Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (29)

plakát

Godzilla vs. Kong (2021) 

Ochotnický kroužek po lobotomii s rozpočtem 100 milionů dolarů hadr...

plakát

Ledová archa (2013) 

Klasický modelový příklad revoluce "za lepší zítřky". Na začátku byli lidé, kteří měli holou prdel a lidé, kteří měli více štěstí. Proběhla revoluce a holou prdel měli všichni. KONEC!

plakát

Vendeta (2011) 

Vendeta je klasický příběh o pomstě s tématem "oko za oko, zub za zub". A ačkoli je zápletka vcelku jednoduchá, díky dobrému scénáři, poměrně kvalitní psychologii postav a jejich hereckému ztvárnění s hudbou, která dobře podkresluje atmosféru filmu, se jedná o pěkný divácký zážitek, který obsahuje několik dramatických scén, kvůli kterým se vyplatí film vidět. Co ovšem celkový dojem z filmu kazí, je kameraman s parkinsonem, kvůli němuž celý film bohužel amatérsky působí. Drobná výtka, pak za malou fantazii scénáristy, když se chtěl doktor vyblbnout na vrazích, ačkoli chápu, že záměrem nebylo natočit "české saw".

plakát

Berserk - Season 1 (2016) (série) 

Navzdory mizerným očekáváním, která jsem měl, jsem byl docela mile překvapen. Pravda je, že CGI animace je dost mizerná - asi na úrovni her z let cca 16 let zpátky. Nicméně ani tento, pro některé dost významný nedostatek, nedokázal zničit pro Berserkra tak typickou gothic atmosféru, která je umocněna povedeným soundtrackem. Hlavní kostru celého příběhu pro mne samozřejmě tvoří Guts. Další síla příběhu pro mne spočívá v boji "slepého náboženství" vs. "Guts - vezmi osud do svých rukou!". Druhá polovina příběhu, mne připadala možná moc natažená, ale i tak jsem si ji užil. Kromě špatné animace mne ještě štvala ta ukňouraná blondýna, které se nějakým záhadným způsobem dařilo přežívat. Takže celkem sečteno a podtrženo to má podle mne slušných 70%, jsem zvědav na pokračování.

plakát

Já, Mattoni (2016) (seriál) odpad!

Jak může tohle vznikat ve veřejnoprávním médiu...

plakát

Budoucnost nejistá (2013) 

Co se mne na tomto díle velice líbilo, bylo, jak se tvůrcům povedlo dokonale vytvořit atmosféru strachu. Ta byla umocněna několika prvky, jednak náznaky blížící se hrozby, kdy o nich bylo slyšet ve zprávách, pak došlo k výbuchu v Londýně a pak až na venkov. Druhý prvek byl v tom, že nikdo vlastně nevěděl proti komu se bojuje, mluvilo se o 'teroristech'. Dále se mne líbila 'iluze bezpečí'; ve světě zuří již válka a děti si mezitím vesele plavou v řece. Postava Daisy mne byla velice sympatická a celkově hodnotím vysoko nad průměrem - film si na nic nehraje a ta hrozba války v tomto podání, není zas tak nereálná.

plakát

Deadman Wonderland (2011) (seriál) 

U tohodle anime jsem umíral a zvracel. Umíral nudou a zvracel jaká to byla blbost. Hlavní hrdina je ufňukaný, hysterický, teenager, kterého k smrti ubijí, rozstřílí, ten pak vstane, naštve se a záhadně vyhraje - přesně ten klišé typ na který jsem alergický. Jeho infantilní kamarádka s jejími keci je snad ještě horší a kamarád 'křoví' taky za moc nestojí. Ubohý pokus o kreslené Battle Royale, nebo Hunger Games. Tvůrci se asi snažil získat kladné body spoustou kresleného 'násilí' a sprostými nadávkami. Bohužel se jim to moc nepovedlo, a pak už mne to spíš štvalo. Všichni záporáci jsou psychouši, beze zbytku inteligence. Marná snaha napodobit Elven lied, nebo Tokyo Ghoul (což byla mimochodem taky pěkná blbost, ale na tohle to nemá). Spíš Dement Wonderland... YEAH...

plakát

Kumo no mukó, jakusoku no bašo (2004) 

Co se týká grafické stránky, tak Shinkai opět nezklamal. Nicméně děj se na mne příliš dlouho vlekl a nedokázal jsem se do něj moc ponořit. Další mínus bylo neustálé míchání minulosti, přítomností a snů; prostě jsem se v tom ztrácel.

plakát

Zápisník smrti: Poslední jméno (2006) 

Druhá část je podle mne ještě o něco lepší, než ta první! (což je docela překvapivé, většinou je to naopak) Ať se jedná o některé scény převedené jako přes kopírák, třeba když se L poprvé setká s Misou a následně jí zabásnou, nebo alternativní verze, kdy Takada na sebe vezme Higuchiho roli. Jelikož jsem v seriálu nikdy neměl rád N a M, jsem rád, že se zde vůbec neobjevují. Místo toho vše zůstává v kompetenci L, který vynikajícím způsobem dostane Lighta (ačkoli chcípne taky). Light opět posiluje svojí temnou stránku tím, že neváhá 'oddělat' svého otce, aby získal zápisník, nicméně L a následně Ryuk s ním dobře vyjebají. Nakonec se mne líbila jejich oficiální verze, kdy Kira 'zabil' Lighta. Připomnělo mne to Star Wars, kde Vader 'zabil' Anakina.

plakát

Zápisník smrti (2006) 

Trochu jsem váhal, zda si mám film pustit, neboť zfilmované anime, či manga většinou skončilo blbě (viz Avatar, nebo Attack on Titan). Ale vzhledem k tomu, že moje zvědavost byla silnější než obava a také proto, že má tento film docela dobré hodnocení, tak jsem se rozhodl, že se na něj podívám a musím uznat, že jsem byl mile překvapen. Většina herců věrně ztvárnila role svých kreslených předchůdců, obzvlášť L. Většina věcí šla podle předlohy a ty které tvůrci trochu pozměnili, mne naopak velice zaujali, hlavně když se Light 'zbavil' Naomi spolu se svojí přítelkyní, aby zakryl podezření. Jednak mne to připadalo jako dobrý nápad a hlavně tím Light získal další body anti-hrdiny, což jsem na něm měl nejraději.