Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (8)

Svět podle Prota

Svět podle Prota (2001)

Báječné ! Kevin Spacey,co by Prot, byl jako vždy jedinečný ! Od celého filmu jsem nic zázračného neočekávala, jelikož sci-fi žánr není nic pro mě. A možná o to více jsem byla překvapena. Film byl krásný, emotivní, velmi zajímavý námět, kdy se vlastně každý z nás, se svými těžkými životními událostmi, které nás potkávají, vypořádává po svém a trochu jinak...Bylo by skvělé mít někoho, ke komu můžeme vzhlížet a kdo by se za námi při jakémkoliv problému či trápení rozeběhl rychlostí světla...Film je originální a velmi silný.

Americká krása

Americká krása (1999)

Alana Balla- scénář, jsem si zamilovala. Jeho rukopis, způsob a styl je mi velmi blízký seriál (Odpočívej v pokoji je pro mě srdcovou záležitostí.), Sam Mendes- režie, také naprosto výborná práce. A v neposlední řadě báječný a naprosto úžasný Kevin Spacey v hlavní roli. Opravdu jsem velmi potěšena, že se role zhostil nakonec právě on. Bez Spaceyho by to nebyla Americká krása jakou známe. Film se dle mého názoru nedá nějak zvláštně popisovat, musí se vidět ! Nejde o nic zázračného, nečekejte vesmírné lodě, pornografii, kouzelníky ani závody rychlých aut- jediné, co Vám mohu zaručit, že uvidíte- je život. Zcela obyčejný,ničím zvlášť zajímavý, bez žádných větších dramat, prostě jen život, takový jaký ho všichni dobře známe. A ten, přesně tenhle život Vás jednou dostane...dožene Vás, najedou Vám otevře oči a Vy zjistíte a vidíte jak obyčejně žijete ... Velmi se mi líbil i Wes Bentley, hrál velmi přesvědčivě. K celku bych řekla, že se tam objevila, díky Alanovi Ballovi, všechna důležitá témata- od homosexuality,po drogy, nevěru a sex. Každodenní záležitostí se kterými se lidstvo potýká a proto byste měli film všichni vidět, protože je prostě pro každého a svým způsobem i o všech.

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Unikátní snímek, který Vás fascinuje od začátku do konce. Příběh Forresta Gumpa je jedinečný, dojemný a jen při myšlence na něj se mi hrnou slzy do očí. Tom Hanks byl skvělý a do role Forresta se hodil perfektně.

Přelet nad kukaččím hnízdem

Přelet nad kukaččím hnízdem (1975)

Opravdu neuvěřitelný film a skvělý zážitek. Film je silný, emotivní, zajímavý a lehce depresivní...Jack Nicholson byl excelentní a McMurphyho hrál báječně, ještěže to nakonec tak dopadlo a Nicholson si ve Formanově filmu zahrál. Geniální kombinace. Téma je reálné, skutečné a díky tomu smutné. Vcítíte se do každého z pacientů a např. já- jsem měla po celou dobu pocit, že bych nejraději přišla k nim a každého zvlášť objala...Protože láska ze strany personálu jim všem zajisté chyběla. Ovšem i tak se tam objevila, vztah Nicholsna a Willa Sampsona- co by "indiána" byl krásný a závěr vzhledem k celému dění, které tomu předcházelo, přiměřený a zcela správný. Z Louise Fletcher-jako sestry, mám po celou dobu filmu pocit, že bych jí nejraději vzala a pořádně s ní zatřásla, ať se probere a snaží se na ostatní podívat trochu jiným pohledem. Všem pacientům včetně Nicholsna tleskám za úžasné herecké výkony a celé dílo je prostě a jednoduše excelentní !

Pomáda

Pomáda (1978)

Pomáda je pro mě naprostou klasikou, na které jsem vyrostla ! Skvělé písně a naprosto úžasný a jedinečný John Travolta, který tančí jako bůh :) Pomáda mě nikdy neomrzí.

Věčný svit neposkvrněné mysli

Věčný svit neposkvrněné mysli (2004)

Jim Carrey - To je přesně ten důvod, proč jsem se na film podívala. Opravdu zajímavé. Film je na tolik zvláštní, že se nedivím i negativnímu ohodnocení některých diváků, nicméně mě si zcela získal ! Především Jim Carrey je pro mě od dětství něco jako legenda, kdy jeho hlášky z Ace Ventury používáme s celou rodinou dodnes. Je to výborný herec, který zvládá levou zadní rozesmát všechny kolem sebe ve ztřeštěných komedií, ale zároveň dokáže být velmi vážný i v takto romantickém dramatu. Film jsem viděla 2x a musím říct, že i přesto, že jsem na podruhé věděla o celé pointě, tak mi to zážitek nezkazilo- naopak ! Našla jsem si v tom další a další důvody, proč film ohodnotit 5 hvězdičkami. Zajímavé téma, kdy jsem si poprvé řekla, jak moc by bylo skvělé, kdyby to tak šlo, vymazat si z paměti někoho, kdo Vám ublížil, ale už v polovině filmu jsem názor zcela změnila. Ne, nechtěla bych to ! Nejspíš je pravda, že vše zlé je pro něco dobré, atak i když máte v životě pár lidí, kteří Vám ublížili, vždy Vás to nějakým způsobem změní a posune o kus dál. Nehledě na to, že pokud jde o lásku, a ti 2 lidé mají být spolu- tak jak můžeme vidět ve filmu, smazaná nesmazaná paměť, prostě si k sobě cestu vždy najdou ... K zamyšlení, skvělé prolínání časových linek, které do sebe postupně krásně zapadají. A Kate Winslet mě velmi překvapila a potěšila, hrála skvěle.

Počátek

Počátek (2010)

Božská podívaná. Vyladěnost do nejposlednějšího detailu a vše zkrátka sedí a perfektně zapadá- díky panu Nolanovi. To vše je ještě doplněno o excelentního Leonarda a mnoho dalších. Parádní hudba a skvělý filmový zážitek. Bravo !