Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na opuštěné mýtině najde lesní správce (Oldřich Kaiser) ležet bezvládné tělo muže (Ondřej Vetchý). Podaří se mu ho vzkřísit, muž si ale nic nepamatuje. Neví, jak se do lesa dostal ani proč je celý od krve a namísto odpovědí z místa uteče. Správce se vydává za ním a postupně zjišťuje, že muž je zapletený do krvavé msty, kterou možná sám inicioval a v níž důležitou roli hraje jeho čtrnáctiletá dcera (Lucie Šteflová). Kromě toho jsou ve hře čtyři miliony korun, dva uplacení policajti (Igor Chmela, Marek Taclík) a trojice mladíků (Ondřej Havel, Daniel Novák, Václav Vostárek), která rozhodně nemá čisté svědomí. V jednom dni, během několika hodin, tak jeden zločin spojí osudy několika lidí. Nic ale není tak jednoduché, jak by se mohlo zdát, protože hranice mezi pomstou a zločinem je velmi tenká.
V jednom dni, během pár hodin, spojí pomsta osudy několika lidí. Kdo z nich je vrah a kdo oběť? Ondřej Vetchý a Oldřich Kaiser v hvězdně obsazeném thrilleru, který se vám zadře pod kůži. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (436)

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Plus k dobru za občasnou naléhavost, jinak bída. Postavy se celý film chovají přesně podle potřeb scénáře, herci nepřesvědčiví a co mě nejvíc sere, je, proč ten film není aspoň trochu odvážný, když už i u nás mohou vzniknout podobné žánrovky. Zkrátka sázka na jistotu, jejíž každý záběr jsme už někde viděli minimálně 400x (francouzské thrillery) a to vždy lépe. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

POZOR SPOILER! Po počáteční Vetchého vyměklosti už jsem měl strach, že těm parchantům snad nakonec doopravdy odpustí, jak mu radil ten pokryteckej hajzlík na začátku. Ale Ondra naštěstí neztratil nervy a zdárně dokončil co začal. Na můj vkus sice zbytečně rychle a ohleduplně, ale nešť - nakonec, dělal to poprvé. Jen tu závěrečnou, uměle našroubovanou a hodně otřepanou moralitu si mohli tvůrci vážně odpustit. ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Intenzivně nenápadité využití jistého „kdo-viděl-ví“ exploatačního schématu (stereotypy se týkají zejména zkorumpovanosti policie a zkaženosti mládeže) doplácí na nadbytek lokací, postav i nedůležitých informací (ty podstatné naopak chybějí). Na přímočarou over-the-top žánrovou lahůdku nejde film v žádném ohledu dost do krajnosti a za každým náznakem drsňáctví je cítit póza. Díky dobrým hercům (po studentské předehře doceníte i přehrávajícího Vetchého) jsem film ochoten přijmout nanejvýš jako vícestupňovou psychologickou hru, kdy musíme několikrát přehodnotit svůj názor na to, kdo je lovcem a kdo obětí. Ale ani zde si nejsem jist, znal-li režisér pravidla. 40% ()

Javert 

všechny recenze uživatele

Oceňuji snahu natočit v naší kotlině něco trochu "jiného" se snahou zaujmout originalitou a minimalismem a nikoli okázalým patosem. Škoda je, že tvůrci z nadějného projektu nevyždímali více (některé scény vyšumí do ztracena, pubertální herci jsou tak špatní, že jim přejete jen to nejhorší, atd.) a zůstali na půl cesty k dokonalému, stylovému českému thrilleru. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Sympatický a zajímavý pokus o mrazivý český thriller, který ale bohužel skončil někde na půli cesty. První polovina se samotným znásilněním a touhou po pomstě je opravdu výborná, navíc s opravdu excelentním Vetchým. Závěrečná pasáž s Kaiserem a ztrátou paměti se však bohužel minula účinkem a moc nefunguje. V rámci českýho debutu ale rozhodně nadprůměr. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (9)

  • Natáčení probíhalo v lesích nedaleko města Kostelec nad Labe, nebo také na brněnském předměstí Cejl. (Luccy.m)
  • Role jednoho z policistů byla psaná přímo pro Igora Chmelu. (PinokKio)
  • V jedné ze scén se ve zpětném zrcátku auta se odráží světlo z chaty, která však má být v tu chvíli již dávno opuštěná. (rakovnik)

Reklama

Reklama