Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krátkometrážní
  • Animovaný

Recenze (172)

plakát

Ad Astra (2019) 

Filmová verze psychologické exploration adventury (Dear Esther). V podstatě jako fajn.

plakát

Alois Nebel (2011) 

Několik let po nedočtení komiksu jsem konečně zjistil, jak příběh Aloise Nebela skončil. No...o nic jsem nepřišel. Příběh totiž není minimalistický, ale špatný. Spojit dvě téměř nesouvisející dějové linie by nebyl problém, pokud by film nějakým způsobem (klidně i nezávisle na sobě) obohatily. To se bohužel neděje a ani atmosféra tedy nestojí za nic, protože tu nelze mít bez postav, motivace, čehokoli animujícího, co by atmosféru ke svým cílům použilo a dalo filmu život. V tomto kontextu je Alois Nebel sice pěkně vypadajícím filmem, jehoč forma je ale trochu samoúčelná, protože odkazuje pouzena svůj komiksový původ a pro film je absolutně nerelevantní. Škoda, tak jsem se na tuhle trochu jinou věc těšil.

plakát

Antikrist (2009) 

[rychloshlédnutí] Vizuálně velice hezký film, ale příliš jednoduchý. Pokud řekne Ron Gordon [High Fidelity] o knihách The Unbearable Lightness of Being a Love in the Time of Cholera: "It's about girls, right?", já řeknu o Antikristovi: "It's about a dead kid, right?" Přemýšlím, čím mě film natolik irituje, nejspíš tou svojí přehranou metaforičností, která z mého pohledu neslouží k ničemu jinému než k potěše režiséra. Když si v názvu předposlední kapitoly (The Three Beggars) všimnete rozmazané křídy pod slovem "Three", řeknete si, že tam asi původně bylo něco jiného a že se tu jedná o narážku na...na něco důležitého, co vám chce režisér sdělit. Chce ale? Ne. Všechna podobná cingrlátka jsou do filmu vložena jenom proto, aby mu dodala na komplexitě a otevřela prostor spekulativním interpretacím. Představují příběh jiným, lepším způsobem, dodávají mu hloubku, pomáhají pochopit těžce uchopitelné téma? Ne, jsou naprosto účelová.

plakát

Aquaman (2018) odpad!

Asi poprve budu hodnotit ne podle meho zazitku, ale pro ostatni kolem. Je to...fajn, skoro solidni trihvezdickova “proste zabava”. Ale je to TAK blby, ze to musim dat nejak najevo : ) Budto jsem byl v uplne divnym rozpolozeni, ale casti dialogu, “herectvi” nekterych kolegu a vlastne tak nejak celek je tak hloupoucky, az by to nektere citlivejsi divaky mohlo bolet. Tak tohle hodnoceni je pro vas . )

plakát

Asteroid City (2023) 

Lepsi a pristupnejsi nez Jodorowskeho Svata hora a pritom je to tematicky / messagi stejnej film. Ma moderni publikum ale bude lepe pusobit Asteroid City, ktere prinasi i modernejsi a prijemnejsi zazitek. Zazitek na 4 *, ale nejak si to ve me dneska fakt sedlo a tedy * 5.

plakát

Back for the Future (2011) 

Odkdy se na ČSFD hodnotí reklamy (nehledě na to zda jsou pro bono nebo ne)? Smazat!

plakát

Bezvadíkyještěprosím (2010) 

Film úplně o ničem, který má bezva soundrack, milou kamerou, řádně iritující Malin Åkerman a reálného Radnora v hlavní roli. Beards rule, btw.

plakát

Bílá stuha (2009) 

Ano, bylo to pěkné. Co můžu jako filmový neznalec říct, byl to dobrý film. Stejně mi ale vrtá hlavou: proč byl natočen? Co ho kromě příběhu, atmosféry, kamery (? - vyčtené na netu), hezkých dětí opravňuje k existenci? Zábavných 144 minut, ano, ale zůstane z něj něco ve mě? Ani bílá nitka...

plakát

Bitevní loď (2012) 

Trochu jako první Transformers, jen míň zábavné a s občasnými přeháňkami otřesného herectví a "omg you din't" dialogů s návdavkem asi nejzbytečnější post-credits sequence EVA! Ale jako 'Merica!!!

plakát

Blondýna na předpis (2014) 

Tak trochu Wild Target jen bez Emily Blunt (ale zase se Samem Rockwellem, který si do filmografie přidal další film s tanečními kreacemi), bez střílení, s voiceoverem Jane Fondy (dafuq?) a pár hezkými silničními koly. Člověk nemůže mít vždycky všechno.