Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Dokumentární
  • Pohádka

Recenze (394)

plakát

Dobré ráno, Brno! - Epizoda 8 (2024) (epizoda) 

Spoiler? Cyril jako primitiv cizí stádo krmil nevhodným pečivem a nepoznal kozla od berana, chovatel měl hned jasno. Top chovatelé, kteří prodávají plemenná zvířata od 10 tisíc se velmi dobře vy-znají a tak je neoblafne ani bývalé bezdéčko Luboš. Vyobrazení nejen Cyrdy dolaďuje Prušinovského náhled na skvadru, která se reálnému rannímu vysílání věnuje - nevzdělaný moderátor, přízemní rosnička Bobeš - slavomanka z příšerné rodiny honící lajky a Fridricha, technický personál na startu/konci kariéry (s nějakou tou malou domů), stárnoucí "herečka", která svůj vrchol vidí v garážovém umění podporovaném jedině grantem a jednou vyhaslou klasicky gaučově heterosexuální rajdou Danielou (a už vůbec nesaje mrkev). Nadržená Pája, která snad možná Slávka nakonec přefikla na záchodcích v Praze, když to nešlo v žehlírně v Brně. Ano, lidé u televize jsou často jen vyhaslé existence - ale jedno se jim uznat musí - ne každý z nás by byl ochoten trvale vstávat ve 3.30. Seriál je natočen tak kvalitně, propracovaně a výkony všech jsou tak precizní, že vše působí naprosto autenticky. Ve srovnání v papundekly odjinud je tohle megastar. Scény, jako je např. hod květinou, zaberou pikovteřinu, přesto jsou absolutně dokonalé, propracované a daly určitě zabrat. Díky za tu kvalitní práci! Rozlučka téměř všech tváří, které jsme v obou řadách potkali. Města Brno a Praha navždy propojena jsou. Tak tedy - Dobré ráno :)

plakát

Dobré ráno, Brno! - Epizoda 1 (2024) (epizoda) 

Pilotní díl první řady byl na iVysílání už na Silvestra. Trochu jsem čekal, jestli to ČT zopakuje. Museli jsme si tentokrát počkat. A teď zas budem čekat, jestli se Boleček správně vysere. :)

plakát

Il Boemo (2022) 

Brilantní a ryzí skvost plný dojemné hudby. Nádhera. Malý Mozart fenomenální. Bravo!

plakát

Osada - Epizoda 8 (2023) (epizoda) 

Absence Milana a Heleny znamená rapidní navýšení kvality i zábavy v obou sériích. Únava patří k životu, jak plíseň k sýru :).

plakát

Osada - Epizoda 6 (2023) (epizoda) 

Velká škoda, že velká Helena nezačala před chatou č. 1 prodávat pacientkám ty svoje podpůrné zázračné krémíky. :)

plakát

Osada - Epizoda 5 (2023) (epizoda) 

Zatím nejlepší díleček. Konečně se dá z něčeho těžit a nemusí se cyklit doKolečka. Tomáš Holeček scénáři vyloženě prospěl.

plakát

Volha (2023) (seriál) 

Volze nejvíc uškodilo ČSFD. Jednoduše tím, že hodnocení bylo umožněno už se začátkem vysílání první epizody. Už se to tu hemžilo odpady, přitom z prvního dílu neuběhlo ani 20 minut. Opravdu primitivismus vrcholné kategorie. 40 minut po startu to tu mělo 20%. Moc dobře jsem to sledoval. Psychopati by neměli mít přístup k trollení touto formou. Když v první epizodě Standa dostal obsílku z Bartolomějské, všechno do sebe zapadlo a začalo fungovat - a tehdy šlo hodnocení strmě nahoru, z 20% na současných 61% u první epizody. Pak by byl nejen první díl, ale i celá minisérie v červených číslech. Je to ubohé. Více u každé epizody.

plakát

Volha - BALBA (2023) (epizoda) 

Snad se někdy dožiju doby, kdy na každou obnaženou kozu bude připadat nejmíň jedno macatý obřezaný péro. Jinak je to dyskrymynacé, woe.

plakát

Volha - MAESTRO (2023) (epizoda) 

Charakter Standa nechává nemocnou matku samotnou na Štědrý den, exilová literatura je pro něj cizím pojmem, a zatím nám neukázal ani pracovní soboty, které byly socialistickým zpestřením. Mámě po výbuchu Černobylu vypadaly vlasy a musela chodit na čištění krve, rakovina prostaty řádí v okolí víc, než je milé. Silný dokument o pravdě, s perfektním obsazením (Jiří Lábus, Filip Menzel aj.) a citem pro detaily (konev na zalévání květin, bílé mřížkové obaly na květináče, malé žluté limonády, hliníkové pouzdro na řízky a třílitrová sklenice okurek na cestu v podpaží.