Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Romantický

Oblíbené seriály (9)

Láska padá z nebe

Láska padá z nebe (2019)

Moje srdcová záležitost...seriál jsem viděla už 5x a pokaždé mě emocionálně dostane. Jihokorejci prostě umí. Navíc hlavní dvojka je úžasná a chemie mezi nimi prostě funguje. Kapitán je roztomilý, Seri správně osamělá/narušená. Do jaké míry je Severní Korea zobrazena reálně nemůžu hodnotit. Určitě je v seriálu hodně zidealizovaná. Ale postavy vesničanů jsou lidské i vtipné. A vojáci jsou prostě top :) Třešničkou na dortu je soundtrack. Za mě jeden z top JK seriálů.

Alchymie duše

Alchymie duše (2022)

Po roce se vracím a přepisuji původní recenzi. Seriál jsem mezitím viděla minimálně desetkrát a můžu říct, že se tak pro mě stává jedním z top JK seriálů. Je rozdělen na dvě části (první má 20 dílů, druhá 10 dílů), z nichž každá má úplně jinou dynamiku. Což je zčásti dáno scénářem, ale i (plánovanou) výměnou hlavní herečky. Lee Jae-Wook jako Jang-Uk předvádí úžasný výkon, zejména v první části v kooperaci s Jung So-Min alias Mudeok. Jejich spojení vytváří mnoho komických i dramatických situací, jejich chemie a vztah učitel-žák je bezchybná. V druhé části je Jang-Uk zcela odlišný a tleskám, jak to Jae-Wook dokázal zahrát. Z pohodlného žáka se stává chladný bojovník. Druhá část je zaměřena více na vztah ústřední dvojice a konečně se divák dočká nějaké romantiky. Ačkoliv mi trvalo dvě shlédnutí než jsem si zvykla na změnu charakteru a uplakanost hlavní hrdinky Pujon, nyní beru obě části jako zcela plnohodnotné a tvořící kompaktní celek. Vše je docela dobře nakonec vysvětleno, nezůstávají téměř žádné pochybnosti. Musím vyzdvihnout i všechny herce ve vedlejších rolích, nikdo nezůstává se svým výkonem pozadu a člověk se sžije natolik se světem Taeho a jeho postavami, že se jen těžko vrací zpět do reality. Sečteno podtrženo Alchymie duše patří určitě k top fantasy seriálům, které stojí za shlédnutí. Akorát nevím, jestli bych doporučila někomu, kdo nekouká na JK tvorbu a není na ní zvyklý (dlouhé záběry z několika úhlů, opakování minulosti, občasné přehrávání a pomalé posunování děje jsou prostě nevyhnutelnými atributy těchto seriálů. Ale když to miluješ, není co řešit 🤘).

Love Between Fairy and Devil

Love Between Fairy and Devil (2022)

Uff, tak to bylo božské. Můj první čínský seriál a jsem totálně zamilovaná. Nevím proč jsem odolávala tak dlouho, možná mě odrazoval počet dílů, které však utečou jako voda a není tam žádného hluchého místa. Odjakživa jsem milovala příběhy ze světa víl, zakázané/osudové lásky a tady se mi všeho dostalo vrchovatou měrou. Dylan Wang jako Dong fang Čing sang, který se učí znova cítit, je nepřekonatelný. Všechny jeho pohledy vyjadřují co je potřeba - povýšenost, majestátnost, ale i zranitelnost a lásku. U výměny mi přišlo, že vlastně hrál sám sebe. Na Ester Yu a její hlásek jsem si musela trochu zvykat, ale k její roli to sedělo a bylo vidět, že umí hrát i jinak než naivní vílu. Konec mohl být delší a lépe vysvětlen, to jediné mě trochu mrzí - hlavně mi přijde DFČS si takový konec nezasloužil. Připravte si tunu kapesníčků, bude to potřeba. Musím říct, že čínská tvorba mě příjemně překvapila. Ať už hereckými výkony, nádhernými kostýmy, vizuálními efekty (ano, moje chyba, že jsem si představovala Čínu pouze jako zaostalou komunistickou zemi) a přenádherným soundtrackem, který si pouštím stále dokola. Tento seriál řadím do svého zlatého fondu a ano, i já se ptám proč není ještě víc dílů 😭

Cheolinwanghoo

Cheolinwanghoo (2020)

Tak tenhle seriál jsem si hodně užila a okamžitě si vydobyl místo v mé top trojce. Korejci mě zase jednou příjemně překvapili, takhle jsem se hodně dlouho nezasmála (twerk dance je nejlepší). Musím vyzdvihnout casting hlavních postav - Shin Hye-seon si postavu královny s mužskou duší a kuchařskými dovednostmi dává s přehledem, zároveň však funguje i v romantických částech. Kim Jeong-hyeon jí zdárně sekunduje a chemie mezi nimi funguje na jedničku. Tohoto herce jsem si všimla už v Crash Landing on You a jsem ráda, že mu byla svěřená hlavní role, kde mohl prokázat svůj (nejen komediální) talent. K seriálu jsou dvě speciální epizody: Mr. Queen: Bamboo Forest, takový slepenec vystřižených scén.

Přízeň krále

Přízeň krále (2021)

Musím říct, že jsem zatím měla štěstí při výběru historických dramat, protože i tento se mi strefil do vkusu. Není tolik kolik komediální např. jako 100 Days My Prince, je více vážný a dramatický. Nejvíce mě bavila ta rádoby homosexuální linka, ale i po odhalení neztrácel seriál tempo. Oproti ostatním nemám problém s hlavní představitelkou Park Eun-Bin, naopak se ráda kouknu na její další drama (nejznámější je Výjimečná právnička U Jong-u), na roli se perfektně hodila. Ostatní amsámbl jí zdárně dopomáhal, všechny role (i ty záporné) byly perfektně zahrané a konzistentní. Co má Netflix docela zmáknuté je fakt uspokojující konec. U několika posledních dramat jsem se setkala s nedotaženým koncem. Tady musím říct, že to bylo moc hezky zakončené, i slza ukápla. Ikdyž samozřejmě během seriálu jsem nestačila měnit kapesníky, což korejci prostě umí :)

Kimbiseo wae geureolkka

Kimbiseo wae geureolkka (2018)

Z žánru "office rom com" je tento seriál absolutní a (zatím) nedostižnou špičkou. Dalo by se tomu vytknout ledacos, má to všechno, co klasické kdrama - pády, dětská láska, lunapark, "neuvěřitelné" náhody, ale to je asi to, co člověk u těchto seriálů hledá. Protože zároveň je to sladké, roztomilé, pohladí po duši a hezky se na ústřední pár kouká. Navíc u tohoto seriálu mě baví i ostatní kancelářské vztahy ("můj hrdino!"). Sečteno podtrženo, když si chci dát klasickou slaďárnu s happyendem, vždy sáhnu po tomto kousku.

Můj princ na 100 dní

Můj princ na 100 dní (2018)

Povedený historický seriál, kdy se z mimoňského prince stává normální člověk :) Přes počáteční krveprolití (už si začínám u historických seriálů zvykat) je pak seriál velmi vtipný, obzvlášť ve vesnickém prostředí. Princovo "Jsem jediný komu je nepříjemně?" je prostě boží :) Osudová láska a předurčení samozřejmě nemůže chybět. Jediné co mě trochu mrzelo byl takový nemastný-neslaný konec a osud druhé dvojice. Představovala bych si ho jinak, ale to už je jen detail. Seriál doporučuji!

Hwarang: Květinoví rytíři

Hwarang: Květinoví rytíři (2016)

Vtipné, oddychové a hezky se na "to" kouká :) Navíc se to snaží jít nevyšlapanými cestičkami. Kluci měli mezi sebou super chemii, je vidět, že si sedli i mimo kamery.