Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (46)

plakát

REVENANT Zmrtvýchvstání (2015) 

Toto je opravdu filmový zážitek. Úžasné záběry, kamera uchvacující. Film doporučuji si vychutnat v kině. Doma na DVD to již nebude ono. Těžko něco vytknout. Snad jen absenci hlubší myšlenky...

plakát

Světová válka Z (2013) 

Atmosférický blockbuster jak má být, je mi líto, že jsem neviděl v kině, to bych se asi po_ral z některých scén např. v Jeruzalémě. Samozřejmě je tady spousta nelogičností v ději, ale to přece není důležité. Jde o zombie film a díky v podstatě "civilnímu" zpracování a skvělé režii si tento film užije každý fanoušek "velkých filmů", protože tady nic nechybí. Výborně zahrál Brad Pitt, což se dalo čekat.

plakát

Námořní vyšetřovací služba (2003) (seriál) 

Výborný kriminalistický seriál, hned po Kriminálce Las Vegas u mě v žebříčku, jde o to, že má vynikající postavy, zápletky se neopakují.

plakát

Pravdivé lži (1994) 

Arnie v nejlepší formě, pak že prý neumí hrát, tady mu to sedne úplně přesně a nedovedu si v této roli představit třeba Stalloneho, který byl v té době jeho největší konkurent. Další herci taky výborní, přesvědčivý záporák, no prostě paráda. K dokonalosti chybí jen malinko. Pár WTF momentů, honička na koni, Harrier v akci. Vždy znovu a znovu tento film dokáže parádně zabavit celou naši rodinu a to není obvyklé.

plakát

M*A*S*H (1972) (seriál) 

Situační komedie z velmi smutného prostředí, nejlepší jsou asi první díly s plukovníkem Henrym. Výměna postav byla těžký direkt pro zajeté koleje, ačkoliv plukovník Potter má také své kouzlo a ve vztahu k Radarovi je i mnohem lidštější. Trapper byl parádní parťák Hawkeyho a je škoda, že skončil. Jeho nástupce je taky príma, ale už to možná není úplně ono. Příjemnou změnou je "šlechtic" Charles Winchester, který je oproti Franku Burnsovi mnohem košatější postava a není tak jednoznačným padouchem. Margaret časem ubírá ze své tvrdosti a ke konci je docela lidská, což je i svým způsobem divná změna. Jednoznačně ale vede Klinger, protože energie, kterou vynakládá do cesty zpátky domů, je neutuchající. Přestože se jedná o velice jednoduchou zápletku, tak vždy potěší.

plakát

Futurama (1999) (seriál) 

Takt to je fakt vesmírná, mezigalaktická a časoprostorová bomba. Když jsem viděl první díl, tak jsem fakt nechápal. Erupce fantastických vtípků, narážek a parodií snad na všechno. Nejlepší příběhy v budoucnosti v historii kinematografie. Postavy jsou parádní, každá velmi výrazná a jako celek fungují taky. Ne 100% protože větší zábavu si prostě nedovedu představit, škoda, že v okolí nemám nikoho, s kým bych mohl sdílet, rodina a příbuzní jsou totálně out. No nevadí, dívám se sám :-), "Zoidbergu to všechno zaplatíš", "Bender je zase totálně střízlivej, jestli to tak půjde dál, tak ho to zabije"

plakát

Jack Reacher: Poslední výstřel (2012) 

Tento film se mi velmi líbí. Tom Cruise mi vyjímečně nějak moc nevadil a roli jsem mu věřil, což se nedaří vždy beze zbytku. Každopádně parádní styl vyšetřování, velmi zajímavý příběh, dost drsný padouch a jeho poskok. Co bych chtěl ale vyzdvihnout, je každopádně parádní automobilová honička, která mi připomněla klasiku Bullitův případ. Nejvíce mě dostal její závěr, toto nemá obdoby, ještě jsem nic podobného ve filmu neviděl. Celkově se jedná o velmi zajímavou detektivku s pozvolným utahováním šroubů. Můžu jen doporučit.

plakát

Nestyda Louis C.K. (2007) (pořad) 

Výborná satira, Louis si bere na paškál kdeco a kdekoho, každopádně to funguje. Smál jsem se celou dobu. Občas uvažuju, proč něco podobného nefunguje v Česku a pak mi dojde, že my jako národ neumíme snášet jakoukoliv kritiku, tak proto, no. Stačí jak se chová hlava státu a pak to jde sestupně až do spodních pater.

plakát

Teorie velkého třesku (2007) (seriál) 

Mě to prostě baví :-D Sheldon Cooper, vlastně pardon doktor Sheldon Cooper celý seriál táhne, ale skvěle mu sekundují ostatní. Už vím, co přesně znamená Geek. Díky za to. Je tam mraky různých narážek, které chápou jen zasvěcení. Vlastně je to taková americká verze IT Crowd a ty já miluji. Děkuji tvůrcům, že vytvořili tento vyjímečný seriál, dodnes se usmívám, když si vzpomenu, co všechno si vytrpěl Raj, než se naučil mluvit s ženskýma. A takových WTF momentů je tam přehršel.

plakát

Brutální Nikita (1990) 

Luc Besson na vrcholu slávy. Vynikající, napínavý film. Podle mě jeden z nejlepších akčních filmů. Navíc geniální postava Viktora Čističe.