Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Komedie
  • Horor

Recenze (5)

plakát

Lukewarm (2012) 

Ústřední postava Luk neví, jestli má poslouchat sám sebe nebo svýho kněze a přestože se většinu filmu chová jako naprostej buzíček, ještě má pořád tendence uvažovat sám za sebe (tak do dvou třetin filmu). Jeho přítelkyně je jinýho názoru a nekompromisně odmítá všechno, co není v souladu s biblí a jejich církví. Potom je ve filmu starej člověk, kterej otravuje lidi kolem se svojí vírou a jeden z jím napadených dá najevo, že o to nemá zájem. Další zajímavá postava je týpek, se kterým pracuje Luk a který Luka svádí k pití a hraní karet s cizíma holkama. Abych to zkrátil. S Lukem se rozejde přítelkyně a když zjistí, že sám o sobě je k ničemu, tak se začne hrozně modlit, vysávat koberec v kostele atd. čímž leze doprdele svojí ex tak dlouho až tam doleze. Ti dva odmítači víry spáchají zločin - skončí ve vězení a tam si uvědomí, že věří v Ježíše Krista a nakonec všichni všem všechno odpustí. Musíte to brát jako komedii nebo mít hlavu hodně hluboko v prdeli, abyste to dokoukali do konce.

plakát

Cyborg (1989) 

V zajímavostech čtu, že museli dost brutálních scén vystříhat, aby bylo dosaženo požadovaného ratingu a že Van Damme někomu při natáčení vypíchnul oko. To je fakt brutální film.

plakát

Co se vlastně stalo (2008) 

U Roberta De Nira mi sice ten pseudointelektuální orální průjem sedí, ale mohl by si symbiózu, kterou s ním má, nechat pro sebe. Nebo je to možná můj nedostatek pochopení, když mě nebaví, jak De Niro pořád někomu volá, ať se Willis oholí. Rozhovory s exmanželkou jsou taky skvělý. Prostě hrozná slátanina. Hvězdičku dávam za Bruce, kterej tam neni úplně špatnej narozdíl od všeho ostatního.

plakát

Konec světa (1999) 

Nejvtipnější scéna byla ta, kde Jericho Cane rozmixoval všechno jídlo, který našel na lince i na zemi a pak pronesl: ,,Jakou máš snídani, takovej máš pak celej den." Film má zajímavou atmosféru a jako malýmu mi připadal geniální. Teď bych byl opatrný, kdybych chtěl tvrdit, že ten film není úplně debilní.

plakát

Firefly (2002) (seriál) 

Vládnoucí globalistická aliance šíří svoje idee napříč galaxií s klesající intenzitou směrem od centra. Čím dál od centra, tím víc klesá vliv něčeho, co připomíná Orwellovský stát a objevují se všemožní kovbojové, prostí lidé a víceméně malí vládcové svých rančů, měst nebo zločineckých tlup. Ve vysokém kontrastu vůči centru jsou pak okrajové části galaxie, které jsou neprobádané, a kde žijí velmi divocí a zvrácení lidé. Skvělý koncept, který je někde naplněný sci-fi prostředím s westernovými prvky a jinde westernovým prostředím se sci-fi prvky, které díky hudbě plynule přechází jedno do druhého a doplňují se tak, že všemu dávají další rozměr. (Prostě ještě než mě začala nudit ta vesmírná prázdnota, tak jsem už koukal na cestu skrze zvířený prach a naopak pořád dokola.) Navíc se nikdo s nikým a ničím moc nemaže a to umocňuje intenzitu prožitku. Posádku Serenity jsem si oblíbil hned. Charaktery všech postav jsou natolik propracované, že vás nutí dívat se na celou věc jejich očima v závislosti na tom, kdo zrovna je středem divácké pozornosti. Stísněnost a izolovanost na vesmírné lodi dává dohromady jakousi rodinu nesourodých lidí a kdo se nechá unést, ten do ní začne patřit. V této galaxii nelze letět nikam, kde by bylo možné najít duševní spásu nebo naplněný život a tak se tohle všechno každý hrdina z Firefly snaží hledat svým vlastním originálním způsobem při cestě do nikam.