Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (72)

plakát

Pavel Dorotka: Kontroverzní filmař (2020) (amatérský film) 

Téměř jsme nemohli dospat. Nadšení jsme usedli před obrazovku a plni očekávání jsme pustili tento skvost. Hned prvních pár minut v nás vzbudilo nevýslovnou radost. Sofistikovaně roztřepaná kamera, nekonečné záběry panoramat Telče a Jihlavy provázené písní, která byla vkusně vybrána, aby doprovázela celý film. Vypravěčův nás zkušeně seznamuje s životem tohoto neobyčejného muže. Ve vybraných ukázkách z tvorby našeho umělce jsou jasně znát vynikající herecké výkony pana Dorotky i jeho štábu. V příhodách, kdy je Pavel ohrožen na zdraví či dokonce na životě, vám tuhne krev v žilách, zatímco rozverná vyprávění o jeho bouřlivém dospívání a milostných pletkách vzbudí úsměv nad tímto dobromyslným rošťákem. Zkrátka a dobře je tento film opět důkazem, že v Pavlu Dorotkovi dřímá talent nebývalé velikosti a že je tento kontroverzní filmař skutečným klenotem v srdci Vysočiny.

plakát

Vojákova dívka (2003) (TV film) 

Překvapilo mě, jak hodně se mi tento film líbil, zvlášť, když znám sama sebe a vím, proti čemu mám jaké výhrady. Ale jednoduchá láska mezi Calpernií a Barrym donutí i největší skeptiky se trochu zamyslet a přehodnotit stávající názory.

plakát

Noc s nabroušenou břitvou (2003) 

Dost nedomyšlený, nesmyslný a zbytečný. Navíc mě dost pobavila část v závěrečné scéně, kdy si obět zabodla takovej kartel skla do achilovky... Jako kdyby tvůrci filmu nevěděli, že když se rozbije sklo v autě, tak se rozdrolí :D A to je jen jedna z mála chyb tohoto filmu.

plakát

Valerie a týden divů (1970) 

Dosti mě překvapilo, že něco takového ze své mysli vypudil český autor, takže jsem po zhlédnutí filmu ihned stahovala knihu a do večera jsem ji přečetla. Kniha je pochopitelně jako vždy lepší a má v sobě mnoho skryté symboliky, nicméně i tak film hodnotím pěti hvězdičkami, protože mi opět rozšířil obzory, co se týče upírské mytologie, což je pro úchyla, jako jsem já, balzám na duši ;)

plakát

Donnie Darko (2001) 

Možná pohled do mysli a fantazie psychicky chorého člověka, možná sci-fi počin... Těžko říct, a to je na tom právě to kouzelné. Tematicky mi to připomnělo Svět podle Prota, člověk si musí vyložit film sám a přemýšlet nad alternativami. No jednoduše krása pro ty, co si rádi zavaří mozkové buňky :)

plakát

Vesnice (2004) 

Až nepříjemně podobné knize Za polem je les a ten je plný kostí. Úžasný příběh se skvělou symbolikou a skrytými významy...

plakát

Smrt ve tmě (2016) 

Jednoduše WOW!!! Určitě nejlepší horor, co jsem za rok 2016 viděla. Nadupaný akcí od začátku až do konce. Po celou dobu jsem několikrát očekávala konec, a pak se vždycky stalo ještě něco. Jeden z toho už pomalu šílel. Jednoduše luxus.

plakát

Chata v horách (2012) 

No tak tohle pro mě bylo dost hluboké zklamání. Zdejší komentáře mě tak navnadily a nakonec jsem se neuvěřitelně nudila. Možná jsem od toho očekávala až příliš, ale nevím...