Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (340)

plakát

Ed Wood (1994) 

Jeho filmy možná nestojí za nic, ale on je evidentně dělal se zápalem a láskou, takže je fajn, že se díky Timu Burtonovi můžeme podívat i na tu druhou stranu jejich tvorby. Natáčení filmů naivním pohledem Eda Wooda je docela zábava :)

plakát

Muži, kteří nenávidí ženy (2011) 

Od Finchera již tradičně do detailu vyšperkovanej film, jehož dva ústřední charaktery vás budou zajímat a mrazivá severská atmosféra zarazí do sedačky. Detektivní zápletka je tu trochu navíc a ani napodruhý jsem její rozlousknutí pořádně nepochopil, ale hlavní hrdinové táhnou snímek dopředu tak moc, že je to celé spíš o nich, než o nějakym vyšetřování. Trošku natahovanej konec přičítám nutnosti připravit se na další díly, na který se po tomhle kousku opravdu těším.

plakát

Válečný kůň (2011) 

Spielbergova pohádka o koni a jeho cestě skrz první světovou válku je určitě přesně tak epická, naivní, sladká, barevná, vtíravá a líbiá, jak ji mistr chtěl mít. Bohužel ani takový velikán na režisérské židli nedokáže bez škobrtnutí udělat film, jehož prostřední část je kvůli epizodickým rolím několika lidských postav vlastně naprosto zbytečná a mírně nudí. První a poslední třetina naštěstí fungují přesně tak, jak mají a tak při závěrečných titulcích převažují ty pozitivní pocity, které by si člověk měl z podobného filmu odnést.

plakát

Zamilovaní (2011) 

Tak trošku stejná a trošku jiná sladko-hořká romantika se sympatickou dvojicí v hlavních rolích. Nijak výrazně nepřekvapí, ale rozhodně neurazí.

plakát

50/50 (2011) 

Nezávislák o klukovi s holkou a rakovinou. O jejich vztahu a jeho boji. A taky o jeho kamarádovi. Co čekáte, to dostanete. Kouká se na to tak nějak... pohodlně :)

plakát

Warrior (2011) 

Aneb "Jak se Franta k přátelství s Pepou promlátil". Hle, ono to funguje! Warrior je přesně ten typ filmu, ze kterýho stříká chlapáctví na všechny strany, aniž by to vypadalo debilně nebo přestřeleně. V týhle pohádce pro velký kluky se nikdo nesnaží věci zlehčovat nebo pomrkávat ve stylu "my víme, že tu to je už trochu moc a tenhle motiv je jen rádoby srdcervoucí", ale všechno je podaný s naprostou vážností a (asi právě díky tomu) geniálně funkčně. Ne, že by mě to nějak úplně strhlo, ale je to jeden z těch filmů, co ve mě časem "rostou". Rodinný spory se prostě vyřešit musej i kdyby to měly kosti odnejst!

plakát

Dluh (2010) 

Trošku mě mrzelo, že jsem koukal na film se zajímavym dějem, dobrými herci a povedenou dobovou atmosférou, ale vůbec mě nebralo, co se v něm odehrává... Nevim, čím to bylo, ale celou dobu jsem cejtil jenom takovej pocit, že by mě to asi mělo zajímat a je mi to vlastně úplně jedno :-/

plakát

Věc: Počátek (2011) 

Překvapivě nepokažený prequel Carpenterova vybroušeného diamantu. Neni to nic z čeho by se člověk radostí nebo strachy posadil na zadek, ale upřímně: Líp to asi zrealizovat nešlo a když už někoho napadaj takový hlouposti, jako vracet se po letech ke geniálním dílům, tak aspoň že je to zpracovaný s úctou.

plakát

Válka Bohů (2011) 

To nejzajímavější - rvačka bohů s titány, je v rámci marketingový kampaně volně ke shlédnutí na internetu, takže neni potřeba ztrácet dvě hodiny sledováním Mickeyho Rourka v králičí čepici, ale stačí si ten klip nejít na youtube. Nic dalšího, o čem by stálo za to mluvit, ve Válce bohů nenajdete.

plakát

Kovbojové a vetřelci (2011) 

Největší tunel hollyhoodu? Asi jo. Kam by se utopili ty miliony si jinak nedovedu vysvětlit... Daniel Craig na půl plynu, Harrison Ford na půl plynu, Jon Favreau na půl plynu, trikaři na půl plynu, kulisy dvě, jinak poušť, děj o ničem, akce o ničem, hlášky žádný, atmosféra žádná, nuda všudypřítomná. Někdo má ale určitě někde nový výletní sídlo...