Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Pohádka
  • Soutěžní

Recenze (7)

plakát

My děti ze stanice Zoo (1981) 

Jedno velké zklamání, asi už nebudu číst knihy, abych z těch filmových zpracování taky něco měla. Jedna velká nuda, kniha se četla jedním dechem, u tohoto jsem spíš čekala, kdy to skončí. Spousta hluhých míst, 5 minut se procházet na koncertě Davida Bowieho, 5 minut sledovat, jak hledá prachy, přitom se dalo vyplnit něčím daleko podstatnějším, co kniha popisuje. Nesedlo mi ani to, jak byla zahraná role Christiany, její povahu jsem si představovala jinak, měla být drzá, arogantní, hádavá, chvilkama to tak bylo, ale ona taková byla ještě předtím, než vůbec na heroinu byla. Oceňuju ale, že se tvůrci vůbec pustili do filmového zpracování a mohou to tak vidět i lidi, kteří nečtou knihy, i když tady unikají zásadní věci - její hlavní motivace, proč vůbec do těch drog spadla, to je všechno v knize popsané. Chyběl tu její otec, víc vykreslený vztah ke Klausovi, role ve třídě,...

plakát

Pěna dní (2013) 

Pro mě jeden z nejlepších filmů vůbec a to díky knižní předloze Borise Viana, čemuž mu děkuji za krásně strávených pár hodin s knížkou, u které je třeba zapojit fantazii. Film mě vůbec nezklamal, jasně, kniha je vždy lepší, ale tady se povedlo obojí. Obrovské poděkování patří režisérovi, který se toho zhostil s grácií. Pěna dní aneb neomezné možnosti lidské mysli. Paráda!! :-)

plakát

Zkažená mládež (2007) 

Nedělám si iluze o kruté realitě, často na věci nahlížím dost pesimisticky, ale pokud jsou tyto příběhy natočené podle skutečnosti, tak mám sto chutí těm zm*dům, kteří něco takového provedli, rozbít dr*ky. Občas mi přišlo, že jsme ve třídách neměli nejlepší vztahy, bývala jsem jednu dobu i dost odstrčená, ale nic podobného se u nás, naštěstí, neodehrálo. Jo, bylo tam pár kiksů, ale rozhodně ne nic ve stylu těchto příběhu. Čekala jsem, že toho černovlasého blba aspoň rozšlápne, když byl nastřelený, ale on ho bezbolestně zastřelil, to si vůbec nezasloužil. Uff, jsem se zase vytočila.

plakát

Charly (1968) 

Jsem hodně zklamaná. Před chviličkou jsem dočetla knížku, od kterého jsem se nemohla vůbec odtrhnout, jak mě do sebe vtáhla, filmové zpracování jsem si představovala asi jinak - víc podle předlohy. Hodně mi tam chyběla Fay, na tu jsem se těšila a to byl taky jeden z důvodů, proč jsem se rozhodla mrknout i na film. Pak mi taky nesedělo, že Strauss byla žena a pár dalších drobností. Celkový dojem z toho mám, že jsem se u filmu nudila, ale pokud bych nečetla knížku, možná bych psala jinak. Kniha je jednoznačně nesrovnatelně lepší.

plakát

Telefonní budka (2002) 

Nějak nemůžu pochopit takto vysoké hodnocení, ze začátku to vypadalo sice slibně, ale to, aby byl celý film natočený na jednom místě, mě vcelku nudilo, pak taky to, jak si skákali do řeči (volající psychopat s policistou nebo jinýma, třeba šlapkama), nevěděla jsem, koho poslouchat dřív. Psychopatický chlápek jako hlas svědomí byl možná dobrý nápad, nicméně v takovém podání mě to už vůbec nebavilo, čekala jsem, že to ve mně vyvolá aspoň nějaké emoce a vůbec to nefungovalo, dokonce ani smích (a že to už pak na výsměch bylo). ** za nezvyklé místo, zajímavý nápad a hlavní postavu.

plakát

Vejška (2014) 

Na české poměry film hodnotím jako lehce nadprůměrný, už jsem viděla daleko horší. Celkový dojem kazil herecký výkon Tomáše Vorla ml., kvůli kterému jsem měla chuť to vypnout hned po osmé minutě - trochu nešťastný výběr hlavní postavy. Na druhou stranu, pokud byl na scéně Mádl nebo Kraus, dost jsem bavila. Taky Josefíková nebyla špatná, zvlášť když byla zrovna scéna s Vorlem, tak dělala film snesitelnějším.

plakát

Je třeba zabít Sekala (1998) 

Po dlouhé době jsem zhlédla film, který stál za to. Zajímalo mě, jak vyřeší Baran dilema ohledně toho, zda zabít Sekala či nikoliv. Taky je zde krásná ukázka toho, jak si lidi hrajou na "velké" moralisty, aniž by začali u sebe. Další vedlejší děje jsou taky v konečném výsledku krásně poslepované jako puzzle, viz třeba příběh jeptišky nebo Záprtka, který se mi zdá charakterově nejhorší, horší než samotný Sekal, jenž měl aspoň tu "slušnost", že jednal narovinu a nepřetvařoval se.