Bondovky mám fakt rád a vždy se bylo na co dívat. Tohle ovšem byl asi nejhorší díl. Ale to je pouze můj názor, někdo bude tou absencí herectví nadšen, někomu bude vyhovovat Bond jako muž středních let, bez nutkání zabíjet.

plakát

Jiu Jitsu (2020) odpad!

Už dlouho se nestalo abych viděl film, který si zasloužil nenatočit. Tenhle je jedním z nich, když pominu akci, která vyplývá z názvu a je jí celkem dost. Nemá ten snímek absolutně nic co by stálo za shlédnutí. Jestli tohle je fantasy ,tak někomu muselo definitivně hrábnout. Kombinace fantasy a bojového umění je poměrně těžká, protože je to příběh který to umocňuje a posune od průměrné mlátičky někam k zájmu diváka, který je příběhem veden. Tady příběh neexistuje a protože tu neexistuje příběh i herecké výkony tu jsou průměrné. Škoda, některé snímky mají šanci vycházet z jednoduchosti a přitom diváka oslovit nebo částečně nadchnout.

plakát

Birds of Prey (Podivuhodná proměna Harley Quinn) (2020) 

Nevím co tenhle směr Hollywoodu znamená,ale opět vynikající postavu vzali a přetvořili na dobráka... Pokud je někdy psychicky narušený(totální magor) má jím zůstat, veškeré pokusy tuto postavu stavět na stranu dobra jsou nesmyslné a ničí samotnou postavu. Harley Quinn je magor a takovou měla zůstat až do konce. Ta proměna zničila celý film.

plakát

Solo: Star Wars Story (2018) 

Nejdřív jsem měl dojem že to je nepovedené dílko které mělo za úkol uchlácholit ty nedočkavce.Jenže pak mi došlo, že tohle prostě nejde porovnávat. Han Solo,vždy do příběhu vstoupil a také vystoupil,byl tou hlavní postavou v druhé řadě.Nikdy neměl v příběhu setrvat od A do Z jeho úkol byl a bude soustředit na sebe diváky,když si hlavní protagonsté mají odpočinout.Proto si myslím že tohle byl opět jen jeho typický skok do děje,nebudu hodnotit efekty ani scénu.Bylo jasné od počátku že to neměl být kasovní trhák i když tvůrci tajně doufali, že může překvapit.Nepřekvapil,odvedl přesně tu práci co měl.Nic víc,nic míň,ale byl jsem i překvapen když se objevil Darth Maul byť jen na krátkou chvilku aby někoho přivinul k sobě na cestu zla

plakát

Prezident Blaník (2018) odpad!

Tedy očekával jsem alespoň něco...Žasnu v čem se dají dnes utopit peníze a jaký škvár lze v našich končinách vyprodukovat.Lákadlo na satiru,humor nebo ještě další věci je zjevně zbožné přání. Tohle bych zařadil hodně daleko za STBácký seriál major Zeman,který alespon přinesl v každém díle stébáckou zápletku.Nebudu se pouštět do rozebírání jednotlivých postav a jejích hereckých zástupců a výkonu který předvedli.Ale mohu se jen domnívat že výkon odpovídá odměně. Osobně by mne zajímalo kolik milionů to dílo stálo,protože kdyby ty finance přesunuli na podporu elektronizace knih asi by udělali mnohem lépe.Ty je totiž zapotřebí pro budoucí generace uchovat,na rozdíl od tohoto díla.Na které se za pět let narazí jen náhodou při hledání zajímavějších titulů

plakát

Ready Player One: Hra začíná (2018) 

Po dlouhé době scifi které se nezaobírá nastaveným Hoolywodským klišé,naopak docela zajímavě sladěné prvky virtuální reality se skutečnou realitou žijících hlavních hrdinů a možný pohled na budoucnost.Příběh se prolíná a diváka zatáhne do děje,což je naprosto v pořádku.Proto je to tak povedené dílko,snad jen jedna věc mi na těchto filmech vadí a to je předvídatelný happy konec... Vždyt přeci scifi nemusí končit happy end a má na výběr z více ukončení.Konec konců scifi neodpovídá klasickým pohádkám kde dobro pravidelně vítězí nad zlem.Ale i přes tuhle jedinou v chybku je to zajímavý film a rozhodně stojí za shlédnutí