Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (22)

plakát

Máme tu ducha (2023) 

Pohodová oddechovka. Místy fajn kamera, cajk postavy.

plakát

Poslední noc v Soho (2021) 

Kamera, soundtrack, herci, všechno dobrý. I ten scénář mi seděl. Pro mě ale zásadní problém Last night in Soho tkví v tom, že jsem prakticky většinu stopáže jen myslel na to, že si musím zase pustit Sucker Punch. Rozhodně stojí za shlédnutí, ale na 5* tomu prostě něco chybí.

plakát

Válka zítřka (2021) 

Úplně nerozumím těm hejtům tady, které nevnímám úplně na místě. Scifárna, co má přes dvě hodiny které působí jako úplně akorát, nenudí a navíc diváku naservíruje CGI a design na úrovni, povedenou hudbu a různorodé scenérie? To nemůže dostat méně než tři, možná i čtyři hvězdy, ne? A to říkám jako někdo kdo už je na Pratta prakticky alergický. Film zkrátka nepřinesl žádnou revoluci, ale vše co dělá dělá dobře, celkem dost dobře.

plakát

Duna (2021) 

Jediné co chci, je po návratu z kina usnout a probudit se až v den premiéry dalšího dílu.

plakát

Láska a příšery (2020) 

Jo, tohle jsem si fakt užil. I když je dějová linka předvídatelná jak dešťové srážky z černých mraků, ale fakt hezké prostředí, rozmanité a výborně udělané potvory to dost vyvažují. Měl jsem celkem Zombieland vibes, a i když je to možná až zbytečně moc one man show, vážně jsem si to užil. Dal bych i 5 hvězd, ale dost mi chyběla nějaká fajn hudba.

plakát

Trestanec (2017) 

Tohle je snímek, který jsem si užil. Kamera mě hodně bavila, herecké výkony jakbysmet. Snad jen hudba mohla být o malinko lepší. Jasných 5/5 a vlastně se už celkem těším, až to jednou uvidím znovu.

plakát

Dokonalý šéf (2015) 

Tenhle film pro mě byl hned dvojím překvapením. V prvním řadě opravdu povedeným vyobrazením života v kuchyni, v druhé pak, jak téměř dokonale dokázal Steven Knight znázornit paralelu mezi profesním životem a růstem a tím každodenním bytím a dospíváním. Těšila mě kamera, charaktery a jejich ztvárnění byly příjemné, snad jen pár procent dolů za hudbu jež nezanechá prakticky žádný dojem. Víc takových filmů, prosím.

plakát

Den patriotů (2016) 

Málo kdy po nějaké filmu nevím, co k němu napsat. Peter Berg měl nelehký úkol - natočit divácky atraktivní film, co nejvěrnější skutečné události a vzdát jím hold všem lidem, kteří toho dne obětovali vše co mohli ostatním a já mu za to tleskám. Po shlédnutí mám jen dvě přání. První, aby nebylo už moc důvodů k natáčení takovýhle filmů a druhý, že ty, co se objeví chci vidět minimálně stejně kvalitně natočené. Patriots Day není jen filmem, je vzpomínkou, je něčím co vzbuzuje respekt k lidem co dokážou pomoci ostatním, je připomenutím lidské jednoty, je výbornou prací. 5/5

plakát

To poslední, co chtěl (2020) 

Začal jsem s tím o půlnoci a už v půl jedné jsem si říkal, že je to asi moc těžký takhle před spaním. Za pět minut dvě jsem si už ale připadal úplně stejně jako Dick, neb mi přišlo že jsem vše zapomněl a jediné relevantní, co k tomuhle počinu mohu napsat je tak otázka - co jsem to sakra právě viděl?

plakát

Příchozí (2016) 

Srdcovka. Na pomyslnou poličku filmů řadím na první místo mezi Atlas mraků a Full Metal Jacket.